Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ σε ΣΧΗΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ συνέλαβε ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣΔυτική Αυστραλία, Ο 46χρονος αεροφωτογράφος Colin Leonhardt πετούσε πάνω από την παραλία Cottesloe Beach όταν, για πρώτη του φορά, είδε ένα ουράνιο τόξο σε σχήμα πλήρους κύκλου.
Ο Colin Leonhardt τράβηξε πάνω από 50 φωτογραφίες του σπάνιου φαινόμενου που παρέμεινε αναλλοίωτο για πέντε λεπτά.
Ο Colin Leonhardt (of Birdseye View Photography) επέστρεφε με τον πιλότο του  Rotorvation ελικοπτέρου, από φωτογράφηση σε αγροτική περιοχή του Περθ. Η βροχή με τον ήλιο εναλλάσσονταν και  κάποια στιγμή που η βροχή σταμάτησε και ο ήλιος έδυε   δημιουργήθηκε το εκπληκτικό ουράνιο τόξο με την δακτυλιοειδή πολύχρωμη δομή.
Την περασμένη βδομάδα οι φωτογραφίες του  Leonhardt  συμπεριελήφθησαν στις αστρονομικές φωτογραφίες της ΝΑΣΑ ( NASA's Astronomy Picture of the Day)
Σύμφωνα με τη
NASA το ουράνιο τόξο που σχηματίζει έναν τέλειο κύκλο είναι φαινόμενο που εξαρτάται από τον παρατηρητή και προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού φωτός μέσα στις σταγόνες της βροχής. Κάθε σταγόνα βροχής διαθλά όλα τα χρώματα της ίριδας στον ουρανό.
Δημιουργήθηκε επίσης, ένα δεύτερο ουράνιο τόξο πλήρους κύκλου που περιέβαλλε το πρώτο, αυτό ήταν πιο αμυδρό και αντίστροφων χρωμάτων.
Ο  Leonhardt λέει ότι κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα επιχειρήσει να φωτογραφήσει ξανά ένα ουράνιο τόξο πλήρους κύκλου
εξαιτίας του υπερβολικού κόστους της αεροφωτογράφησης  (κοστίζει $ 1.000 κάθε φορά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: