Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΩΝ που ΖΟΥΝ στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ της ΑΓΓΛΙΑΣ
Αγγλία, Devon, Dartmoor National Park, τα άλογα μικρόσωμης φυλής (Dartmoor ponies) που ζουν στους λόφους του εθνικού πάρκου σε ημιάγρια κατάσταση, πρέπει, για τη διατήρηση του είδους τους, να εκτρέφονται για το κρέας τους.
Αυτό  υποστηρίζει ο σύλλογος προστασίας αυτών των αλόγων (Dartmoor ponies) με την επωνυμία Dartmoor Hill Pony Association (DHPA)
O πληθυσμός των αλόγων, αριθμούσε περίπου 25.800 άτομα το 1930 και το 2011 μειώθηκε στα μόλις 1.500 άτομα.
Ο αριθμός τους μειώνεται συνεχώς μέχρι σήμερα. Λόγω της οικονομικής κρίσης, η DHPA δυσκολεύεται να πουλήσει τα άλογα για ιππασία.
Παραδοσιακά τα Dartmoor ponies χρησιμοποιήθηκαν σαν ζώα εργασίας σε φάρμες, στη διανομή ταχυδρομείου και για να σέρνουν άμαξα.
Η 52χρονη Charlotte Faulkner, (founder of the DHPA) έστειλε επιστολή στο σύλλογο προστασίας ιπποειδών South West Equine Protection (Swep) και επισήμανε τον κίνδυνο εξαφάνισης των αλόγων (Dartmoor ponies) εάν δεν υπάρχει βιώσιμη αγορά για αυτά.
Υποστήριξε πως το εμπόριο κρέατος αυτών των αλόγων θα αυξήσει τις πιθανότητες να πουληθούν σε φάρμες.

Η Welfare Officer Becky Treeby της (Swep) απέρριψε την ιδέα της DHPA και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξει την εκτροφή και τη θανάτωση αυτών των αλόγων για το κέρδος.
Η επιβίωση των αλόγων είναι αναγκαία για τη διατήρηση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας του Dartmoor, αφού βόσκουν τα ρείκια και τους ακανθώδεις θάμνους και διατηρούνται τα είδη της χλωρίδας που ευδοκιμούν εκεί.
Η Faye Stacey of the Devon charity People for Ponies, υποστηρίζει ότι η καλύτερη λύση είναι να στειρωθούν τα αρσενικά άλογα ώστε να μη γεννιούνται εκατοντάδες ανεπιθύμητα πουλάρια. Η βρώση των αλόγων (Dartmoor ponies) θα μετέτρεπε το εθνικό πάρκο σε αγορά κρέατος.
Τα Dartmoor ponies πουλιούνται δύσκολα στις δημοπρασίες, μόνο ένας μικρός αριθμός πουλιέται σε πολύ χαμηλή τιμή. Τα υπόλοιπα καταλήγουν στο σφαγείο και χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των λιονταριών που διαβιούν στο Dartmoor Zoo.
Πηγή 16-10-14
http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/11158902/Have-ponies-had-their-day-on-Dartmoor.html


Για την κατανάλωση κρέατος πόνι δεν υπάρχουν νομικές ενστάσεις αλλά μόνο ηθικές.
Καταναλώνεται κυρίως στην Κίνα, την Ιταλία και τη Γαλλία. Το κρέας τους από το σφαγείο της Βρετανίας εξάγεται κυρίως στη Γαλλία. Η κατανάλωση κρέατος αλόγου στη Βρετανία δεν είναι διαδεδομένη.

Η Charlotte Faulkner, (founder of the DHPA) κάνει ενέσιμη στείρωση στα θηλυκά πόνι -το αντισυλληπτικό φάρμακο είναι χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer και εισάγεται από την Αυστραλία-
Ωστόσο για τον έλεγχο γεννήσεων με ενέσιμη στείρωση, χρειάζεται χώρος. Η DHPA ζήτησε άδεια από την Forestry Commission για να χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι γη στο Dartmoor, για έλεγχο γεννήσεων 100 αλόγων, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.
Η προσπάθεια του συλλόγου επικεντρώνεται στην ανεύρεση οικογενειών που θα υιοθετήσουν αυτά τα μικρόσωμα, σκληραγωγημένα αλλά ήπια άλογα.

Πηγές 14-10-14
http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/11158902/Have-ponies-had-their-day-on-Dartmoor.html
22-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2804022/Is-best-way-save-wild-ponies-Dartmoor-eat-threat-never-love-asking-provocative-question.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: