Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ σε οργανώσεις ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ, η μυστηριώδης εξαφάνιση 114 φακέλων που θα έριχναν φωςΒρετανία νέα έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Η προηγούμενη έρευνα έληξε πριν ένα χρόνο και η μυστηριώδης εξαφάνιση 114 φακέλων δημιουργεί ανησυχία για πιθανή συγκάλυψη περιπτώσεων παιδεραστίας.

Η εξεταστική επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων της Βουλής ( the Commons Home Affairs Select Committee) απεύθυνε ερώτημα στον Mark Sedwill, ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου εσωτερικών ( the Home Office's top civil servant) για το πώς το τμήμα του απώλεσε ή κατέστρεψε 114 φακέλους που θα έριχναν φως σε σημαντικές περιπτώσεις παιδεραστίας.

πέρυσι, ο κ. Sedwill ζήτησε την επανεξέταση των καταγγελιών παιδικής κακοποίησης, που το υπουργείο εσωτερικών χειρίστηκε, από το 1979 έως το 1999. Τότε αποκαλύφθηκε η εξαφάνιση των 114 φακέλων.
Αν και δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι είχαν κλαπεί ή ότι είχαν καταστραφεί, εν τούτοις αναγνωρίστηκε ότι χάθηκαν από μια βάση δεδομένων  750.000 φακέλων.
Αυτή η βάση δεδομένων δημιουργήθηκε από έναν ερευνητή που χρησιμοποίησε ως όρους αναζήτησης τις λέξεις "child abuse", "paedophilia" και "PIE", (όπως είναι γνωστή η Paedophile Information Exchange, a group that lobbied to legalise child sex)

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων, Keith Vaz δήλωσε ότι θα ήθελαν να έχουν ένα αντίγραφο της λίστας των αρχείων που λείπουν μέχρι την Παρασκευή.

Ευρύτερα, η βαρόνη Butler-Sloss σε ανεξάρτητη έρευνα της, θα εξετάσει πόσο σοβαρά δημόσιοι φορείς και άλλα σημαντικά ιδρύματα έχουν αναλάβει το καθήκον τους να προστατεύουν τα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η νέα έρευνα έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει την ανησυχία του κόσμου με τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις πρόσφατες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών από άτομα υψηλού προφίλ, όπως ο Jimmy Savile και ο Rolf Harris.
Η υπουργός Εσωτερικών Theresa May, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τρομακτικές περιπτώσεις οργανωμένης και επίμονης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που προέκυψαν από σοβαρές ελλείψεις σε δημόσιους φορείς και σημαντικούς θεσμούς.
Η υπουργός Theresa May, ανακοίνωσε την επανεξέταση της έρευνας για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Επικεφαλής στην επανεξέταση της έρευνας θα είναι ο Peter Wanless, Πρόεδρος της εθνικής εταιρείας του Λονδίνου για την Πρόληψη της Βίας κατά των Παιδιών [ National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) ]
και ο ανώτατος δικαστικός Richard Whittam, QC, (First Senior Treasury Counsel at the Central Criminal Court).

στο BBC Newsnight programme, ο Peter McElvie - πρώην επίτροπος προστασίας των παιδιών, (a retired child protection manager) έθεσε για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, το θέμα της εμπλοκής ατόμων υψηλού προφίλ στο κύκλωμα παιδεραστίας.
ο Peter McElvie (who worked for Hereford and Worcester county council) αποκάλυψε ότι, μια «ισχυρή ελίτ» από τουλάχιστον 20 εξέχουσες προσωπικότητες, ανάμεσά τους ανώτεροι πολιτικοί, στρατιωτικοί, ακόμα και άνθρωποι που συνδέονται με τη Βασιλική Οικογένεια, θα μπορούσαν να είναι μέρος ενός κυκλώματος παιδεραστίας που κακοποιούσε παιδιά εδώ και δεκαετίες.

«για τα τελευταία 30 χρόνια και ακόμα περισσότερο, υπήρξε μια σειρά από μαρτυρίες από επιζώντες που κατέθεσαν ότι άνθρωποι που κατείχαν κορυφαίες θέσεις στην πολιτική , στο θεσμό της δικαιοσύνης, ακόμη και σημαντικές στρατιωτικές προσωπικότητες αλλά και άνθρωποι που έχουν δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια - έχουν εμπλακεί στην κακοποίηση των παιδιών ».

Ο Peter McElvie υποστηρίζει ότι καταχραστές παιδιών δραστηριοποιούνται –με ανοχή και συγκάλυψη των αρχών- εδώ και 65 χρόνια.
επίσης αναφέρει ότι υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις» ότι το υπουργείο εσωτερικών επιχορήγησε με £476,250 στη διάρκεια δεκαετίας δύο οργανώσεις που συνδέονται με την περιβόητη Paedophile Information Exchange (PIE )που έκανε εκστρατείες για να νομιμοποιήσει το σεξ με παιδιά


(A Whitehall inquiry found ‘clear evidence’ that £476,250 was granted over a decade to two organisations connected to the Paedophile Information Exchange)
έρευνα της Daily Mail στις αρχές της χρονιάς αποκάλυψε διασυνδέσεις που σοκάρουν ανάμεσα στην (PIE) και σε τρεις ανώτερους πολιτικούς εργασίας που είχαν ρόλο κλειδί στο εθνικό συμβούλιο πολιτικών ελευθεριών.

(Former health secretary Patricia Hewitt was forced to apologise for her dealings with PIE, although Labour deputy leader Harriet Harman and her husband, home affairs spokesman Jack Dromey, strongly denied giving any support to the pro-paedophile group).

(A Daily Mail investigation earlier this year revealed shocking links between PIE, which campaigned for the age of consent to be dramatically lowered, and three senior Labour figures who held key roles in the National Council for Civil Liberties).


Τον περασμένο Δεκέμβρη, ένας πρώην εργαζόμενος κατηγόρησε το υπουργείο εσωτερικών ότι έδωσε δεκάδες χιλιάδες pounds στην (PIE) δια μέσου της υπηρεσίας για τον εθελοντισμό (Voluntary Services Unit) που επιχορηγεί τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Βρέθηκε (Whitehall investigation) ότι δύο οργανώσεις που συνδέονται με την (PIE) που υποστηρίζει το σεξ με παιδιά, πήραν εκατοντάδες χιλιάδες λίβρες από την VSU (Voluntary Services Unit) που επιχορηγεί τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

[Civil servants launched a trawl through 35,000 documents to investigate the claims, focusing on the VSU’s (Voluntary Services Unit) activities between 1973 and 1985].The Albany Trust, που ιδρύθηκε για να υποστηρίξει τις σεξουαλικές μειονότητες έλαβε £65,750 μεταξύ 1974 και 1980.
Η οργάνωση Albany Trust κάλεσε αντιπροσώπους από την PIE και μια οργάνωση που καλείται Paedophile Action for Liberation,
σε μια σειρά συναντήσεων το 1975, για να συζητήσουν πως θα οργανώσουν μια ομάδα υποστήριξης των παιδόφιλων και να εκδώσουν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την παιδοφιλία.

το 1970 η οργάνωση Albany Trust χρηματοδότησε τη μετάφραση μιας Ολλανδικής κυβερνητικής έρευνας γνωστής ως Speijer Report που είχε στόχο να χαμηλώσει τα ηλικιακά όρια συναίνεσης για ερωτικές πράξεις για τους ομοφυλόφιλους.
Η Mary Whitehouse που πραγματοποίησε την εκστρατεία, ισχυρίστηκε ότι η PIE έλαβε αυτή την αγγλική μετάφραση της ολλανδικής έρευνας, μερικά χρόνια αργότερα και την πούλησε για £1 ανά αντίγραφο.
Μια δεύτερη οργάνωση η Release, που πρόσφερε συμβουλές για ζητήματα που περιλαμβάνουν φάρμακα, ιατρικά θέματα και προβλήματα στο σπίτι έλαβε £410,500 από την VSU (Voluntary Services Unit) το χρονικό διάστημα μεταξύ 1974 και 1984 μέσω της PRINCEDALE Trust.
το 1975 η οργάνωση μετακόμισε στη διεύθυνση Release 1 Elgin Avenue στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά η PIE άρχισε να χρησιμοποιεί την ίδια διεύθυνση για την αλληλογραφία της.


Η έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι ήταν αδύνατον να προσδιοριστεί εάν τα χρήματα που δόθηκαν από την VSU (Voluntary Services Unit) στις δύο οργανώσεις που συνδέονται με την (PIE), χρησιμοποιήθηκαν έμμεσα για να υποστηρίξουν το έργο της (PIE), αν και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι το έκανε.
Η δημοσιοποίηση της σχετικής έρευνας (Whitehall investigation) την ίδια μέρα που η υπουργός εσωτερικών Theresa May ανακοίνωσε την επανεξέταση της έρευνας για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από άτομα υψηλού προφίλ, δημιουργεί ερωτήματα για πιθανή συγκάλυψη των πορισμάτων της Whitehall investigation.
πηγές 7-7-14

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2684262/Powerful-elite-20-establishment-figures-paedophile-ring-abused-children-decades.html#ixzz36vzDeicZ
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2683917/Home-Office-gave-money-groups-linked-paedophiles.html

http://www.bbc.com/news/uk-politics-28203914
A Whitehall inquiry found 'clear evidence' that £476,250 was granted to the organisations while the Home Office was situated in its former location in Petty France, Westminster (above)

Δεν υπάρχουν σχόλια: