Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ σε ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ προκαλούν ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΑυστραλία, Sydney, H εταιρεία ενοικίασης αυτοκινούμενων οχημάτων (camper) Wicked Campervans έχει «ιδιαίτερο χιούμορ» που το εκφράζει χωρίς καθόλου αίσθηση του μέτρου.
Σεξιστικά, ρατσιστικά και γενικά προσβλητικά για τις γυναίκες, σλόγκαν και μηνύματα είναι γραμμένα με πινέλο πάνω στα Campervans της εταιρείας. Αυτά τα μηνύματα προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή γιατί συμβάλλουν σε μια κουλτούρα βιασμού –μία στις τρεις γυναίκες στην Αυστραλία έχουν δεχτεί σεξουαλική επίθεση στη διάρκεια της ζωής τους-
και δείχνουν ότι το « ιδιαίτερο χιούμορ» τους απέχει από αυτό που θεωρείται «κοινωνικά αποδεκτό» στη χώρα.
η Wicked Campervans προσφέρει στους τουρίστες -που επιλέγουν τα οδικά ταξίδια κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας –οικονομικές τιμές ενοικίασης των Campervans αλλά το επιχειρηματικό μοντέλο που επέλεξε για την προσέλκυση των πελατών της, έγινε αντικείμενο έντονα αρνητικής κριτικής .
Μετά τις καταγγελίες, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας John Webb (Wicked Campers Owner), υποχρεώθηκε από το Advertising Standards Bureau, να εξαφανίσει τα χυδαία διαφημιστικά μηνύματα από τα Campervans που ενοικιάζει, μέσα σε έξι μήνες.
Η 44χρονη Paula Orbea, καθηγήτρια στο Σίδνεϋ και μητέρα ενός 11χρονου κοριτσιού ξεκίνησε μια online petition στην change.org που απευθυνόταν στον ιδιοκτήτη των Wicked Campervans, John Webb και του ζητούσε να αποσύρει τα συνθήματα που βρίθουν μισογυνισμού, τα προσβλητικά σλόγκαν και τις χυδαίες απεικονίσεις από τα Campervans οχήματα που ενοικιάζει.
Η κ. Paula Orbea ξεκίνησε την online petition, όταν η 11χρονη κόρη της επανέλαβε το μήνυμα που διάβασε σε όχημα των Wicked Campervans
'In every princess, there's a little slut who wants to try it just once'
το μήνυμα αυτό όπως και το σύνθημα 'To all virgins: Thanks for nothing.' προωθεί την παιδοφιλία και παρακινεί σε πράξεις σεξουαλικής επίθεσης σε κορίτσια.
Η κ. Orbea στην online petition αναφέρει την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση εναντίον του Αυστραλού καλλιτέχνη Rolf Harris για παιδεραστία και συνδέει τα συνθήματα των Wicked Campervans με αυτή την υπόθεση.
Η online petition συγκέντρωσε 127.000 υπογραφές σε μόλις τέσσερεις μέρες και η Wicked Campervans αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να δεσμευτεί ότι θα αποσύρει τα προσβλητικά μηνύματα από τα αυτοκινούμενα (camper) οχήματά της.
πηγή 19-7-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2698090/Wicked-Campers-apologises-sexist-slogans-promises-remove-six-months.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: