Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα επί δυο μήνες, ενώ οι αρχές τους παρακολουθούσαν και τελικά τους συνέλαβαν, στην Αλβανία Αλβανία, τρία άτομα που πλήρωναν για δυο μήνες με πλαστά ευρώ, συνελήφθησαν στα Τίρανα.
Ειδικοί του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος στην Τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας Τιράνων,  σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος Τοπικής Διεύθυνσης αστυνομίας του Δυρραχίου  και με την Εισαγγελία στα Τίρανα, ολοκλήρωσαν στις 6/6/17, την επιχείρηση με κωδική ονομασία "ευρώ" στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν επ'  αυτοφώρω τρία άτομα
🌸ο 35χρονος  Kliton Nanushi, κάτοικος στα Τίρανα που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για εκμετάλλευση πορνών
🌸ο 27χρονος Juljan Mehmeti που ζει στην Πρεμετή (στο Αργυρόκαστρο)
🌸ο 19χρονος Kleart Qalam, κάτοικος στα Τίρανα που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, για κλοπή
Τα άτομα αυτά θεωρήθηκαν ύποπτα και ήταν υπό παρακολούθηση για δύο μήνες, ενώ έκαναν πληρωμές με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε διάφορα καταστήματα και τοπικά πρατήρια βενζίνης, στις πόλεις των Τιράνων και του Δυρραχίου.
Κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν επάνω τους, πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ
Αντικείμενα  που κατασχέθηκαν σαν αποδεικτικά στοιχεία
ένα πτυσσόμενο κοφτερό μαχαίρι, από ανοξείδωτο χάλυβα
Τρεις τηλεφωνικές συσκευές διαφορετικών εμπορικών σημάτων
10 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
3 χαρτονομίσματα αξίας 5.000 Leke
2 χαρτονομίσματα αξίας 1000 Leke
2 κάρτες sim
Τα αντικείμενα  κατασχέθηκαν σαν αποδεικτικά στοιχεία  για τη δικαστική διαδικασία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικείου στα Τίρανα, για την εγκληματική πράξη της κατοχής και διακίνησης πλαστού νομίσματος,την παραποίηση χαρτονομίσματος και την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία (αδικήματα που προβλέπονται από τα άρθρα 183 - 25 και 279 του ποινικού κώδικα)
πηγή 5-6-17
http://www.droni.al/2017/06/06/emrat-prej-dy-muajsh-paguanin-me-euro-false-ne-pranga-tre-persona/

Οργανωμένα κυκλώματα στην Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία στήνουν επιχειρήσεις με τεράστια κέρδη, τυπώνοντας και διοχετεύοντας ψεύτικο χρήμα στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στις κοντινές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία.
Τα κέρματα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς είναι πιστά αντίγραφα των γνήσιων ευρώ, ακόμη και στο βάρος. Λόγω της μικρής τους αξίας, κανείς δεν τα ελέγχει και διοχετεύονται πολύ εύκολα στην αγορά.
Τα πλαστά χαρτονομίσματα τυπώνονται σε χαρτί κοινής εμπορικής χρήσης με τη μέθοδο της ηλεκτροφωτογραφικής αναπαραγωγής με χρήση έγχρωμου εκτυπωτή ή έγχρωμου φωτοαντιγραφικού μηχανήματος Laser.

Δεν υπάρχουν σχόλια: