Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ


Στις επάλξεις της ΕΛ.ΑΣ. θα παραμείνει ο Διαμαντής Μαντζούνης, ο νεαρός αστυνομικός των ΜΑΤ που τον περασμένο Ιανουάριο έπεσε θύμα επίθεσης από τον «Επαναστατικό Αγώνα». Ο 22χρονος έδωσε δύο μάχες, την πρώτη για να κρατηθεί στη ζωή και τη δεύτερη για να μαζέψει τα συντρίμμια της ψυχής του, να ξεπεράσει το φόβο και να συνεχίσει να ζει όπως πριν.

Σήμερα βρίσκεται στην Κυπαρισσία μαζί με την οικογένειά του, που δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του στις δύσκολες ώρες που πέρασε. Οπως λένε στην «Εspresso» άνθρωποι του κοντινού περιβάλλοντος του Διαμαντή, ο ίδιος «αν και μπήκε με όνειρα στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, τα οποία βγήκαν όλα ψεύτικα, συνεχίζει να αγαπάει τη δουλειά του και θα παραμείνει στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίσουμε την ζωή μας ήρεμα, όπως πριν συμβεί αυτό που συνέβη. Ευτυχώς το παιδί μας είναι καλά, ο Θεός ήταν κοντά του. Σύντομα θα εκπληρώσουμε και το τάμα που κάναμε για τον Διαμαντή μας» λένε χαρακτηριστικά οι δικοί του άνθρωποι, ενώ παράλληλα εκφράζουν την πικρία τους για την αντιμετώπιση που είχαν από μερίδα των ΜΜΕ. «Εγιναν αδιανόητα πράγματα! Δύο δημοσιογράφοι σκόπευαν να μας ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καταθέσει ο κόσμος χρήματα για τον Διαμαντή. Λες και εμείς ήμασταν άποροι και χωρίς βέβαια να έχουμε ζητήσει την παραμικρή βοήθεια. Ακόμη ειπώθηκε από κάποιους ότι ο Διαμαντής έπρεπε να είχε επιλέξει τον αρχικό του επαγγελματικό προσανατολισμό, δηλαδή τη φυσικοθεραπεία και όχι την αστυνομία. Ολα αυτά μας εξόργισαν και μας πίκραναν και καθόρισαν τη μετέπειτα στάση μας απέναντι στα μέσα ενημέρωσης» λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν με νόημα: «Μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου όλοι οι αστυνομικοί εμφανίζονταν από κάποια μέσα ενημέρωσης ως τραμπούκοι. Αρα καλλιεργήθηκε ένα κλίμα, οι αστυνομικοί μπήκαν στο στόχαστρο και ακολούθησε η επίθεση. Ο Διαμαντής, λοιπόν, δεν αισθάνεται μόνο ως θύμα του “Επαναστατικού Αγώνα” αλλά και ως θύμα μερίδας των ΜΜΕ».

Ο Διαμαντής αυτές τις μέρες ξεκουράζεται προσπαθώντας να αφήσει πίσω του τις δύσκολες στιγμές που πέρασε. Πρόσφατα, μάλιστα, ταξίδεψε στην Καλαμάτα για να βρεθεί λίγες μέρες παρέα μ’ ένα φίλο του, ενώ σχεδιάζει να περάσει ένα όμορφο και ήρεμο καλοκαίρι με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: