Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

ΚΑΦΕΣ με τις ΓΑΤΕΣ στη ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΑυστραλία. Victoria, Melbourne.   Το πρώτο Cat Cafe της Αυστραλίας ανοίγει στις 30 Ιουλίου στην 375 Queen Street, στη Μελβούρνη.  Το Cat Cafe θα προσφέρει καφέ «υπό τον ήχο γουργουρίσματος»

[είναι γνωστό ότι το γουργούρισμα της γάτας έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, μειώνει το στρες και προσφέρει σημαντικό όφελος στην ανθρώπινη υγεία. Με το γουργούρισμα παράγονται συχνότητες που κυμαίνονται από 22,4 -30,2 Hertz.
Οι δονήσεις σε αυτές τις συχνότητες προκαλούν μεταβολές επούλωσης –ταχύτερη επούλωση σε κατάγματα οστών- στο ανθρώπινο σώμα (σχετική η έρευνα στις ΗΠΑ από το ‘Fauna Communications Research Institute’ στη Νότια Καρολίνα)
επίσης είναι τεκμηριωμένο ότι οι χαμηλής συχνότητας δονήσεις προκαλούν ανακούφιση του πόνου και επούλωση των τενόντων και των μυών.
Η συμβίωση –η αλληλεπίδραση- με τη γάτα συνεισφέρει στη θεραπεία ασθενειών (χαμηλότερη πίεση αίματος στους ηλικιωμένους και υπερ-μακροβιότητα στους ιδιοκτήτες γάτων) ]


Το πρώτο Cat Cafe της Αυστραλίας συνδυάζει την αγάπη των ανθρώπων για τις γάτες, με την αγάπη τους για καλό καφέ.   Οι πελάτες του Cat Cafe μπορούν να πιουν καφέ και να αλληλεπιδράσουν με τις γάτες.
Οι ιδιοκτήτες Anita και Myles Loughran είχαν την ιδέα για να ανοίξουν ένα Cat Cafe, όταν επέστρεψαν από το ταξίδι του μέλιτος που έκαναν στην Ιαπωνία, όπου επισκέφθηκαν ένα ιαπωνικό Cat Cafe. Μετά την επιστροφή τους στην Αυστραλία, και καθώς οι δουλειές τους δεν πήγαιναν καλά, αποφάσισαν να επενδύσουν χρήματα σε μια Cat Cafe επιχείρηση.

Η κ. Loughran είπε ότι αν και το Cat Cafe καλύπτει ένα κενό στην αγορά -καθώς δεν υπάρχει τέτοια επιχείρηση- βρέθηκε αντιμέτωπη με τις «άνευ προηγουμένου» απαιτήσεις για τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και υγείας στην Αυστραλία.

Το ζευγάρι αφού ξεπέρασε τα εμπόδια της νομοθεσίας, βρήκε τον κατάλληλο χώρο και τον ιδιοκτήτη πρόθυμο να τους τον εκμισθώσει.
στον επάνω όροφο του Cat Cafe ένας ειδικά σχεδιασμένος χώρος θα στεγάσει μόνιμα 11 γάτες ιδιαίτερα φιλικές με τους ανθρώπους που η Anita και ο Myles Loughran επέλεξαν οι ίδιοι από καταφύγια ζώων στη Victoria.
Πέντε δωμάτια εξοπλισμένα με ειδικές κατασκευές, ονυχοδρόμια, δοκούς για να αναρριχώνται οι γάτες από το δάπεδο έως την οροφή, υφασμάτινες πολυώροφες κατασκευές με τρύπες για να κρύβονται και να αισθάνονται ασφάλεια, ενώ ξύλινα ράφια επικαλυμμένα με μοκέτα είναι τοποθετημένα στους τοίχους για να αναπαύονται με άνεση οι τετράποδες πριγκίπισσες.
παιχνίδια που ξετρελαίνουν τόσο τις γάτες όσο και τους θαυμαστές τους, ενώ το ένα από τα πέντε δωμάτια είναι αποκλειστικά και μόνο για τη διαμονή και γενικά τις ανάγκες των ζώων.

Οι πελάτες του Cat Cafe θα μπορούν να περνούν το χρόνο τους με τις γάτες στα υπόλοιπα τέσσερα από τις πέντε δωμάτια.
αν και δεν υπάρχει χρονικό όριο για να αλληλεπιδρά ο πελάτης με τις γάτες, εντούτοις υπάρχουν κανόνες όπως ότι απαγορεύεται να δίνει τροφές στα ζώα και να τα ξυπνάει όταν κοιμούνται.
Οι πελάτες που θέλουν να αλληλεπιδράσουν με τις γάτες πληρώνουν $ 5 για μισή ώρα και $ 10 για μια ώρα.
Ο στόχος του Cat Cafe είναι να δώσει στους ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν ζώα συντροφιάς, λόγω περιορισμών στην κατοικία τους, τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τα ζώα.

Οι ιδιοκτήτες του Cat Cafe θα δίνουν την άδεια στον πελάτη να αλληλεπιδράσει με τις γατούλες. Ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο έθεσε αυστηρούς κανονισμούς –επειδή άνοιγε για πρώτη φορά μια τέτοια επιχείρηση-μεταξύ των οποίων ήταν ότι οι γάτες πρέπει να διατηρούνται αυστηρά μέσα στο χώρο του Cat Cafe και δεν επιτρέπεται να υιοθετούνται έξω από αυτό το χώρο.

Για λόγους υγείας και ασφάλειας, το ζευγάρι έπρεπε επίσης να τοποθετήσει ένα νιπτήρα στην είσοδο του καταστήματος - ως μέρος των αυστηρών κανονισμών για την υγεία και την ασφάλεια του Συμβουλίου της Μελβούρνης-
Η πρωτοβουλία για το Cat Cafe είναι μια συνεργασία της Anita και του Myles Loughran με διάφορα καταφύγια διάσωσης ζώων στη Victoria. Οι γάτες των καταφυγίων διαφορετικά προορίζονται για ευθανασία.
πηγή 25-7-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2705272/Saucer-milk-corner-table-Melbourne-cat-cafe-opens-Melbourne.html


About a dozen cats from The Lost Dogs’ Home and Geelong Animal Welfare Society will live in the cafe, although they will be separated from diners with airlocks.
http://www.heraldsun.com.au/news/victoria/first-cat-cafe-to-open-in-melbourne/story-fni0fit3-1226919961287Δεν υπάρχουν σχόλια: