Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

ΑΝΘΟΚΗΠΟ για ΜΕΙΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ δημιούργησε η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στο ΜΠΡΙΣΤΟΛΑγγλία, Bristol, St Andrew's Park. Η αστυνομία της περιοχής έδωσε £ 5,000 για τη δημιουργία κήπου που δρα κατευναστικά στους επίδοξους εγκληματίες. Τα ανθισμένα λουλούδια μειώνουν την αντικοινωνική συμπεριφορά και κατ’ επέκταση την εγκληματικότητα.
Η δημιουργία του κήπου χρηματοδοτήθηκε από το κοινοτικό ταμείο « Community Action Fund»

Η αστυνομία Avon and Somerset Police Community Trust στο Bristol σε συνεργασία με την επίτροπο Police Crime Commissioner (PCC) Sue Mountstevens, δημιούργησαν ένα νέο κοινοτικό ταμείο « Community Action Fund» που επιχορηγεί (4 φορές το χρόνο) κατοίκους και ομάδες πολιτών με ποσά έως £ 5,000 για δραστηριότητες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, τα βίαια εγκλήματα –ιδίως εις βάρος των γυναικών- τις διαρρήξεις αλλά και σε δράσεις που συμβάλλουν στο να ακουστεί δυνατά η φωνή των θυμάτων.
πηγή
http://www.voscur.org/content/police-crime-commissioner-pcc-launch-community-action-fund

Ο ανθόκηπος στο πάρκο St Andrew's Park περιλαμβάνει 12 είδη λουλουδιών –φυτεύτηκαν 15.000 σπόροι-

ανάμεσά τους υπάρχουν κενταύριες (η centaurea cyanus ή cornflower ονομάστηκε έτσι από το σοφό Κένταυρο Χείρωνα της Ελληνικής μυθολογίας που χρησιμοποιούσε το φυτό σαν θεραπευτικό βότανο)  παπαρούνες αλλά και διάφορα είδη του πολύ αρωματικού φυτού κόσμος.
Το φυτό κόσμος (cosmos) παράγει εντυπωσιακά άνθη με πειθαρχημένη διάταξη –ομοιόμορφα τοποθετημένα πέταλα- ανάλογη της κοσμικής συμμετρίας, έτσι ονομάστηκε κόσμος, μια λέξη με ελληνική προέλευση, που αποδίδει την αρμονία και τη διάταξη του σύμπαντος.


Η δράση για τη δημιουργία του κήπου επινοήθηκε και προτάθηκε από τους φίλους του πάρκου Friends of St Andrew’s, την ομάδα αστυνόμευσης γειτονιάς PC Kevin Parsons, Bishopston and Redland beat manager και το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.

Oι κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι ο ανθόκηπος «άλλαξε τη ζωή τους»
Η Juliana Hounsfield, που ζει εκεί κοντά δήλωσε «το αποτέλεσμα ήταν εντελώς εξαιρετικό, έχει αλλάξει η ζωή μου, χαιρόμαστε τα λουλούδια, τα παιδιά τρέχουν ανάμεσά τους, οι ενήλικες αναπαύονται ειρηνικά και συνομιλούν μεταξύ τους, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πόσο όμορφο έγινε το πάρκο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα»
ο νέος κήπος παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα και οι κάτοικοι λένε ότι επέφερε ήδη «αξιοσημείωτη αλλαγή»

Παλαιότερα υπήρχαν καταγγελίες για δυνατή μουσική, βανδαλισμούς, μεθυσμένους που χρησιμοποιούσαν τους κήπους σαν ουρητήρια.
Αλλά αυτά τα λουλούδια είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα στη χρήση του πάρκου για όλους, όταν ανθίζουν τα λουλούδια όλη η ατμόσφαιρα αλλάζει.

Ωστόσο ο Jonathan Isaby, για τη συμμαχία των φορολογουμένων (chief executive of the TaxPayers’ Alliance) δήλωσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες είναι για τα τοπικά συμβούλια και δεν πρέπει να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό για την αστυνόμευση.
Η αποτελεσματικότητα της δημιουργίας του κήπου για μείωση της εγκληματικότητας είναι αμφίβολη.
Ο Jonathan Isaby είπε στην Telegraph ότι η αστυνομία ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων για δραστηριότητες που δεν υπάγονται στη δική της ευθύνη.
Ο προϋπολογισμός της τοπικής αστυνομίας πρέπει να χρησιμοποιείται σε πιο αποτελεσματικές και δοκιμασμένες μεθόδους. Η ανάγκη να επικεντρωθεί στις βασικές της αρμοδιότητες προκύπτει και από την έκθεση (Her

Majesty's Inspectorate of Constabulary) όπου είναι σαφές ότι η τοπική αστυνομία πρέπει να μειώσει τις δαπάνες της τα επόμενα χρόνια. Φαίνεται πως η αστυνομία χάνει το χρόνο της και ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων για κάτι που δεν είναι δική της αρμοδιότητα.
πηγή
http://www.taxpayersalliance.com/campaign/2014/07/avon-somerset-bobbies-beat-flower-power.html


Flower power? 24-7-14

 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2704182/Flower-power-Police-force-slammed-5-000-garden-claims-calmed-people-cut-anti-social-behaviour.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: