Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Δεν εκφράζει τον Ελληνισμό της Κύπρου


Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι έχουν τριπλασιάσει τις στρατιωτικές ασκήσεις τους και εξασκούν την επιθετική υπό στρατιωτική μορφή επιχειρησιακή τους ικανότητα με επέμβαση κατά «ΓΑΛΑΖΙΑΣ» χώρας που καταπιέζει υποτιθέμενες τουρκικές μειονότητες στην άσκηση ΕΦΕΣ, ο Κύπριος που τόλμησε να δώσει ψήφο υπόνοιας ύπαρξης τουρκικών μειονοτήτων σε Ρόδο και Κω, αρνείται την αποδοχή της αρνητικής επίδρασης του λάθους του.

Ύψιστη πρόκληση του λαϊκού αισθήματος αποτελεί η απόπειρα διατάραξης της αδελφικής σχέσης της Κύπρου με τον μητροπολιτικό Ελληνισμό με ενέργειες που σπέρνουν ζιζάνια αμφισβήτησης στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Οι επιλεκτικές «ευαισθησίες» σε θέματα μειονοτήτων που διακατέχουν τον υπογράφοντα του ψηφίσματος για την διερεύνηση της υποτιθέμενης καταπάτησης Τουρκικών και όχι μουσουλμανικών υπαρκτών τάχα μειονοτήτων σε Ρόδο και Κω, δίδουν τροφή στην Τουρκική επεκτατική πολιτική.

Εμπλουτίζοντας την Τουρκική προπαγάνδα δια υπογραφής ο προαναφερόμενος εξακολουθεί να αμύνεται του προκλητικότα του ψηφίσματος καθώς και των «αγνών» προθέσεων του για προάσπιση των δικαίων των λαών ανεξαρτήτου εθνότητας που τόσο ενόχλησε το πανελλήνιο και ειδικότερα τους Δωδεκανήσιους. Αλήθεια, δεν ήταν γνώστης των προθέσεων του ψηφίσματος αυτού που προωθήθηκε μέσο ανθρώπων όπου οι τουρκικές επιρροές παίζουν άμεσο ρόλο; δεν μπορούσε να δει μακροπρόθεσμα την κατάληξη αυτού του σκευάσματος και ότι αυτό φέρει την μορφή μιας σταδιακής μεθοδευμένης αναβάθμισης τουρκικών επεκτατικών βλέψεων; Ούτε μια βδομάδα δεν πέρασε από το επικίνδυνο αυτό ψήφισμα και ήδη οι Τούρκοι διεξάγουν στρατιωτική άσκηση επέμβασης εν ονόματι ΕΦΕΣ στο Αιγαίο και άκουσον άκουσον κατά γειτονικής ΓΑΛΑΖΙΑΣ χώρας όπου υπάρχει θέμα μειονότητας.

Σε μια χώρα με εμπλουτισμένο μητρώο στις γενοκτονίες, τις οποίες αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει και τυγχάνει πρωταθλήτρια στις καταγγελίες για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων ανα το πανευρωπαϊκό για τον χρόνο που πέρασε, δεν άξιζε να τύχουν καλύτερης αξιολόγησης οι προθέσεις της μιας και εμπλέκονται νέα στρατηγικά δεδομένα στην ουσία του ψηφίσματος αυτού;

Μέχρι και η ανακήρυξη της 19ής Μαίου από την Ελληνική βουλή ως επίσημη ημέρα για την γενοκτονία των Ποντίων ενόχλησε το Τουρκικό κράτος που αναδιπλώνεται διαρκώς και προσπαθεί απαρνούμενο τα εγκλήματα του να μεταφέρει την ενοχή τους στον θύτη ώστε να τεκμηριώσει τις μελλοντικές επεκτατικές του προκλήσεις. Ο Τούρκος στρατηγός Άμυνας Βετζντί-Γκιονούλ θέτοντας το περίφημο ερώτημα «Εάν σήμερα εξακολουθούσαν να ζουν στο Αιγαίο οι Έλληνες και σε διάφορα σημεία της Τουρκίας οι Αρμένιοι, θα ήταν μήπως η Τουρκία, το ίδιο εθνικό κράτος»; αποδεικνύει την οργανωμένη στρατηγική της Άγκυρας όπου απρόσεκτα, και εμμέσως παραδέχεται την διάπραξη αυτών που πεισματικά αρνούνται ως ενέργειες που υπάγονται σε μια οργανωμένη μέθοδο έγερσης του σημερινού τουρκικού κράτους. Αυτό που προβληματίζει είναι εάν νέα ερωτήματα σχεδιάζονται για να τεθούν από τους μελλοντικούς αξιωματούχους της Άγκυρας τα οποία να σχετίζονται με την ουσία τέτοιων ψηφισμάτων που φέρουν και Κυπριακή στάμπα.

Την παρουσιαζόμενη αγνότητα προθέσεων της υπογραφής αυτής φαίνεται να την τρέφει μόνο για συγκεκριμένου τύπου επιλεγμένες εθνικές ομάδες. Εύκολα ζήτησε την μετάνοια των υπόλοιπων Κυπρίων τονίζοντας πως «Για τα γεγονότα του 1963-64, η δική μας πλευρά οφείλει μια συγγνώμη στην τουρκοκυπριακή κοινότητα» και λίγα χρόνια μετά παρότρυνε τον Κυπριακό Ελληνισμό να υπερψηφίσει το άδικο και αντιδημοκρατικό σχέδιο ΑΝΑΝ δηλώνοντας πως θα το ψήφιζε και με τα 20 του νύχια. Δεν είναι το πρώτο κρούσμα δημιουργίας αχρείαστης και άσκοπης έντασης μεταξύ φίλιων χωρών από τον συγκεκριμένο άνθρωπο που υποτίθεται εκπροσωπεί την βουλή στο σχετικό Ευρωπαικό θέσμο η οποία τον θέλει να εκφράζει την λαϊκή θέληση .

Δεν εκφράζει τον Ελληνισμό της Κύπρου ο άνθρωπος αυτός και ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη εκ μέρους του από όλο τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα στους Δωδεκανήσίους αδελφούς αφού αυτός πεισματικά το αρνείται. Τα μνήματα των νησιωτών του Αιγαίου ανάμεσα στα άλλα παλικάρια που αναπαύονται στον Τύμβο της Μακεδόνιτισσας μας υπενθυμίζουν πως αυτοί δεν μας γύρισαν την πλάτη όταν εμείς τους χρειαστήκαμε . Ας προβληματιστούμε όλοι επιτέλους γιατί κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν εξουσιοδοτείται να προβαίνει σε ενέργειες που πλήττουν την εθνική μας αξιοπρέπεια και προπάντων όταν φθείρουν το εθνικό συμφέρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: