Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

ο ΒΟΥΒΑΛΟΒΑΤΡΑΧΟΣ και ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ σε ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ


Ινδονησία Jakarta, , Βουβαλοβάτραχος (bull frog) παίζει με το θάνατο καθώς σκαρφαλώνει στο ανοικτό στόμα ενός κροκόδειλου (wide-eyed Caiman )
σε αυτό το επικίνδυνο στιγμιότυπο του θηρευτή με το θήραμά του, ο κροκόδειλος μπορεί να φαίνεται ότι αγνοεί τον τολμηρό λαθρεπιβάτη του, αλλά στην πραγματικότητα απλά περιμένει το χρόνο του –για να πεινάσει- μέχρι το επόμενο γεύμα του.
Ο βάτραχος ανέβηκε πάνω στο κεφάλι του κροκόδειλου και κινδύνεψε να γίνει το επόμενο γεύμα του αλλά ευτυχώς πέτυχε το μεγάλο αρπακτικό ερπετό με γεμάτη κοιλιά αφού μόλις είχε τελειώσει το φαγητό του.
Ο γενναίος βάτραχος –που αγνοούσε ότι ο κροκόδειλος Caiman είχε γεμάτη κοιλιά- πήδηξε γρήγορα από το κεφάλι του κροκόδειλου και σκαρφάλωσε στην άκρη του μεγάλου του ρύγχους πριν από τη σωτήρια διαφυγή του.
Ο 40χρονος φωτογράφος της άγριας ζωής Fahmi Bhs που αποτύπωσε αυτή την απροσδόκητη συνάντηση σε ένα βάλτο στη Τζακάρτα της Ινδονησίας. δήλωσε στο Caters News Agency ότι, ο κροκόδειλος μπορεί προσωρινά να γίνει φιλικός με το θήραμα του, εφόσον είναι χορτάτος μετά από ένα καλό γεύμα.

στη φωτογραφία ο Caiman κροκόδειλος ανοίγει τα σαγόνια του για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του και στιγμιαία εμφανίζεται να είναι φιλικός προς το ταπεινό αμφίβιο. Με γεμάτη την κοιλιά του αντιστάθηκε στον πειρασμό να καταβροχθίσει τον ριψοκίνδυνο βουβαλοβάτραχο.
ο Fahmi Bhs είπε «το μήνυμα που προσπαθώ να μεταφέρω είναι ότι, ο κροκόδειλος μπορεί να είναι αρκετά ήμερος και ήρεμος μετά από ένα καλό γεύμα για όσο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει αντικείμενο που να διαταράσσει το εσωτερικό μέρος του στόματός του,
κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης ηρεμίας πήρα ευκαιρία να προσεγγίσω τον κροκόδειλο και να συλλάβω αυτή τη στιγμή.
Ο κροκόδειλος δεν έφαγε το βάτραχο, αλλά προηγουμένως έγινα μάρτυρας της βίαιης εφόρμησης που έκανε ο κροκόδειλος πάνω σε ένα μικρό κοτόπουλο με απίστευτη ταχύτητα.
ο βουβαλοβάτραχος φαίνεται να επαληθεύει το γνωμικό «κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου πιο κοντά»

[Η φράση συχνά αποδίδεται στον Κινέζο στρατηγό του 6ου αιώνα π.Χ., Sun Tzu, στον Νικολό Μακιαβέλι και στον Michael Corleone στην ταινία Ο Νονός ΙΙ, των Mario Puzo και Francis Ford Coppola:]

Αν και αποδίδει σαν επιχειρηματική τακτική και στρατηγική εντούτοις οι αρνητικές επιπτώσεις της κραυγαλέας παρουσίας ενός εχθρού στη ζωή μας είναι θανατηφόρες.
Η αρρωστημένη συνήθεια να διαταράσσουμε το «εσωτερικό μέρος του στόματός του εχθρού μας» και να προκαλούμε τον θηρευτή μας ενέχει κίνδυνο για την ίδια μας τη ζωή.

πηγή 22-8-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2731861/Bullfrog-heeds-Godfather-s-warning-keeping-enemy-close-precarious-stand-predator-prey.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: