Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΕπιχειρηματικό φόρουμ Σκοπίων- Τουρκίας

Την εκδήλωση αυξημένου ενδιαφέροντος από τουρκικές επιχειρήσεις, για επενδύσεις στην ΠΓΔΜ, διαπίστωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, στη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ ΠΓΔΜ - Τουρκίας, το οποίο διεξάγεται σήμερα στην Οχρίδα.Στο φόρουμ συμμετάσχουν περίπου 100 Τούρκοι επιχειρηματίες και βιομήχανοι και εκπρόσωποι περίπου 200 εταιριών από την ΠΓΔΜ.

Την έναρξη των εργασιών του φόρουμ έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος ανέφερε ότι «η ΠΓΔΜ δεσμεύεται να δημιουργήσει ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον», προσθέτοντας ότι «η χώρα είναι ένα ελκυστικό μέρος για επενδύσεις, με εξειδικευμένο και σχετικά φτηνό εργατικό δυναμικό, καθώς και με ελκυστική φορολογική νομοθεσία».

Ο Ν. Γκρούεφσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι έργα, όπως η επένδυση της τουρκικής «TAV» για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων της ΠΓΔΜ, καθώς και άλλες τουρκικές επενδύσεις στην ΠΓΔΜ, θα πραγματοποιηθούν με επιτυχία.

Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων της Τουρκίας, Μεχμέτ Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, ανέφερε ότι οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών θα πρέπει να εντατικοποιήσουν την οικονομική συνεργασία και να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα, που απορρέουν από τις εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία έχει επενδύσει 180 εκατομμύρια δολάρια στην ΠΓΔΜ και πρόθεσή της είναι το επενδεδυμένο τουρκικό κεφάλαιο στην ΠΓΔΜ να φθάσει στα 500 εκατομμύρια δολάρια ως το 2011.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: