Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, υπέρ λαθρομεταναστών


Την παρανομία τους την αποκάλεσαν «συμβολική εγγραφή»!

Ο λόγος για την εγγραφή της κόρης ενός ζεύγους μεταναστών από τη Γκάνα, στα δημοτολόγια του Δήμου Καισαριανής. Παρών στην εκδήλωση και ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με την υποψήφια... ευρωβουλευτή (και αυτή «συμβολικά», καθώς ο Άρειος Πάγος απέρριψε την υποψηφιότητά της) του ΣΥΡΙΖΑ Καντίτζα Σάνκο, από τη Σιέρα Λεόνε.

Η ιδέα για την όλη παράτα το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, με μουσικά συγκροτήματα μεταναστών και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στα ίδια θρανία», με πορτρέτα παιδιών μεταναστών 2ης γενιάς (αλήθεια, ποιος τα πληρώνει όλα αυτά;), είχε ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τσόκας, ο οποίος δήλωσε ότι έχει ανοίξει στο Δήμο βιβλίο με τα ονόματα όλων των παιδιών μεταναστών που έχουν γεννηθεί στα όριά του και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει την Πολιτεία για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν έρθει σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα.

Τσίπρας υπέρ λαθρομεταναστών

Ο Τσίπρας έκανε και δηλώσεις: «Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας πολύ σημαντικής συμβολικής πράξης. Αυτή η χαριτωμένη μικρή, η μικρή Κούκα, πολιτογραφήθηκε δημότης Καισαριανής. Αυτό το όμορφο κορίτσι όταν φτάσει στα 18 της θα είναι ένα παιδί χωρίς ταυτότητα. Θα είναι ένα παιδί φάντασμα. Γιατί η ελληνική Πολιτεία στα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς που γεννιούνται και μεγαλώνουν εδώ, δε μαθαίνουν άλλη γλώσσα από την ελληνική, πηγαίνουν στα ελληνικά σχολεία, δεν έχουν άλλη πατρίδα, δεν τα αναγνωρίζει. Και δεν τα αναγνωρίζει διότι επιμένει σε μια παράλογη αντίληψη ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει να επιστρέψουν σε μια χώρα που δεν γνώρισαν ποτέ, στη χώρα καταγωγής τους. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει. Τα πάνω από 200.000 παιδιά που γεννιούνται σε αυτήν την χώρα και λαμβάνουν την ελληνική Παιδεία, πρέπει να αποκτήσουν ταυτότητα! Το διαφορετικό είναι πλούτος και πρέπει να δούμε την άλλη όψη του νομίσματος. Γι αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε. Κι αυτός είναι και ο λόγος που συμβολικά (σ. σ. πολλά «συμβολικά» κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί του) στο ψηφοδέλτιό μας για τις ευρωεκλογές έχουμε την Καντίτζα Σάνκο, αν και η ελληνική Πολιτεία δεν της δίνει το δικαίωμα να είναι υποψήφια. Δεν της δίνει ούτε το δικαίωμα να ψηφίζει και ασφαλώς ούτε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Συμβολικά (σ. σ. πάλι τα ίδια!) όμως την έχουμε στο ψηφοδέλτιό μας, την έχουμε και στην καρδιά μας και στην ψυχή μας, όπως έχουμε και αυτά τα παιδιά που πρέπει να αποκτήσουν ταυτότητα, φωνή και ύπαρξη. Το διαφορετικό δεν είναι απειλή, είναι πλούτος».

Που είναι οι εισαγγελείς;
Την ίδια ώρα και ενώ οι εισαγγελικές αρχές σιωπούν ένοχα, φοβούμενες την κατακραυγή εκ μέρους του αριστερού Τύπου, οι λαθρομετανάστες καίνε την Αθήνα και αντί απελάσεων, οι Έλληνες πολίτες, που κάθε ημέρα βιώνουν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους στις δημόσιες υπηρεσίες, παρατηρούν τους αιρετούς άρχοντες να παρανομούν για να διευκολύνουν (εις βάρος των Ελλήνων) τους λαθρομετανάστες.

Ας έχουν στα υπόψη τους τον κ. Τσόκα οι ψηφοφόροι της Καισαριανής και ας πράξουν τα δέοντα τον Οκτώβριο του 2010. Αν θέλουν να παραμείνουν κύριοι της πόλης τους...

Νίκος Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: