Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΥΦΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ τα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ στις ΗΠΑ


ΗΠΑ, νέα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 110.000.000 άτομα στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καταγράφηκαν 110 εκ. κρούσματα σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (σε άνδρες και γυναίκες) ενώ 20 εκατομμύρια νέα κρούσματα (στα οποία συμπεριλαμβάνεται η σύφιλη) καταγράφονται κάθε χρόνο.
Ο ιός ανθρώπινων θηλωμάτων [Human papillomavirus (HPV) ] είναι το πιο κοινό ΣΜΝ, αντιπροσωπεύει σχεδόν τα 80.000.000 των υφιστάμενων λοιμώξεων και αναφέρονται πάνω από 14 εκατομμύρια νέα κρούσματα κάθε χρόνο.
Oι τέσσερεις συνηθέστερες υπάρχουσες λοιμώξεις, είναι ο έρπης των γεννητικών οργάνων, οι τριχομονάδες, τα χλαμύδια και ο ιός HIV όπως αναφέρεται στο Live Science.
Τα χλαμύδια είναι η δεύτερη υψηλότερη σε αριθμό κρουσμάτων αναφερόμενη μόλυνση ετησίως και είναι μια, από τις δυσκολότερα να μετρηθούν ασθένειες, αφού πολλοί έχουν μολυνθεί χωρίς να το γνωρίζουν δεδομένου ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.
Ο ιός HIV φαίνεται ότι μειώνεται με αργό ρυθμό σε σύγκριση με άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, με μόνο 40.000 νέα κρούσματα να αναφέρονται κάθε χρόνο.
Το άμεσο ιατρικό κόστος αυτών των λοιμώξεων είναι 16 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το πιο τρομακτικό είναι ότι το 50% των νέων μολύνσεων συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών.
Αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτονται τη στιγμή που πολλοί στη χώρα είναι τρομοκρατημένοι από την απειλή του ιού ΄Εμπολα, μιας μολυσματικής ασθένειας που μέχρι στιγμής βρέθηκε σε ένα μόνο άτομο στις ΗΠΑ.
Περίπου 50.500.000 από τις τρέχουσες μολύνσεις αφορούν άνδρες, ενώ οι 59.500.000 αφορούν γυναίκες.

πηγή 8-10-14
http://www.livescience.com/48100-sexually-transmitted-infections-50-states-map.html
The eight most common STDs in the U.S. are chlamydia, gonorrhea, hepatitis B virus (HBV), genital herpes, HIV, human papillomavirus (HPV), syphilis and trichomoniasis.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2784542/Terrifying-new-statistics-reveal-110-million-cases-sexually-transmitted-diseases-America-20-million-new-cases-year.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: