Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

28χρονη μέθυσε και αποκεφάλισε τα δυο κατοικίδια φίδια της με μαχαίρι και ψαλίδι

Ηνωμένο Βασίλειο, Αγγλία, περιοχή Market Drayton στο Shropshire, η 28χρονη Jennifer Lampe, μέθυσε και έκοψε τα κεφάλια από τα κατοικίδια φίδια της, με μαχαίρι και ψαλίδι.
τα φίδια είχαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.
αξιωματικοί της RSPCA, τη βρήκαν με το  σώμα του αποκεφαλισμένου βόα σφιγκτήρα να σφαδάζει τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της.
τα κομμένα κεφάλια των δυο ερπετών βρέθηκαν στις τσέπες του παντελονιού της. Μάλιστα, είχε "μασήσει" τα κεφάλια τους και μετά τα έκανε εμετό, γιατί ήθελε να τα κρατήσει.
της δόθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για δύο χρόνια  και απαγόρευση διατήρησης ζώων για περίοδο πέντε ετών.
το δικαστήριο Telford Magistrates' Court άκουσε επίσης ότι εβδομάδες πριν από τους αποκεφαλισμούς, έριξε το κατοικίδιο χάμστερ της σε μια δεξαμενή ψαριών και το παρακολουθούσε να πνίγεται γιατί έκανε πάρα πολύ θόρυβο μέσα στη νύχτα και έπειτα έβαλε το νεκρό χάμστερ μέσα σε μια παγκοκύστη.
Σε άλλες δυο περιπτώσεις εγκατέλειψε (πέταξε στο πουθενά) τις κατοικίδιες γάτες της, που αφού τις έβαλε σε μια τσάντα τις έριξε σε απομακρυσμένες περιοχές για να μην έχουν τη δυνατότητα επιστροφής.

ο Roger Price (RSPCA prosecutor) είπε ότι η Lampe σκότωσε τον δυο μέτρων βόα "boa constrictor" και έναν μικρότερο πύθωνα "ball python " γιατί φοβόταν ότι θα έμενε άστεγη και δεν θα ήταν σε θέση να τους φροντίσει.
Η Lampe  ήδη ομολόγησε την ενοχή της για την πρόκληση άσκοπης ταλαιπωρίας στα κατοικίδια ζώα της και τον αποκεφαλισμό τους, αδίκημα που διαπράχθηκε σε αντίθεση με το νόμο Animal Welfare 2006.
ο Roger Price είπε στο δικαστήριο ότι διέπραξε το αδίκημα στο σπίτι της αδελφής της, στην Church Stretton, Shropshire, μετά από κατανάλωση 7 κουτιών μπύρας τύπου lager  και ενός κοκτέιλ με αμαρέτο και ουίσκι.

είπε ότι η κατηγορούμενη Lampe ζούσε με την αδελφή της εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά πλέον δεν ήταν ευπρόσδεκτη και είχε κάποιες συγκρούσεις με το φίλο της αδελφής της. την ημέρα του συμβάντος η ατμόσφαιρα στο σπίτι ήταν ιδιαίτερα τεταμένη, η κατάσταση κορυφώθηκε, η Lampe ήταν ταραγμένη, φώναζε και έβριζε και μετά πήρε το ψαλίδι και το μαχαίρι και πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου βρίσκονταν τα φίδια.
η αδελφή της την βρήκε μέσα στην κρεβατοκάμαρα με ένα βόα σφιγκτήρα πάνω στο στήθος της, ενώ ήταν γεμάτη με αίμα.
μπορούσε να δει μόνο τα τρία τέταρτα του φιδιού. Η Lampe ήταν σε κατάσταση υστερίας. Η αδελφή της κάλεσε την αστυνομία που την βρήκε αναστατωμένη με ένα μεγάλο ακέφαλο φίδι τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της.
ένας κτηνίατρος επιβεβαίωσε ότι τα φίδια είχαν κατά πάσα πιθανότητα αποκεφαλιστεί με το ψαλίδι, αλλά ο θάνατος των φιδιών δεν ήταν άμεσος με σημάδια που έδειχναν ότι έκανε αρκετές προσπάθειες για να κόψει το λαιμό των ζώων. Ο βασανισμός των φιδιών ήταν παρατεταμένος και επώδυνος. τα κεφάλια των ερπετών μπορεί να παραμείνουν λειτουργικά έως και μία ώρα μετά τον αποκεφαλισμό, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γνωρίζουν ότι η Lampe τα κατάπιε.  Η Lampe κατάφερε να τα  καταπιεί, αλλά αμέσως τα έκανε εμετό.

η Sarah Cooper, που αντιπροσώπευσε τη Lampe στο δικαστήριο. είπε ότι ο πελάτισσα  της ήταν ευάλωτη «μοναχική» και είχε «κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας», ένα πρόβλημα με το ποτό και πρόσφατα με τη λήψη αντικαταθλιπτικών.
το περιστατικό αυτό της κακοποίησης θεωρείται αρκετά σοβαρό αλλά και αλλόκοτο.

[ In interview, she told the RSPCA investigator 'the small head (of the ball python) went down easily' but she had trouble with the larger boa constrictor.]

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3747322/Pet-owner-decapitated-two-snakes-scissors-swallowing-vomiting-heads-avoids-jail.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: