Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΟι Οικολόγοι Πράσινοι αποκαλύπτονται .............

Κύριε Τρεμόπουλε μην τρέμεις.

Δεν τα βγάζουμε από την "κοιλιά" μας αυτά που είπες, εσύ τα έβγαλες από το στόμα σου....

"Οι έμποροι του πατριωτισμού προσπαθούν να με συκοφαντήσουν και να εμποδίσουν την πολιτική συζήτηση."λέει ο Τρεμόπουλος.
Σε συμφέρει κ. Τρεμόπουλε η πολιτική συζήτηση, ε;
Σου λέει ας αρχίσουμε να λέμε πολιτικές αερολογίες και ας αφήσουμε τα εθνικά θέματα που κρύβουν παγίδες για μερικούς σαν κι εμάς.

Λοιπόν Τρεμόπουλε ας συνεχίσουμε να σε συκοφαντούμε......

Ας δούμε τι είπες στις 13 Νοεμβρίου του 2006 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κατά την παρουσίαση του "Μακεδονικού Αναγνωστικού" !!!!!

Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε αλλά οι Μακεδόνες μιλούν άλλη γλώσσα, κι όχι ελληνικά και ο κ. Τρεμόπουλος και άλλοι "εθνικόφρονες" συμμετείχαν στην παρουσίαση του αναγνωστικού!!!!!

Εννοείται ότι δεν πρόκειται για ελληνικό αναγνωστικό, αλλά για εγχειρίδιο γραμμένο στο βουλγαρικό ιδίωμα των Σκοπίων. Δίπλα στο πάνελ ένα πανό όπου δέσποζε το πρόσωπο του Γκότσε Ντέλτσεφ, του Βούλγαρου κομμιτατζή εθνικού ήρωα της FYROM. Ανάμεσα στους παρουσιαστές του βιβλίου ο εκπρόσωπος του κόμματος Ουράνιο Τόξο κ. Βοσκόπουλος που αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικά Μακεδόνας για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου που συστήθηκε ως «Οθωμανός», ο κ. Τριαρίδης που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός» και... ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος! Ο εσχάτως διάσημος επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων.

Ας δούμε όμορφα αποσπάσματα των απαντήσεων που έδωσε σε ερωτήσεις αντιφρονούντων εθνικιστών, απλών Θεσσαλονικιών νέων, ηλικιωμένων και δημόσιων προσώπων, που άρχισαν να τον ρωτούν για τις θέσεις και τα πιστέυω του και τα οποία ανέπτυξε με εφράδεια γιατί βλέπετε δεν ήταν τότε προεκλογική περίοδος .......

"Για μας, το να ασχολείται κανείς με την τοπική Ιστορία (εννοεί της Θεσσαλονίκης) δεν είναι μόνο ένα χρέος στο να αποκαθιστά κάποια κομμάτια της Ιστορίας, είτε της πόλης της Θεσσαλονίκης είτε της χώρας. Ακριβώς επειδή κάποιοι (εννοεί τους Ελληνες) συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης."

"Βέβαια, η Θεσσαλονίκη, το 1912, όταν μπήκε ο Ελληνικός Στρατός δεν ήταν ελληνική. Εγινε ελληνική και έπρεπε να γίνει με μια διαδικασία, η οποία ανέδειξε και εξέθρεψε ένα στρώμα που έχει μάθει να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκείνες τις ιδεολογίες αλλά και τις συγκεκριμένες πρακτικές και μάλιστα πολιτικές συμπεριφορές, για τις οποίες αυτή η πόλη, με ειλικρίνεια, θα έπρεπε να ντρέπεται τουλάχιστον για ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας. Γιατί είχαμε και εδώ, στη διάρκεια του μεσοπολέμου, ανάπτυξη εκείνων των κινημάτων που πάτησαν και στην αντίστοιχη ανάπτυξη κινημάτων, του φασισμού, του ναζισμού. Εδώ ήταν το φυτώριο όπου αναπτύχθηκε πανελλαδικά η γνωστή, σε αυτούς που τουλάχιστον ασχολούνται με την πολιτική Ιστορία, “Εθνική Ενωση Ελλάς” που κατάφερε να έχει μέχρι και 27 παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα"

Σε κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση μεταξύ του πάνελ και των ακροατών και ο Τρεμόπουλος εκνευρισμένος βγάζει ακόμα πιό "πατριωτικά" πιστέυω και αρχίζει να βρίζει τους Κρητικούς Μακεδονομάχους. Οπως ίσως γνωρίζετε όσοι ασχολείστε με την ιστορία μας, οι περισσότεροι οπλαρχηγοί των Μακεδονομάχων ήταν Κρητικοί αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, που ήρθαν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και μόνο από την αγάπη τους για την Πατρίδα και την Ελληνική Μακεδονία που στέναζε κάτω από τους προγόνους των Σκοπιανών, Βουλγάρους κομμιτατζήδες και τους Τούρκους.

"Τρέμουν οι εχθροί μου. Και αν θέλετε να ξέρετε, τις καταλήξεις αυτές σε -όπουλος στη δυτική Μακεδονία τις δώσανε Πελοποννήσιοι γραφιάδες. Γιατί αυτός ο τόπος, είτε κατοικούνταν από Ελληνες είτε από Εβραίους, Οθωμανούς, οτιδήποτε, υπέφερε από τους Πελοποννήσιους γραφιάδες και από τους Κρητικούς χωροφύλακες. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί μονοκοντυλιά."

Στο τέλος της συνέντευξης ο Τρεμόπουλος εξηγεί τι τον συνδέει με τα Σκόπια. Εκανε εκεί μεταπτυχιακό στην "εθνική μειοδοσία".
Διαβάστε τα λόγια του.

"Βρέθηκα στα Σκόπια πολύ νωρίς, επειδή αυτό επέβαλε και το μεταπτυχιακό μου, γύρω στο 1991. Ο Θανάσης Παρίσης ήταν πολύτιμος συνεργάτης. Ενα από τα πρώτα ερωτήματα που έθεσα όταν βρέθηκα πρώτη φορά στα Σκόπια ήταν “Και εγώ είμαι Μακεδόνας. Και εσύ δεν πρέπει να βρεις έναν προσδιορισμό ώστε να μην υπάρχει σύγχυση;” Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: “Εσύ έχεις μια ταυτότητα. Είσαι Ελληνας και δευτερευόντως Μακεδόνας. Οταν εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε Ελληνας, ούτε Αλβανός, ούτε Σέρβος, ούτε Βούλγαρος, τότε τι είμαι;” Εχει λοιπόν υποχρέωση να σεβαστεί κάποιος αυτό το ερώτημα και να δώσει εκείνες τις απαντήσεις που είναι αντίστοιχες με το πνεύμα της ανοχής στη διαφορά που θα υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία῾."

Εσείς πιστεύεται ότι πρέπει σε κάτι από τα παραπάνω πρέπεινα φέρω αντίλογο;
Μπα. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, εξάλλου όπως είπε κι ο ίδιος ο Τρεμόπουλος:

"Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια. Κι αυτό πρέπει να το πάρουν χαμπάρι όλοι και το ΛΑΟΣ και τα κόμματα της Αριστεράς και όλοι όσοι προσπαθούν να μας κάνουν κοντύτερους"......

Ναι Τρεμόπουλε κάτι θα έχει αλλάξει κανείς δεν θα ασχολείται και πάλι, όπως τόσα χρόνια, με το κόμμα σου. Κανείς δεν προσπαθεί να σε κοντύνει, όπως κανείς δεν προσπάθησε ποτέ στην Ελληνική Ιστορία να κοντύνει τον Εφιάλτη..............

Για την ανάρτηση χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από το άρθρο του Espressonews.gr
Δείτε στην παραπάνω ιστοσελίδα και το βίντεο με το "καμάρι" μας να αναλύει στην οθόνη τις "πατριωτικές" θέσεις του.


Πηγή:koukfamily

Δεν υπάρχουν σχόλια: