Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

ΑΓΡΙΟΓΑΤΕΣ και ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ παγιδεύουν ΚΥΝΗΓΟΙ στην ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ


Καλιφόρνια, ο 57χρονος Tracy Lee Shultz, από Courtland (Sacramento County) εγκατέστησε 50 παγίδες για αγριόγατες και αλεπούδες σε μεγάλη έκταση [ 2331 τετραγωνικά χιλιόμετρα (2331000 στρέμματα) ή 900 τετραγωνικά μίλια] σε απομακρυσμένες περιοχές στις κομητείες Lassen και Modoc. έτσι που, του ήταν αδύνατο να ελέγχει καθημερινά αυτές τις παγίδες και να μετακινεί τα παγιδευμένα ζώα.
έτσι έγινε αντιληπτός από τον φύλακα για την άγρια ζωή Nick Buckler της κομητείας Lassen. Η ομάδα του παρακολούθησε για τρεις μήνες τις κυνηγετικές δραστηριότητες του Shultz και βρήκαν τον εξοπλισμό του και αποδείξεις για τη λαθροθηρία.

Ο Lee Shultz εγκατέστησε τις παγίδες πριν από την νόμιμη έναρξη για το κυνήγι αγριόγατας και αλεπούς που αρχίζει στις 24 Νοεμβρίου. Έτσι οι φύλακες από το τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής (California Department of Fish and Wildlife) του επέβαλλαν πρόστιμο $5,000  και δέσμευσαν 60 γούνες από αγριόγατες και αλεπούδες αξίας $15,000 που θα πουλούσε ο

Shultz.

Οι γούνες πουλήθηκαν σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο και τα χρήματα από το πρόστιμο θα δοθούν –όπως επέβαλλε ο δικαστής στην κομητεία Lassen- στην επιτροπή για το κυνήγι και το ψάρεμα της περιοχής (Lassen County Fish and Game Commission) για να υποστηριχτούν οι νόμιμες δραστηριότητες για το κυνήγι και το ψάρεμα.

πηγές 27-6-14
http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-california-man-fined-poaching-bobcats-foxes-20140627-story.html

http://blog.sfgate.com/stew/2014/06/26/california-man-poached-60-bobcats-foxes-for-pelts/

Δεν υπάρχουν σχόλια: