Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ το ΕΙΔΟΣ ΦΙΔΙΟΥ για να μη προκληθεί ΠΑΝΙΚΟΣ στις ΗΠΑΗΠΑ, πολιτεία New Jersey,  στη λίμνη Hopatcong (μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού του Νιου Τζέρσεϋ)   ο ειδικός ερπετολόγος Gerald Andrejčák αναζητά ένα πράσινο ανακόντα μήκους περίπου 5 μέτρων.
Ο ερπετολόγος ενημερώθηκε για την παρουσία του μεγάλου φιδιού στη λίμνη, από τα δελτία ειδήσεων και τις επανειλημμένες θεάσεις του, που ανακοινώθηκαν στο Facebook.

Ο Andrejčák, έχει πτυχίο στη ζωολογία και περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας χειρισμού και αναπαραγωγής μεγάλων φιδιών.
Πριν από μερικές βδομάδες, ο
Dale Sloat, υπεύθυνος για τον έλεγχο των ζώων στη λίμνη (Hopatcong animal control officer ) ζήτησε από τον Gerald Andrejčák να μη δημοσιοποιήσει το είδος του φιδιού και να μην αναφέρει τίποτα σε κανέναν, για να μην προκληθεί πανικός.
Αρχικά διαδόθηκε ότι το φίδι ήταν ένας βόας σφιγκτήρας (boa constrictor) και σύμφωνα με το NJ.com ο ερπετολόγος ορκίστηκε ότι δεν θα αποκάλυπτε πως το φίδι ήταν είδος green anaconda.
Σύμφωνα με το CBS, ο Dale Sloat (animal control officer) προειδοποίησε να μη πλησιάσουν και να μην αγγίξουν το φίδι εάν το δουν, γιατί είναι πολύ επιθετικό.
Η λίμνη Hopatcong είναι δημοφιλής προορισμός για κολύμπι, κωπηλασία και ψάρεμα.
Η είδηση για την παρουσία φιδιού του είδους green anaconda, προκάλεσε δυσφορία.

Ο Andrejčák είπε ότι ζήτησε από τον Sloat να χρησιμοποιήσουν κιβώτια –παγίδες για το φίδι, αλλά οι τοπικές αρχές αγνόησαν την υπόδειξή του και οι παγίδες δεν αγοράστηκαν.

Το φίδι green anaconda δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά ο Andrejčák φοβάται ότι θα του κάνουν κακό εάν το εντοπίσουν.
Οι ντόπιοι δεν συμμερίζονται την ανησυχία του και επιθυμούν να το δουν σκοτωμένο για να ησυχάσουν.
Το φίδι green anaconda μπορεί να φτάσει τα 9 μέτρα μήκος και τα 250 κιλά βάρος, σύμφωνα με δελτίο (animal fact sheet) ειδήσεων για τα ζώα στο NationalGeographic.com.

Κατά κανόνα ζει σε βάλτους, έλη και αργοκίνητα ρεύματα, κυρίως στη Νότια Αμερική.

Ο Andrejčák πιστεύει ότι το φίδι ήταν ένα κατοικίδιο ζώο που το εγκατέλειψαν κοντά στη λίμνη, όταν έγινε πολύ μεγάλο για να το φροντίσουν.

πηγή 20-7-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2699099/Reptile-specialist-reveals-told-quiet-16-foot-green-anaconda-loose-New-Jerseys-largest-freshwater-lake.html


[η λίμνη Hopatcong είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στο New Jersey, απέχει περίπου 48 χιλιόμετρα από το Delaware River, 65 χιλιόμετρα από Νέα Υόρκη και βρίσκεται στις κομητείες Sussex και Morris]

Δεν υπάρχουν σχόλια: