Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

σε περίοδο φόρτου εργασίας, μην εργάζεστε συνέχεια, πάρτε έναν υπνάκο και υποκριθείτε ότι είστε κάποιος άλλος

οι περισσότεροι από εμάς,  σε περίοδο φόρτου εργασίας, αντιδρούν, κάνοντας περισσότερες τις ώρες εργασίας μας.
Ωστόσο, το κλειδί για μεγαλύτερη απόδοση είναι να εργαστούμε λιγότερο.
Η μικρή ανάπαυση εντός της εργάσιμης μέρας βοηθάει για να έχουμε χαμηλότερα επίπεδα στρες και ως εκ τούτου να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα εντός του προβλεπόμενου χρόνου για την εργασία.
Το 2014, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης "The Draugiem Group" χρησιμοποίησε ένα time-tracking productivity app (για την παρακολούθηση της παραγωγικότητας) για να μελετήσει τις συνήθειες των πιο παραγωγικών της υπαλλήλων.
Παραδόξως, το 10% των εργαζομένων με την υψηλότερη παραγωγικότητα δεν εργαζόταν περισσότερες ώρες από οποιονδήποτε άλλον - ενώ δεν εργαζόταν ούτε καν οκτάωρα.
το κλειδί της παραγωγικότητάς τους ήταν ότι για κάθε 52 λεπτά εστίασης στην εργασία, έκαναν ένα 17λεπτο διάλειμμα.
στο βιβλίο "Tim Harford's book Messy" ο ίδιος ο συγγραφέας εξηγεί πως δίνοντας χρόνο για κάποιο αυτοσχεδιασμό μέσα στην ημέρα, αυτό μπορεί να βοηθήσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα.
εκτός από το να είναι απλά μια αργία ή μια απόλαυση, φαίνεται ότι η αδράνεια είναι «τόσο απαραίτητη για τον εγκέφαλο, όπως η βιταμίνη D είναι για το σώμα»

ο Srini Pillay, επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, πιστεύει ότι αυτή η αντιφατική σχέση μεταξύ της διακοπής και της παραγωγικότητας μπορεί να οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας.
όταν το μυαλό μας κάνει εναλλαγή μεταξύ του να επικεντρώνεται και του να μην επικεντρώνεται σε μια εργασία, τότε υπάρχει καλύτερη απόδοση σε αυτή.

Ο Bill Gates και ο Warren Buffett, δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, υπάρχουν μέρες που δεν έχουν τίποτα προγραμματίσει να κάνουν  τίποτα για να καταστεί δυνατόν να καθίσουν και να σκεφτούν.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ από τους ψυχολόγους Matthew Killingsworth και Daniel Gilbert, ξοδεύουμε 46,9% του χρόνου μας χωρίς να σκεφτόμαστε τι συμβαίνει μπροστά μας.

πηγή 12-6-17
http://www.bbc.com/capital/story/20170612-why-you-should-manage-your-energy-not-your-time

Συνταγή για την επιτυχία: Μη εστιάζεστε κάπου, πάρτε έναν υπνάκο και υποκριθείτε  ότι είστε κάποιος άλλος
Η δυνατότητα να επικεντρώνεσαι είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη της αριστείας. Ωστόσο, όσο χρήσιμη και να είναι η εστίαση, έχει και ένα μειονέκτημα.
Η υπερβολική εστίαση μπορεί να στραγγίξει την ενέργεια σας και να σας κάνει να χάσετε τον αυτοέλεγχο. Οπότε τι κάνουμε; εστιαζόμαστε ή όχι κάπου? Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τόσο η εστίαση, όσο και η Μη εστίαση κάπου είναι ζωτικής σημασίας.
Ο εγκέφαλος λειτουργεί βέλτιστα όταν γίνεται εναλλαγή μεταξύ εστίασης και Μη εστίασης κάπου και μας επιτρέπει να αναπτύξουμε ανθεκτικότητα,  δημιουργικότητα αλλά και να παίρνουμε  καλύτερες αποφάσεις.

Υπάρχουν πολλοί απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας.

 Μη εστιάζετε κάπου όλη την ημέρα.
- Χρησιμοποιήστε θετική, εποικοδομητική αφηρημάδα: η Θετική και εποικοδομητική ονειροπόληση είναι ένα είδος του νου-περιπλάνησης του νου- διαφορετικό από ολίσθηση σε μια ονειροπόληση ή το να αναμασάμε τις ανησυχίες.

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε μια χαμηλών τόνων δραστηριότητα, όπως το πλέξιμο, η κηπουρική ή  η απλή ανάγνωση, στη συνέχεια, περιπλανηθείτε στις εσοχές του μυαλού σας. Στρέψτε την προσοχή σας από τον εξωτερικό κόσμο στον εσωτερικό χώρο του μυαλού σας, ενώ εξακολουθείτε να κάνετε την χαμηλών τόνων δραστηριότητα.

Πάρτε έναν υπνάκο:
Όταν το μυαλό σας είναι σε ύφεση, η σαφήνεια και η δημιουργικότητά σας είναι σε κίνδυνο. Μετά από έναν υπνάκο 10 λεπτών nap, οι μελέτες δείχνουν ότι το μυαλό μας ξεκαθαρίζει και είμαστε σε εγρήγορση. Αλλά εάν έχουμε να κάνουμε μια δημιουργική εργασία, θα χρειαστούμε κατά πάσα πιθανότητα περίπου 90 λεπτά ύπνου για  πληρέστερο "refreshing" του εγκεφάλου.
- Προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος άλλος: Όταν έχετε ένα δημιουργικό αδιέξοδο, δοκιμάστε να "μπείτε" σε μια διαφορετική ταυτότητα, όπως αυτή ενός εκκεντρικού ποιητή. Θα  πάρει τις σκέψεις από το κεφάλι σας και θα σας επιτρέψει να σκεφτείτε από την οπτική γωνία ενός άλλου ατόμου.

πηγή 23-6-17
https://www.irishtimes.com/business/work/recipe-for-success-unfocus-nap-and-pretend-to-be-someone-else-1.3115782
Δεν υπάρχουν σχόλια: