Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Αλαβάνος...Νομιμοποιήστε όλους τους μετανάστες


Συνάντηση με εκπροσώπους μουσουλμανικών μεταναστευτικών και προσφυγικών φορέων είχαν στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε την Κυβέρνηση να καταδικάσει την ενέργεια της προσβολής του Κορανίου από αστυνομικό και ζήτησε να απελευθερωθούν άμεσα όλες οι νομοθετικές διαδικασίες που αφορούν στους μετανάστες, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης.

Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε αμέσως μετά ότι κατανοεί την "ευαισθησία και την πρόκληση που αισθάνθηκε ένα μεγάλο τμήμα των μεταναστών στη χώρα μας από το γεγονός ότι προσβλήθηκε το ιερό τους βιβλίο, το Κοράνι" και πρόσθεσε ότι "πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα πιστεύω του άλλου.

Επίσης ζήτησε την τιμωρία του............
αστυνομικού, να ληφθούν μέτρα σε σχέση με τη λειτουργία της αστυνομίας, την ενημέρωσή της, την ευαισθητοποίησή της,αλλά και μέτρα σε σχέση με εστίες έντασης, οι οποίες δεν θα πρέπει να είναι στην κατάσταση στην οποία είναι σήμερα, όπως είναι ο Άγιος Παντελεήμονας και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε σειρά θεμάτων σε σχέση με τους μετανάστες, όπως το θέμα των διαδικασιών νομιμοποίησής τους, διασφάλισης των εργασιακών, ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, και της απόδοσης ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι "ο λόγος για τον οποίον υποστηρίζουμε την άποψη ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, δεν είναι μονάχα, εξαιτίας μιας σταθερής ιδεολογίας και αξιών που έχουμε, ουμανιστικής προσέγγισης. Είναι όμως και μια ορθολογική προσέγγιση της πραγματικότητας".

Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της εγκληματικότητας και υποστήριξε ότι χρειάζεται από τη μία μια άλλη πολιτική από τη χώρα μας και την ΕΕ και μια συντονισμένη δράση με τις κοινότητες των μεταναστών, ώστε να σταματήσει η στοχοποίηση των μεταναστών από την πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να αναδειχθεί η άλλη όψη του νομίσματος: του μετανάστη που συνεισφέρει στην πρόοδο της κοινωνίας, του μετανάστη που αγωνίζεται, του μετανάστη που έχει τις καλύτερες των προθέσεων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν τόσο τον Πρόεδρο του Συνασπισμού όσο και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση και δήλωσαν ότι επιδιώκουν σεβασμό στην πίστη τους και ζήτησαν συγγνώμη για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή:
vendeta

Σχόλιο: Δεν είδαμε την ίδια "ευαισθησία" στο Αλβανοτσιπρέικο όταν "κάποιοι" βεβήλωναν εικόνες, έκαιγαν εκκλησίες, έκαιγαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και πετούσαν το Θείο Βρέφος από τη Φάτνη γράφοντας ότι η Παναγία έχει κάνει έκτρωση. Αντίθετα η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ τους ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ των ΙΕΡΟΣΥΛΙΩΝ αυτών παρακινούσε έμμεσα για να διαπραχθούν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΑΛΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ; ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΓΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

(Ας θυμηθούμε και το βίντεο εδώ με τη γνωστη δημοσιογραφική αλητεία)

1 σχόλιο:

Σε αυτόν οφείλει πολλά το… «αντιρατσιστικό κίνημα!» είπε...

Η διπλανή φωτογραφία δημοσιεύεται σήμερα σε διάφορα blogs. Αυτός είναι ο αλλοδαπός οικονομικός μετανάστης που κατήγγειλε ότι αστυνομικός του έσκισε το Κοράνι στη πλατεία Αγίου Νικολάου το βραδυ της 20ης Μαίου…. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, έχει παραποιήσει τα στοιχεία του και την καταγωγή του. Δεν είναι Ιρακινός. Είναι Σύριος. Δήλωσε Ιρακινός για να πάρει πολιτικό άσυλο και να μείνει στην Ελλάδα.

Ερώτημα: Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με ύποπτη συμπεριφορά, αναξιόπιστος, που ξεγέλασε τις αρχές και παραποίησε την ταυτότητά του να γίνει πιστευτός με όσα κατήγγειλε;Ας το εξετάσουν οι αρμόδιοι…
Και όμως το… «αντιρατσιστικό κίνημα» χρωστά πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία… χιλιάδες (!!!) «αντιφασίστες» διαδήλωσαν απόψε κατά του ρατσισμού… Τα κορόιδα κατά του ρατσισμού και οι μουσουλμάνοι υπέρ της δημιουργίας τζαμιού!Η αντιρατσιστική… ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ!