Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ τα ΑΠΟΦΑΓΙΑ τους, για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό των ατόμων που δηλώνουν ότι δεν πετούν τα αποφάγια τους είναι από 52% έως 58%, εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα εξάμηνης έρευνας της Food Standards Agency survey.
Τα οικιακά απορρίμματα τροφίμων μειώθηκαν κατά 21% τα τελευταία επτά χρόνια λόγω της οικονομικής ύφεσης
Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι η οικονομική κρίση επέδρασε πολύ στις διατροφικές συνήθειες των πολιτών που πλέον τις χαρακτηρίζει η λιτότητα.
Περισσότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγοράζει τρόφιμα που βρίσκει σε ειδικές προσφορές.
πάνω από το 52% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι άλλαξαν τη διατροφή τους για οικονομικούς λόγους.
ακόμη και οι καταναλωτές μεσαίου εισοδήματος, άλλαξαν τα προϊόντα που αγοράζουν για τη διατροφή τους, δεν σπαταλούν το φαγητό και προσέχουν για να διατηρούν βιώσιμο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Περισσότερες από τις μισές οικογένειες ανακυκλώνουν τα περισσεύματα τροφής.

Φτιάχνουν με τα τρόφιμα που απομένουν, πίτες, σάντουιτς και σούπες,  για να τρέφονται στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας.
Oι βασικοί ωφελημένοι από την αλλαγή στις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες είναι τα σουπερμάρκετ που πουλούν τα προϊόντα τους με εκπτώσεις και προσφορές (discount super market)
Σούπερ μάρκετ όπως το Aldi και το Lidl, βλέπουν πρωτοφανή ανάπτυξη.
την ίδια στιγμή στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ (Tesco, Asda, Sainsbury’s και Morrisons) γίνεται πόλεμος τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το γάλα, το ψωμί και τα αυγά.
Αναλυτές της Kantar Worldpanel διαπίστωσαν φέτος πτώση στις λιανικές πωλήσεις (μείωση του κόστους σε ένα τυπικό καλάθι αγορών) σε σύγκριση με πέρυσι.
Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις της Lidl αυξήθηκαν κατά 18% το χρόνο και της Aldi κατά 27%
πηγή  21-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2802399/we-using-leftovers-frugal-uk-half-families-recycling-food-cost-living-squeeze.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: