Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Ιδιοκτήτες σκύλων και γάτων εμφανίζουν χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά των κατοικίδιων τους, σύμφωνα με μελέτη του Facebook που εξέτασε τη συμπεριφορά 160.000 φιλόζωων στις ΗΠΑ


Μελέτη του Facebook εξέτασε τη συμπεριφορά 160.000 ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων από τις ΗΠΑ και έδειξε πραγματικά πειστικές διαφορές, μεταξύ εκείνων που λατρεύουν τις γάτες  και εκείνων που προτιμούν τα σκυλιά.
αν και είναι λίγο -πολύ γνωστές σε όλους μας αυτές οι διαφορές, η νέα μελέτη τεκμηριώνει την εικόνα που έχουμε για τα κύρια χαρακτηριστικά των ιδιοκτητών σκύλων και γάτων.
Τα πριν από πολύ καιρό γνωστά και ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα, για τις διαφορές μεταξύ των ιδιοκτητών αυτών των δύο ειδών ζώων, αποδεικνύονται αληθινά.
Η νέα έρευνα ολοκληρώθηκε από την ερευνητική ομάδα "Facebooks crack team of data wizards" που χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων, (παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για να παρέχει αυτόματα βοήθεια στους τυφλούς χρήστες της τεχνολογίας) για να κοσκινίσει μέσω χιλιάδων προφίλ και εκατομμυρίων φωτογραφιών και έπειτα να εξετάσει το προφίλ του κάθε φιλόζωου, για να μάθει τι του αρέσει περισσότερο και ποια είναι η οικογενειακή του κατάσταση.
Οι ερευνητές αναζήτησαν να μάθουν,  ποια ομάδα είχε περισσότερους φίλους, ποιοι ήταν πιθανότερο να ζουν μόνοι και ποιες τηλεοπτικές εκπομπές  ήταν πιο πιθανό να παρακολουθεί κάθε ομάδα. Τα αποτελέσματα βρέθηκαν να είναι αρκετά αναμενόμενα.
Καταρχήν  η έρευνα έδειξε οριστικά ότι, οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν περισσότερους φίλους.
Κατά μέσο όρο, οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν 26 περισσότερους φίλους στο Facebook από ό, τι οι ιδιοκτήτες γάτων. Αυτό αποδεικνύει ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πιο εξωστρεφή συμπεριφορά. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, οι ιδιοκτήτες γάτων έχουν την τάση να δημιουργούν φιλίες μεγαλύτερης διάρκειας, με αληθινό νόημα και καλούνται συχνότερα σε περισσότερα events, από ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων.
Οι φίλοι της γάτας έχουν την τάση να συναναστρέφονται με άτομα που έχουν τις δικές ιδέες, απόψεις και προτιμήσεις. Αυτό μοιάζει κάπως με μορφή "ανωτερότητας" που αισθάνονται ότι έχουν οι ιδιοκτήτες γάτων.
Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που αγαπούν περισσότερο τις γάτες είναι 2,2 φορές πιο πιθανό να συναναστρέφονται με άλλους ιδιοκτήτες γάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι μόνο 1,8 φορές πιθανότερο να διατηρούν αυτή την προτίμηση.
οι Cat-- άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ζουν μόνοι.
Σχεδόν το 30% των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο τις γάτες ζει μόνο του, σε σύγκριση με το μόλις 24% των ανθρώπων που προτιμά  τους σκύλους.
Σε αντίθεση με το στερεότυπο (της γεροντοκόρης που έχει γάτες), εκείνοι που προτιμούν τις γάτες είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου.
Οι δύο ομάδες φιλόζωων, έχουν διαφορετικές προτιμήσεις στην ανάγνωση βιβλίων και τηλεοπτικών εκπομπών (ή shows ) και οι επιλογές τους διαφέρουν πολύ.
Οι γατόφιλοι προτιμούν τη φανταστική λογοτεχνία, έργα επιστημονικής φαντασίας, ταινίες κινουμένων σχεδίων κλπ. ενώ οι λάτρεις του σκύλου έχουν πιο "προσγειωμένες"προτιμήσεις, τους αρέσουν οι δραματικές σειρές, βιβλία και μαθήματα ανατομίας, ιστορίες αγάπης κλπ.
Η μελέτη βρήκε επίσης ότι τα δύο είδη ιδιοκτητών ζώων, έχουν την τάση να εμφανίζουν χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά των κατοικίδιων ζώων τους.
Οι φίλοι των σκύλων είναι πιο εξωστρεφείς, όπως και οι σκύλοι -φίλοι τους, είναι πιο αισιόδοξοι και πιο τυχεροί στην αγάπη, γεγονός που τους επιτρέπει να κάνουν περισσότερες φιλίες στο διαδίκτυο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο. Εκφράζουν καλύτερα τον ενθουσιασμό τους, αλλά και την περηφάνια τους και είναι πιθανότερο να ζουν με συγκατοίκους ή την οικογένειά τους.
Οι γατόφιλοι είναι πιο πιθανό να διαμαρτύρονται για κούραση, να διασκεδάζουν ή να φαίνονται ενοχλημένοι (όπως η grumpy cat)
Υπάρχουν βέβαια πολλοί άνθρωποι που αγαπούν εξίσου αυτά τα δύο είδη ζώων, αλλά και όλα τα είδη ζώων του πλανήτη.
πηγές  9-8-16
https://www.her.ie/news/facebook-study-shows-conclusive-differences-cat-lovers-dog-lovers-306397
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3731963/Cat-lovers-likely-single-invited-events-Facebook-study-uses-social-media-data-reveal-differences-dog-cat-owners.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: