Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

η ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΛΑΤΙΕΡΑ και το ΡΟΖ ΟΡΥΚΤΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΩΝΗνωμένο Βασίλειο. Η ταπεινή αλατιέρα δεν είναι πια της μόδας. Το ροζ ορυκτό αλάτι Ιμαλάϊων, ένα trendy άρτυμα (ή καρύκευμα) πωλείται από τα πολυκαταστήματα Harvey Nichols** με ένα Ιαπωνικό τρίφτη από ανοξείδωτο ατσάλι τοποθετημένο σε βάση φυσικού ξύλου βελανιδιάς με ένα διαφανές καπάκι και κοστίζει £25.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Harvey Nichols το προϊόν θα δώσει μια μοναδική και πρωτότυπη γευστική εμπειρία. Το χρώμα του εμφανίζεται από ρόδινο ροζ (εξαιτίας του οξειδίου του σιδήρου που συνυπάρχει με τα υπόλοιπα συστατικά) έως ημιδιαφανές λευκό (ή υπόλευκο).
Οι δημιουργοί του ελπίζουν ότι θα αντικαταστήσει τις κοινές αλατιέρες στα τραπέζια των εστιατορίων της χώρας και θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η εικόνα του αλατιού που κατηγορείται ως ανθυγιεινό και ντεμοντέ.
Εάν είστε επιδεικτικός καταναλωτής, τότε σύντομα πρέπει να προσθέσετε στο dinner party σας άλλο ένα must-have item, το τριμμένο ροζ ορυκτό αλάτι Ιμαλάϊων.

Εξορύσσεται από βράχους των Ιμαλαΐων, υποτίθεται ότι είναι η πιο αγνή μορφή άλατος (η λεγόμενη «rivsalt») και μοιάζει με πολύτιμο λίθο.

Ωστόσο ο Professor Graham MacGregor, chairman of Consensus Action on Salt and Health, δήλωσε ότι στην ΕΕ προωθείται κάτι που είναι δυνητικά επικίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.
Με αυτό το τριμμένο αλάτι θα καταλήξουμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερους κρυστάλλους.
είναι λιγότερο αλμυρό από το αλάτι με λεπτούς κόκκους και έτσι θα προσθέτουμε περισσότερο αλάτι στο φαγητό μας που φυσικά θα απορροφάται στο σώμα μας. Εάν θέλουμε να βάλουμε αλάτι στο φαγητό μας πρέπει να προτιμούμε αυτό με τους πολύ λεπτούς κρυστάλλους.

αν κοιτάξετε σε διάφορους ιστότοπους του εξωτερικού όπου πωλείται αυτό το αλάτι, θα δείτε ότι, οι σοβαροί πωλητές αναφέρουν επί λέξει: το ονομαζόμενο «αλάτι Ιμαλαΐων» δεν προέρχεται από εκεί αλλά από μια περιοχή του Πακιστάν 200-300 χιλιόμετρα πιο μακριά.

(από το Salt Range στο βόρειο Πακιστάν)

  Στη Γερμανία, από τις 11.11.2009 υπάρχει και μια απόφαση του Πρωτοδικείου του Braunschweig, που επιβάλλει να αναγράφεται ότι το αλάτι έχει προέλευση το Πακιστάν και αυτή η απόφαση βρίσκεται στη διεύθυνση www.it-recht-kanzlei.de/himalaya-salz.html.


** Harvey Nichols, (International luxury lifestyle stores)


πηγή 25-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2808028/After-shaker-grinder-s-25-salt-grater-Humble-salt-cellar-falling-fashion-thanks-Himalayan-Pink-rock-salt-trend.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: