Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ συνδέεται με ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΚΥΛΩΝΗΠΑ, Τζόρτζια, Ατλάντα, WSBTV.com στην έρευνα για τον καταναλωτή, ο Jim Strickland (consumer investigator) αποκάλυψε στο Channel 2 ότι εκατοντάδες θάνατοι σκύλων συνδέονται με το γνωστό κτηνιατρικό φάρμακο (παρασιτοκτόνο) Trifexis
δίνουμε ένα χάπι Trifexis στο σκύλο, μια φορά το μήνα για τους ψύλλους, τα παράσιτα και την πρόληψη τους.
O Jim Strickland ανέφερε τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την Food and Drug Administration πριν από οκτώ μήνες,
ο Strickland ενημερώθηκε μέσω της Freedom of Information Act ότι η Food and Drug Administration (FDA) έχει μια λίστα με 965 αναφορές –παράπονα- για θανάτους σκύλων που συνδέονται με τη λήψη του Trifexis

Μέχρι σήμερα οι αναφορές –παράπονα- που συνδέονται με τη λήψη του Trifexis παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης του 40% που σημαίνει ότι η αναλογία είναι μεγαλύτερη από ένα σκύλο τη μέρα.

Η Food and Drug Administration (FDA) προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία σίγουρη απόδειξη ότι το κτηνιατρικό σκεύασμα Trifexis συνδέεται με το θάνατο ενός σκύλου.

Οι αναφορές - εκθέσεις είναι απλές καταγγελίες από ιδιοκτήτες και κτηνιάτρους που θεωρούν ύποπτο το χάπι. Είναι φοβερό να βλέπεις ένα ζώο να πεθαίνει με τέτοιο φρικτό, επίπονο και βασανιστικό θάνατο, δήλωσε η Anita Bergen κάτοικος στο Acworth
Η υπόθεση της Anita Bergen, περιλαμβάνεται στα αρχεία δεδομένων του FDA , το σκυλάκι της με το όνομα Scottie ήταν 10 ετών όταν του χορηγήθηκε το παρασιτοκτόνο Trifexis, και η αντίδραση του οργανισμού του μετά από τη λήψη του φαρμάκου ήταν φρικτή. Ο Scottie έχασε τελείως τον κινητικό έλεγχο των μυών του σώματός του, δεν έπινε νερό και υπέστη ηπατική ανεπάρκεια. Η Bergen αναγκάστηκε να του κάνει ευθανασία δύο μήνες μετά, αφότου του έδωσε το χάπι Trifexis.
Η Anita Bergen πιστεύει ότι δεν γίνεται πλήρης αποκάλυψη της δράσης αυτού του φαρμάκου, ενώ για το δικό της σκυλάκι θεωρεί ότι έγινε συγκάλυψη της υπόθεσης.

Στον κατάλογο με τις παρενέργειές του φαρμάκου –που περιέχεται στο φύλλο με τις οδηγίες χρήσης- αναφέρεται ο εμετός, η διάρροια, η δερματίτιδα, η μειωμένη όρεξη και ο λήθαργος (νωθρότητα), αλλά όχι ο θάνατος.

Το WSBTV.com ανέφερε (27-11-13) ότι ο αριθμός των αναφορών για περιπτώσεις θανάτου των ιδιόκτητων σκύλων που συνδέονται με το Trifexis υπερβαίνει τις περιπτώσεις θανάτων σκύλων που σχετίζονται με τα Chinese jerky treats."

Η ELANCO ANIMAL HEALTH (a division of ELI LILLY SA με αντικείμενο τα Κτηνιατρικά Φάρμακα, με αντιπρόσωπο στην Ελλάδα την ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. –περιλαμβάνει τμήμα κτηνιατρικό, τμήμα γεωργικών φαρμάκων, σπόρων μεγάλης καλλιέργειας και κηπευτικών σπόρων) που παράγει το Trifexis ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της λήψης του χαπιού Trifexis και τους τυχόν θανάτους των σκύλων.

Ο κτηνίατρος Toby Carmichael (στην περιοχή Cobb County) λέει ότι, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, έχουν δώσει περίπου 75.000 συνταγές για το παρασιτοκτόνο Trifexis, από τότε που κυκλοφόρησε, χωρίς να παρουσιαστούν ανεπιθύμητες επιπλοκές

Ο φυσίατρος (Physician) Rochelle LePor λέει ότι έδωσε στον 7χρονο σκύλο διάσωσης Cooper σχεδόν 40 χάπια Trifexis σε διάστημα τριών ετών και λέει ότι πρόκειται για θαυματουργό φάρμακο.
(…το Trifexis χορηγείται σε μηνιαία διαστήματα κατά τη διάρκεια του έτους. Το Trifexis δεν πρέπει να χορηγείται για περισσότερους από έξι συνεχόμενους μήνες στην ίδια χρονιά. Ωστόσο ο γιατρός Rochelle LePor ισχυρίζεται ότι έδωσε σχεδόν 40 χάπια Trifexis σε διάστημα τριών ετών στον 7χρονο σκύλο του και είδε να γίνεται θαύμα στην υγεία του)

Τα παράπονα στη γραμμή του καταναλωτή « Elanco's customer hotline » κάνουν αίσθηση, σήμερα υπάρχουν σχεδόν 1.500 καταγγελίες για θανατηφόρες παρενέργειες του παρασιτοκτόνου Trifexis.
Το ζώο μετά τη λήψη του φαρμάκου, αδυνατεί να ελέγξει τις εκούσιες κινήσεις του (αποτυχία ελέγχου των μυών ή έλλειψη (διαταραχές) συντονισμού των μυών) και περιέρχεται σε μια κατάσταση που λέγεται αταξία.

Η ELANCO
που παράγει το Trifexis, πρόσθεσε την αταξία –διαταραχές συντονισμού των μυών- στον κατάλογο των ανεπιθύμητων ενεργειών πριν από δυο χρόνια. Πρόσθεσε επίσης τις επιληπτικές κρίσεις, μια παρενέργεια που έπληξε ένα βραβευμένο μπουλντόγκ με το όνομα Foxy, που ανήκε στη βετεράνο εκτροφέα Nancy Harrison. Η Foxy παρουσίασε παρενέργειες που δεν μπορούσαν να χειριστούν και να ελέγξουν οι κτηνίατροι.
 Ο Jim Strickland (consumer investigator) ρώτησε «έτσι αναγκαστήκατε να του κάνετε ευθανασία?»
Η Nancy Harrison (50-year veteran breeder) απάντησε «Ναι, εάν το βλέπατε, δεν θα θέλατε να ζήσετε με αυτή την κατάσταση. Ποτέ, εδώ και 52 χρόνια δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο»
Η Nancy Harrison σταμάτησε τη χρήση του φαρμάκου, έστω και αν τα υπόλοιπα σκυλιά της δεν παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα.
όπως λέει «είναι δύσκολο να χάνεις έτσι άδικα ένα σκυλί. Για μένα τα ζώα είναι σαν παιδιά μου»
Ο μυστήριος θάνατος των σκύλων κατατρώει την Nancy Harrison όπως και την Anita Bergen
όπως λένε «όλες οι εξετάσεις που έχουν γίνει, δίνουν ασαφή αποτελέσματα. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο ξαφνικός θάνατος των ζώων συνδέεται με τη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου. Ωστόσο όλοι οι ιδιοκτήτες και οι φροντιστές ζώων γνωρίζουν το θέμα»

Το FDA λέει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις αναφορές παραπόνων και θεωρεί έγκυρο μόνο ότι αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.
Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει πρόθεση να συμπεριληφθεί ο θάνατος του ζώου, στη λίστα με τις ανεπιθύμητες ενέργειες (επιπλοκές, παρενέργειες) από τη χορήγηση του φαρμάκου, έστω και σαν σπάνια αλλά δυνατή παρενέργεια.
πηγή 30-7-14
http://m.wsbtv.com/news/news/owners-vets-reporting-even-more-deaths-connected-t/ngq59/

πηγή 23-10-13
http://www.examiner.com/article/hundreds-of-dogs-dead-from-eating-jerky-treats-and-fda-not-sure-why


Το Trifexis είναι κτηνιατρικό φάρμακο (σε μασώμενα δισκία ) για τη θεραπεία και την πρόληψη των παρασιτώσεων από ψύλλους σε σκύλους όταν ενδείκνυται η ταυτόχρονη πρόληψη της διροφιλαρίωσης (ασκαρίδες που προσβάλουν την  καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία και μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών) ή/και τη θεραπεία γαστρεντερικών λοιμώξεων που προκαλούνται από άλλα είδη σκουληκιών.
Το Trifexis μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της θεραπευτικής στρατηγικής για τον έλεγχο της αλλεργικής από ψύλλους δερματίτιδας (αλλεργική αντίδραση σε τσιμπήματα ψύλλων) σε μηνιαία διαστήματα κατά τη διάρκεια του έτους. Το Trifexis δεν πρέπει να χορηγείται για περισσότερους από έξι συνεχόμενους μήνες στην ίδια χρονιά.
Το Trifexis περιέχει δύο δραστικές ουσίες, τη spinosad και τη milbemycin oxime.
Μία εκ των δύο δραστικών ουσιών του Trifexis, η spinosad, επηρεάζει συγκεκριμένους υποδοχείς (νικοτινεργικοί υποδοχείς ακετυλοχολίνης) του νευρικού συστήματος των ψύλλων, προκαλώντας την παράλυση και τη νέκρωσή τους.
Η δεύτερη δραστική ουσία, η milbemycin oxime, προκαλεί την παράλυση και τη νέκρωση των
νηματωδών και των ασκαριδών παρεμβαίνοντας στη μετάδοση των σημάτων μεταξύ των νευρικών κυττάρων (νευροδιαβίβαση) του νευρικού συστήματος των παρασίτων.

Όσον αφορά την πρόληψη και τη θεραπεία των παρασιτώσεων από ψύλλους, η εταιρεία παρουσίασε μια μελέτη πεδίου στο πλαίσιο της οποίας χορηγήθηκε Trifexis σε 178 σκύλους
Όσον αφορά τη θεραπεία των γαστρεντερικών λοιμώξεων που προκαλούνται από σκουλήκια, η εταιρεία υπέβαλε μια μελέτη πεδίου, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 229 σκύλοι.
Όσον αφορά την πρόληψη της διροφιλαρίωσης, η εταιρεία υπέβαλε τρεις εργαστηριακές μελέτες με σκύλους ηλικίας από 4 έως 9 μηνών που μολύνθηκαν τεχνητά με ένα από τα δύο στελέχη της διροφιλαρίωσης και στη συνέχεια τους χορηγήθηκε Trifexis σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μετά τη μόλυνση

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Κτηνιατρική Χρήση (CVMP) αποφάνθηκε ότι τα οφέλη του Trifexis υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό όσον αφορά τις εγκεκριμένες ενδείξεις και εισηγήθηκε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το Trifexis. Η σχέση οφέλους-κινδύνου περιγράφεται στην επιστημονική συζήτηση της παρούσας ευρωπαϊκής δημόσιας έκθεσης αξιολόγησης (EPAR).
Στις 19/09/2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας, η οποία ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το Trifexis.
πηγή
http://www.ema.europa.eu/docs/el_EL/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/veterinary/002635/WC500152460.pdf Stacey Daniel: (EVERYONE MUST READ THIS ONE. ELANCO CLAIMS HERE THAT THEY HAVE HAD NO REPORTS OF DEATH FROM TRIFEXIS--LG) : My mini dachshund Sammy took Trifexis on July 1 for the first time. He was found dead on the 4th of July and was only 5 years old. He was healthy and happy on Monday and gone from my life within the week. He began vomiting within two hours of Trifexis and by Wednesday he turned away from a piece of cheese. On Thursday he ran off our back deck and would not come when I called and never came home. We discovered him the next morning under our lake dock where he had gone to hide and knowingly die. I have struggled this past month trying to grasp what might have killed him. Today my UPS man mentioned Trifexis to me and asked if I used it which I said I did. He told me to go in an google. I am shocked and in such dismay. I called Elanco to make a report and while they were kind, they told me that they had not had any report of deaths associated with the drug. I now know after reading and researching that they lied. My fur baby is gone. I will help spread the word to as many people as I can until this is off the market.
RIP Sammy - 5 years old. Went over the Rainbow Bridge on July 4 2014

πηγή  https://www.facebook.com/TrifexisKillsDogs


26-8-2014    This is a chemical burn caused by over-the-counter FLEA medicine collar. Hartz has had similar affect on some dogs. Please do research before purchasing food or medicine for your fur kids. When in doubt, please consult with your vet and/or message this page, and we'll gladly provide you with whatever info we have.
Please READ!!! This isn't about neglect or abuse, this was an unfortunate occurrence of something that is all to common ---
Thor was rushed to Best Friends Animal Clinic of Shawnee, Oklahoma (The Natural Vet) last week because of what you s
ee here.... photos are real, and from hospital staff (one is a NKC Admin).

...At first glance you may think he was set on fire....
WRONG!!!! --- THIS IS A CHEMICAL BURN CAUSED BY OVER-THE-COUNTER FLEA MEDICINE (Confirmed: Sergeants brand) PURCHASED AT THE (Dollar General) STORE!!!! 

Thor will survive, but he will have a long recovery, probably permanent hair-loss on his back due to these horrible burns - at the very least. 

BEFORE PUTTING ANYTHING ON YOUR FURBABY, CHECK WITH YOUR VETERINARIAN!!! 
There is an update here: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204574398941623&set=gm.551638901630515

Please share! Maybe seeing this will save other animals from having to endure torturous painful injuries like these, that could lead to death. 
~No Kill Coalition 
PS comments blaming pet parents, crude or harassing in nature will be a one way ticket to getting banned. They were kind enough to allow you to learn from their grief. They trusted a well-known brand and this is what happened.
 https://www.facebook.com/ANIMALWELFAREAWARENESS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: