Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του ΚΕΜΠΡΙΤΖ της ΑΓΓΛΙΑΣ, ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ της NOAV δίνουν ΧΡΗΜΑΤΑ για ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Αγγλία. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων προσφέρουν χρήματα σε προπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου του Cambridge για να δώσουν προσωπικά στοιχεία των συμφοιτητών τους, που ασχολούνται με πειράματα σε ζώα.
Πρόκειται για νεοσύστατο δίκτυο γνωστό ως National Operation Anti-Vivisection (NOAV) που τοποθέτησε αφίσες στο Cambridge με το λογότυπο (tag line): ‘Do the right thing and earn some money, what could be better?’
Οι ακτιβιστές ζητούν προσωπικά στοιχεία, όπως ονόματα, φωτογραφίες, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των φοιτητών που κάνουν πειράματα σε ζώα και λένε ότι η έρευνα με πειράματα σε ζώα είναι «σκληρή, ξεπερασμένη και αντιεπιστημονική» Με τις αφίσες που έβαλαν σε σχολές του πανεπιστημίου ενθαρρύνουν τους φοιτητές να δώσουν πληροφορίες με χρηματικό αντάλλαγμα, για να αποτρέψουν την έρευνα σε πειραματόζωα.
Η NOAV λέει ότι πρέπει να βγάλουν το κάλυμμα της ανωνυμίας, να αποκαλυφθούν τα ονόματα και να ασκηθεί κοινωνική πίεση «name and shame» στους φοιτητές που κάνουν πειράματα σε ζώα, γιατί έτσι, θα αναγκαστούν να επανεξετάσουν αυτή την επιλογή για τη σταδιοδρομία τους.

Ο William Evans, εκπρόσωπος της (NOAV) δήλωσε στην εφημερίδα σπουδαστών Varsity : «Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε πανεπιστήμια του 21ου αιώνα και να αρχίσει η προώθηση εναλλακτικών ερευνητικών μεθόδων με συμπόνια για τα ζώα, όπως computer modelling και micro-dosing.
»
Πρόσθεσε ότι, η εκστρατεία τους είναι ειρηνική και νόμιμη και δεν βασίζεται σε απειλές. Δεν θα αποκαλυφθούν προσωπικές διευθύνσεις και τηλεφωνικοί αριθμοί, ούτε θα ασκηθεί φυσική βία.
Η προσέγγιση της (NOAV) θα βασίζεται στην κοινωνική και όχι στη φυσική πίεση.

Ωστόσο, εκφράστηκαν ανησυχίες μετά από την τοποθέτηση δεκάδων αφισών που προσελκύουν τους φοιτητές,  με την ευκαιρία να κερδίσουν κάποια χρήματα σαν αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών.
Ο Tom Holder, ιδρυτής του advocacy group Speaking of Research που υποστηρίζει την έρευνα με χρήση πειραματόζωων, κατηγόρησε την εκστρατεία των ακτιβιστών, ότι θα επιφέρει στοχοποίηση φοιτητών.
Ο απόφοιτος της Οξφόρδης που αποκαλεί εξτρεμιστές, τους ακτιβιστές της (NOAV) για τα δικαιώματα των ζώων, προειδοποιεί ότι το εχθρικό περιβάλλον μπορεί να αποτρέψει τους νέους φοιτητές από μια επιστημονική καριέρα.
Στο blog του έχει αναρτηθεί ότι: «η καταδίωξη και η παρενόχληση των φοιτητών δεν αποτελεί νόμιμο τρόπο λειτουργίας μιας εκστρατείας. Πρόκειται για δράσεις που αποτρέπουν –με εκφοβισμό- τα λαμπρά μυαλά από το δρόμο της επιστήμης.
»

Η (NOAV) σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της και απευθύνεται προς τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες αναφέρει: «Μπορείτε να επιλέξετε να διαιωνίζετε την ξεπερασμένη, σκληρή και επιστημονικά λανθασμένη αντίληψη ότι τα δεδομένα από μη-ανθρώπινα ζώα μπορούν να επεκταθούν με ακρίβεια σε ανθρώπινα όντα.
»
«ο κόσμος είναι εναντίον των πειραμάτων σε ζώα και θα γίνετε κοινωνικοί παρίες που δεν θα ήθελαν να αποκαλυφθεί η αηδιαστική και κοινωνικά απαράδεκτη δουλειά που κάνουν, σε κανέναν άλλον, παρά μόνο στους κοντινούς φίλους τους.
»
«Θα έχετε συνεχείς διαμαρτυρίες από τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων, σε όλη τη ζωή σας, και δεν θα υπάρχει για σας, ούτε μια στιγμή ηρεμίας από τη συνεχιζόμενη επιθετική, αλλά νόμιμη πίεση που ασκείται από το κίνημα των δικαιωμάτων των ζώων.»

Άλλες πανεπιστημιακές πόλεις σε όλη τη χώρα, έχουν επίσης γίνει στόχος της εκστρατείας για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά μέχρι στιγμής, το Cambridge συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη προσοχή.
Θεωρείται ότι η αιτία για την εστίαση στο Cambridge, είναι το σχέδιο της Βρετανικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, να εγκαταστήσει εκεί μια έδρα.

Μια εκστρατεία κατά της Huntingdon Life Sciences, στο Cambridgeshire, από την Stop Huntingdon Animal Cruelty, σταμάτησε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μετά από 15 χρόνια διαμαρτυρίας.
Σε αρκετούς  ακτιβιστές της οργάνωσης δόθηκαν ποινές φυλάκισης και ανακοινώθηκε ότι, θα σταματήσουν τις εκστρατείες τους για τα δικαιώματα των ζώων, μετά την εισαγωγή αυστηρότερων νόμων.


πηγή 24-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2806724/Animal-rights-extremists-offer-Cambridge-undergraduates-money-exchange-personal-details-students-involved-experiments-animals.html


 http://www.varsity.co.uk/news/7660

the discovery of a particularly shocking experiment performed on pregnant sheep at Cambridge University, which was supported by the British Heart Foundation (BHF). The disturbing ‘procedure’ involved 12 ewes and their unborn lambs being surgically mutilated, partially suffocated and killed.
a vast research programme scheduled to use up to 4,805 pregnant animals: 3,750 rats and mice, 850 sheep, 125 pigs and 80 ponies.

πηγή 7-3-14
http://animalaid.org.uk/h/n/NEWS/news_experiments/ALL/3063//
πηγή 9-6-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2653095/Sheep-used-Cambridge-University-animal-testing-labs-suffered-distressing-mistreatment.html

Some of the sheep are given brain implants before they undergo behavioural tests and are monitored as their condition deteriorate


Δεν υπάρχουν σχόλια: