Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

ΠΟΛΥΔΑΚΤΥΛΟΣ ΓΑΤΟΥΛΗΣ στον ΚΑΝΑΔΑ έγινε ΔΙΑΣΗΜΟΣ για τις ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ τουΚαναδάς, στο καταφύγιο (Vancouver Orphan Kitten Rescue Association «VOKRA») που περιθάλπει μικρά ορφανά γατάκια, έφθασε ο Toes.
Ο Toes είναι ένας μικρός ορφανός γατούλης που έχει επιπλέον δαχτυλάκια σε κάθε πατούσα του.
Ο Roham Sheikholeslami
φωτογράφησε τον Toes με τις παράξενες πατούσες και μέσα σε μια μέρα υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι που έχει και άλλες γατούλες από διάσωση.  Έτσι είναι βέβαιο ότι θα έχει καλή ζωή,  λέει η Morgan Brayton για  τη VOKRA.
Ο
τρισχαριτωμένος Toes έχει 26 αντί για 18 δάχτυλα –έχει δύο επιπλέον δάχτυλα σε κάθε πατούσα- φαινόμενο που ονομάζεται πολυδακτυλία και  έτσι, έγινε διάσημος.
πηγή
http://lovemeow.com/2014/07/toes-cat/#IjrKy1WkOhgJYiyi.01

Η πολυδακτυλία είναι συχνή μορφή γενετικής ανωμαλίας (διαμαρτίας της διάπλασης) των άκρων. Προκύπτει από γονιδιακή ή χρωμοσωμική μετάλλαξη και είναι κληρονομική. (προέρχεται από το ξύπνημα αρχέγονων γονιδίων)
Polydactyly or polydactylism (from
Ancient Greek πολύς (polus) "many" +δάκτυλος (daktulos) "finger"), also known as hyperdactyly , is a congenital physical anomaly in humans , dogs , and cats having supernumerary fingers or toes.
Οι γατούλες με πολυδακτυλία έχουν καλύτερη ισορροπία, θεωρούνται τυχερές και καλοί κυνηγοί ποντικών.Η πολυδακτυλία εμφανίζεται και στους ανθρώπους

Αυτή η πάθηση είναι μια συγγενής ανωμαλία που συμβαίνει σε μία ανά 500 γεννήσεις νεογνών και συνήθως τα έξτρα άκρα δεν «λειτουργούν».


13-2-2011  Μωρό ενός έτους από την Κίνα έχει συνολικά 26 δάχτυλα. Η Lei Yadi Min από την επαρχία Yangon γεννήθηκε με 14 δάχτυλα ποδιών και 12 χεριών.


«Γάτες Χέμινγουεϊ»
Ernest Hemingway Museum and Home , in Key West, Florida,
Ο Ernest Hemingway αγαπούσε πολύ τις γάτες. Η πρώτη του γάτα Maine Coon  είχε επιπλέον δάχτυλα. Εξήντα  απόγονοι αυτής της γάτας ζουν  στο σπίτι του και προστατεύονται με όρους της διαθήκης του. Οι μισές από αυτές τις γάτες εμφανίζουν πολυδακτυλία.
The Amazing Hemingway Cats,   Many-Toed Polydactyl Cats
πηγή    http://cats.about.com/od/felinegenetics/a/polydactyl.htmστη Βρετανία υπάρχει προκατάληψη εναντίον της πολυδακτυλίας στις γάτες και δεν τις δέχονται σε εκθέσεις
στη Γερμανία η προκατάληψη αυτή έχει νομική υποστήριξη και δεν επιτρέπεται να αναπαράγονται γάτες (και σκύλοι) που έχουν γενετικές ανωμαλίες -έστω και εάν είναι αβλαβείς γενετικές ανωμαλίες-

                                              Σχετική μας ανάρτηση

11 Δεκεμβρίου 2011
ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΓΑΤΟ-ΣΩΤΗΡΑΣ, φαινόμενο ΠΟΛΥΔΑΚΤΥΛΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: