Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ πίσω από ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στην ΚΙΝΑ
ΚΙΝΑ, το φρικιαστικότερο έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα τα τελευταία χρόνια συνέβη τον περασμένο Μάιο και διαπράχθηκε από τα μέλη της αίρεσης «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» (Church of the Almighty God)
ένα συνηθισμένο βράδυ του Μαΐου, έξι μέλη της αίρεσης μπήκαν σε ένα εστιατόριο Mcdonald μιας μικρής πόλης στην ανατολική Κίνα και προσπάθησαν να στρατολογήσουν νέα μέλη στην καταστροφική (Christian cult) λατρεία τους.

Κινήθηκαν ανάμεσα στα τραπέζια και ζητούσαν από τους πελάτες του εστιατορίου να δώσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Όταν μια γυναίκα αρνήθηκε να το δώσει, τη χτύπησαν μέχρι θανάτου ( ένα μέλος της αίρεσης επιτέθηκε στη γυναίκα και τη χτύπησε με μανία, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη, την κλωτσούσαν μέχρι που πέθανε) ενώ φώναζαν στους έντρομους πελάτες που παρακολουθούσαν, να κρατηθούν μακριά γιατί θα είχαν την ίδια μοίρα.
το τραγικό περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος αλλά και από κινητά τηλέφωνα μερικών πελατών.
Μετά τη σύλληψη των μελών της αίρεσης, για την άγρια δολοφονία, ένα από αυτά τα μέλη, ο Zhang Lidong δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και είπε πως, χτύπησε τη γυναίκα με όλη του τη δύναμη και την ποδοπάτησε,  γιατί η γυναίκα αυτή, ήταν δαίμονας και έπρεπε να τον εξοντώσει…
Η αίρεση –καταστροφική λατρεία- Church of the Almighty God απαγάγει Χριστιανούς για προσηλυτισμό και είναι σε πόλεμο με την κυβέρνηση στην Κίνα.
Η βασική πεποίθηση της λατρείας είναι ότι, ο Ιησούς Χριστός μετενσαρκώθηκε με τη μορφή μιας Κινέζας μέσης ηλικίας που ονομάζεται Lightning Deng και τώρα ζει στην Chinatown της Νέας Υόρκης.

Για να στρατολογήσουν μέλη από τις αγροτικές κοινότητες της Κίνας αναφέρουν περίεργα φαινόμενα όπως ότι, στα σπίτια των ανθρώπων που κατά κάποιο τρόπο σηματοδοτούν τη δεύτερη έλευση του Χριστού –με τη μορφή γυναίκας- εμφανίζονται ξαφνικά ζωντανά φίδια ζωγραφισμένα με λεκτικές εικόνες της Αγίας Γραφής και φωτεινές ράβδοι που η λάμψη τους είναι σημάδι της έλευσης.

Οι ηγέτες των χριστιανικών ομάδων προειδοποιούν τα μέλη τους για τις μεθόδους προσηλυτισμού ("flirty fishing" methods) που χρησιμοποιούν οι γυναίκες της Eastern Lightning αίρεσης για να φέρουν τους Χριστιανούς άνδρες στη δική τους πίστη (με τον θηλυκής μορφής Χριστό)

Η καταστροφική αυτή λατρεία διεισδύει στις υπόγειες χριστιανικές εκκλησίες –κάτω από τα σπίτια- της Κίνας (αφού τα κατάλληλα για το σκοπό αυτό κτίρια απαγορεύονται) και προσπαθεί να ενσωματώσει τις Χριστιανικές Κινεζικές κοινότητες στο δικό της σώμα.
Για να προσηλυτίσει μέλη χρησιμοποιεί την παραπλάνηση, την απαγωγή, τη δωροδοκία και τον εκβιασμό. Η επικίνδυνη αίρεση προσπαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης με ηγετικά μέλη πριν από κάθε της κίνηση.
οι δραστηριότητές τους είναι γνωστές στο Communist Party of China (CPC)
ένα από τα δόγματα της αίρεσης "Church of the Almighty God" είναι ότι,  το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι η ενσάρκωση του Σατανά -το αποκαλούν "Great Red Dragon"-και λένε ότι, η άνοδος του στην εξουσία σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου.
Βέβαια σε μια χώρα όπου η δίωξη των Χριστιανών συνεχίζεται και οι θρησκευτικοί ηγέτες που δεν εντάχθηκαν, φυλακίστηκαν, είναι επόμενο να υπάρχει ο πόλεμος και η έντονη διαμάχη.
Η καταστροφική λατρεία Church of the Almighty God ιδρύθηκε στη δεκαετία του 90 από τον Zhao Weishan όταν συνάντησε μια γυναίκα στην περιοχή Zhengzhou, Henan.
Η γυναίκα αυτοαποκαλούνταν “Lightning Deng” και έγραψε το βιβλίο «Lightning from the Orient» που αποτελεί ανασκευή των Χριστιανικών θεωριών από την Κινεζική οπτική.
δεν είναι σαφές πως αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους, αλλά ο Zhao Weishan άρχισε να κηρύττει ότι η γυναίκα ήταν μετενσάρκωση του Χριστού και άρχισε να συγκεντρώνει οπαδούς που τη θεωρούσαν πνευματικός τους ηγέτη.

Το ζευγάρι ξέφυγε από τις θρησκευτικές διώξεις και συνέχισε να διαδίδει τη θρησκεία του, στην Chinatown της Νέας Υόρκης, μακριά από τη ανάσα θανάτου του Μεγάλου Κόκκινου Δράκου.
ενημερωτικά φυλλάδια της αίρεσης βρίσκονται μέχρι και στον Σαν Φρανσίσκο, όπου υπάρχει ένας μεγάλος κινεζικός πληθυσμός μεταναστών.
Η αίρεση έκανε διαδήλωση στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2012, για την Ημέρα της Κρίσεως και την αποκάλυψη των Μάγια. Τα περισσότερα μέλη της ζουν στην ύπαιθρο, με ελάχιστη εκπαίδευση και είναι άνεργοι.
οι γυναίκες χορεύουν γυμνές στα υπόγεια γύρω από αναμμένες φωτιές.
Η Κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεριζώσει τη λατρεία και υποβάλλει τα μέλη των Χριστιανικών κοινοτήτων σε βίαιες ανακρίσεις για να φτάσει μέχρι τα μέλη της αίρεσης.
ο Dennis Balcombe, γνωστός Αμερικανός πάστορας που κηρύττει στην Κίνα, λέει ότι η αίρεση χρησιμοποιεί εξαιρετική βία και σεξ για να ενσωματώσει στους κόλπους της, Χριστιανούς.
ο Balcombe άκουσε ιστορίες για Χριστιανούς που τους έκαιγαν, τους είπαν να σκοτώσουν τα παιδιά τους και τους υπέβαλλαν σε καθημερινό ξυλοδαρμό.
όπως λέει «όταν σε απαγάγουν, συνήθως δεν σε αφήνουν ελεύθερο για έξι μήνες και συνεχώς σου κάνουν πλύση εγκεφάλου»

«δεν ασχολούνται μόνο με τη θρησκεία αλλά αποσκοπούν στο οικονομικό κέρδος, απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φτωχούς αγρότες. Είναι καλά εκπαιδευμένοι, είναι σαν ένα εγκληματικό στοιχείο που διεισδύει στους κόλπους της εκκλησίας.

Έχουν προσφέρει τεράστια χρηματικά ποσά σε ηγέτες των Χριστιανικών εκκλησιών για να φέρουν τους οπαδούς τους και τους εαυτούς τους στην αίρεση. Η κινεζική κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτά τα κεφάλαια προέρχονται από χώρες εκτός Κίνας.
ο Dennis είπε ότι εκπαιδεύουν μέσω Skype τους ηγέτες τους, κατάφεραν να εξαπλωθούν σε όλη την Ασία, έχουν δημιουργήσει βάση στο Χονγκ Κονγκ και έγιναν πιο επιθετικοί από ποτέ.

Το 2002 η αίρεση απήγαγε 34 ηγετικά στελέχη μιας χριστιανικής ομάδας ( China Gospel Fellowship) που επικοινωνούσαν διαδικτυακά μεταξύ τους και τους κράτησε σε αιχμαλωσία για δύο μήνες.
σύμφωνα με τον Αμερικανό ιεραπόστολο Hope Flinchbaugh, γυναίκες από την καταστροφική λατρεία αποπλάνησαν τους απαχθέντες ποιμένες και βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους για να τους εκβιάσουν αργότερα, εάν αρνούνταν να ενσωματωθούν στην αίρεση.

Ένας πάστορας ήταν σε καταστολή υπό την επήρεια ναρκωτικών ενώ δύο γυναίκες του ψιθύριζαν όλη τη νύχτα και στα δύο αυτιά του, το δόγμα της αίρεσης. Σε άλλους έσπαζαν τα πόδια και τους έκοβαν τα αυτιά.
όταν ένα από τα θύματά τους δραπέτευσε και ενημέρωσε την αστυνομία τα μέλη της αίρεσης εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος.

Βασανιστήρια, απαγωγές, ιδεολογικές συζητήσεις, καταναγκαστική εργασία, σωματικά βασανιστήρια, αφαίρεση οργάνων ακόμα και θάνατοι αποδίδονται στην αίρεση που στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι όλα αυτά είναι αβάσιμες κατηγορίες και διαδόσεις από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας "Great Red Dragon" σε μια χώρα που η δίωξη των Χριστιανών αυξήθηκε κατά 125% μόνο το 2012.

Στην ιστοσελίδα της αίρεσης υπάρχει μια ταινία που λέει στα μέλη της, τι θα τους συμβεί εάν συλληφθούν από τον "Great Red Dragon"
οι οικογένειες μελών της αίρεσης πενθούν για την απώλεια του συγγενή τους που «χάθηκε» στους κόλπους της επικίνδυνης λατρείας και δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους για το φόβο αντιποίνων.
Η αδελφή του Wang Jiannan's που προσχώρησε στην αίρεση σκότωσε πέρυσι τον πατέρα τους γιατί ήταν «δαίμονας»

Η αίρεση βρίσκει πάντα πολλά ευάλωτα άτομα (που πενθούν από μια σοβαρή ασθένεια στην οικογένεια, ένα διαλυμένο γάμο, ή μια απώλεια της θέσης εργασίας τους) τα αποκόπτει εύκολα από την οικογένειά τους και τα εκπαιδεύει για τους σκοπούς της.
Η απειλή από αυτή την επικίνδυνη αίρεση στο βασίλειο του Δράκου και στον κοινωνικό ιστό της χώρας είναι περισσότερο ορατή από ποτέ.

πηγές
http://www.bbc.com/news/world-asia-china-28641008

http://www.vice.com/read/the-chinese-cult-who-kidnap-christians-and-paint-snakes

Δεν υπάρχουν σχόλια: