Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Σήμερα χιλιάδες μάγισσες θα ρίξουν online ξόρκι για να "δέσουν " ένα πολιτικό πρόσωπο. Το ξόρκι θα χρησιμοποιηθεί σαν μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας και συμπίπτει με τη γιορτή του θερινού ηλιοστασίου


σήμερα Τετάρτη τα μεσάνυχτα, υπό το φως του φεγγαριού, η Kate Doucette θα συνδεθεί με  χιλιάδες ξένους στο διαδίκτυο, για να ρίξουν ένα ξόρκι, που θα "δέσει" ένα  πολιτικό πρόσωπο.

η Doucette — αυτό είναι το όνομα από το γάμο της, όχι το δικό της νόμιμο όνομα- είναι μια από τις μάγισσες που κάνουν αντίσταση “resistance witches,” σε μια ισχυρή ομάδα, τουλάχιστον 13.000 ατόμων, που σχηματίζουν ομπρέλα νεοπαγανιστών, στο διαδίκτυο.

Οι Wiccans, σόλο επαγγελματίες που  αυτοπροσδιορίζονται ως υψηλού κινδύνου μάγισσες “hedge witches,”  έχουν εργαστεί πολλά χρόνια στις μαγικές πρακτικές των διαφόρων παραδόσεων και κάνουν ακτιβισμό.
Συνέρχονται διαδικτυακά κάθε μήνα για να εκτελέσουν ένα ξόρκι"δεσίματος" που αποτελεί μια συλλογική αντίσταση γνωστή ως #MagicResistance.
το ξόρκι είναι μια παραλλαγή σε ένα παραδοσιακό "δεσμευτικό" ξόρκι που βρίσκεται σε πολλές σύγχρονες νεο-παγανιστικές και άλλες αποκρυφιστικές πρακτικές και περιλαμβάνει τη διοχέτευση ενέργειας "channeling energy" για να περιορίσουν τη δύναμη του πολιτικού, έτσι ώστε να αποτύχει εντελώς ή να μη μπορεί να κάνει κακό.
Ορισμένα μέλη, όπως η Doucette, ρίχνουν τα μάγια μόνο μέσα στο σπίτι και επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους ακτιβιστές με το Facebook Messenger για κάθε μηνιαίο τελετουργικό, που συμπίπτει χρονικά με τη χάση του φεγγαριού. επίσης ανταλάσσουν μεταξύ τους φωτογραφίες από τους βωμούς του σπιτιού τους.
άλλοι όπως η συντονίστρια "Magic Resistance NYC's moderator", γνωστή ως Katherine Gojira, εκτελούν την πρακτική, ακριβώς μπροστά από το δηλωμένο εχθρό τους...
η Doucette παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή μαγείας "online School of Witchery" αλλά δεν έριξε ποτέ ένα ξόρκι, πριν να δει τους συναδέλφους της να ποστάρουν για το "δεσμευτικό ξόρκι" online.
Η πρακτική που ασκείται συλλογικά από τα μέλη της μαγικής αντίστασης, βοηθάει να ενισχύεται η αίσθηση της κοινότητας και της ταυτότητάς τους.
Η ιδέα να χρησιμοποιείται το ξόρκι, σαν μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας, μπορεί να  ακούγεται παράξενη. Αλλά αυτό, όπως λέει η Michel M. Hughes -μια από τους δημιουργούς του δεσμευτικού μαγικού- είναι ακριβώς το σημείο.
οι σουρεαλιστικές και μη φυσιολογικές πολιτικές πράξεις έπρεπε να αντιμετωπιστούν με τρόπο, πέρα από τα συνήθη μέσα  όπως δημόσιες διαμαρτυρίες, αναφορές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και καλέσματα εκπροσώπων για συνεντεύξεις...
η ιδέα της έγινε δημοφιλέστατη όταν αναδημοσιεύτηκε στο "Medium by Defiant's Matthew Gault".
αυτό το δεσμευτικό ξόρκι απαιτεί ορισμένα συμβολικά στοιχεία, ένα μαύρο κερί, ένα λευκό κερί και ένα μικρότερο πορτοκαλί κερί που εκπροσωπεί το πολιτικό πρόσωπο.
οι συμμετέχοντες μπορεί να τα αντικαταστήσουν με baby καρότα, photos, ή ακόμη με γαριδάκια Cheetos.
Μάλιστα, ενθαρρύνονται να τροποποιήσουν τα μάγια με τρόπους που έχουν ιδιαίτερο νόημα για αυτούς.
η Doucette που μεγάλωσε κοντά στο δάσος, προσθέτει ένα άσμα προστασίας για την άγρια φύση, αφού ανησυχεί για τις περιβαλλοντικές πολιτικές του πολιτικού προσώπου.
η  Gojira είπε ότι θέλει να κάνει ντους και να χρησιμοποιεί μακιγιάζ πριν από τις τελετουργίες. όπως λέει "με κάνει να νιώθω σίγουρη ότι έχω κάτι να πως στον κόσμο και ο κόσμος θα με ακούσει"
γενικά οι συμμετέχοντες συνδυάζουν στοιχεία (εικόνες, φυλαχτά κλπ) από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις και pantheons.
"Δεν συνδεόμαστε με τα παλιά, σκονισμένα βιβλία από τον περασμένο αιώνα", δήλωσε ο Gault (η πίστη στο "meme magic" -αντικείμενο σύμβολο κατάστασης σε κάποια θρησκεία, όπως π.χ symbol (χάους) Pepe the Frog- θα μπορούσε να επηρεάσει την πραγματική ζωή.)
"ο θυμός φέρνει κοντά τους ανθρώπους με τρόπο ανέλπιστο μερικές φορές" είπε ο μάγος.
Η αποτελεσματικότητα της ευρύτερης μαγικής πράξης, θα μπορούσε να οφείλεται στις ψυχολογικές επιπτώσεις της, στον τρόπο που τα τελετουργικά "ενημερώνουν το νου" και του δίνουν κίνητρο για να δράσει -έως και με υπερφυσικό τρόπο.

η Doucette πρόσθεσε: "είμαι κυνική, όπως δεν νομίζω ότι η ψήφος μου φέρνει κάποιο αποτέλεσμα, έτσι δεν νομίζω ότι και τα μάγια μου, μπορούν να "δέσουν"κάποιον. Αλλά για μένα η πρακτική της κοινότητας, η προσπάθεια για έναν κοινό στόχο...αυτό το είδος εμένα με γεμίζει ψυχολογικά."
πηγή 20-6-17
https://www.vox.com/2017/6/20/15830312/magicresistance-restance-witches-magic-spell-to-bind-donald-trump-mememagicΔεν υπάρχουν σχόλια: