Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Σερβίρουν στους τουρίστες, κρέας σκύλων που δηληρίασαν με κυάνιο. Η πρακτική αυτή, που εφαρμόζεται στο Μπαλί, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο.
Μπαλί, σερβίρουν στους τουρίστες κρέας σκύλων που δηληρίασαν με κυάνιο.
Οι τουρίστες  καταναλώνουν εν αγνοία τους,
κρέας σκύλου που σερβίρεται σε περισσότερα από 70 εστιατόρια, σύμφωνα με συγκλονιστική έκθεση του ABC.

Tα στοιχεία που δόθηκαν στο "ABC's 7.30 report" υποστηρίζουν ότι, τα σκυλιά συλλαμβάνονται απάνθρωπα και στη συνέχεια κατακρεουργούνται στο αγαπημένο αυτό νησί διακοπών, που δεν απέχει πολύ από τις παραλίες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Μερικά ζώα δηλητηριάζονται και αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τον άνθρωπο που καταναλώνει το κρέας τους, είπε κορυφαίος τοξικολόγος στο πρόγραμμα.
Ενώ η κατανάλωση κρέατος σκύλους δεν είναι παράνομη στο Μπαλί, ωστόσο η κατανάλωση κρέατος μολυσμένου με δηλητήριο είναι αντίθετη προς το νόμο, είπε η Lyn White  (Animals Australia's campaign director)
«Το εμπόριο κρέατος σκύλου παραβιάζει τους νόμους κακοποίησης των ζώων και τους νόμους της ασφάλειας των τροφίμων. Αυτό αποδεικνύεται από τις συνεντεύξεις, τις δηλώσεις και τα κατεγραμμένα γεγονότα », είπε η White στο ABC.

Σε μια έρευνα του Animals Australia, 7.30 συγκεντρώθηκαν στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι οι σκύλοι χτυπήθηκαν, στραγγαλίστηκαν ή δηλητηριάστηκαν για να καταναλωθεί το κρέας τους από τον άνθρωπο.
Το κρέας σκύλου ουσιαστικά φιλτράρεται στην αλυσίδα των τουριστικών τροφίμων, ένας πλανόδιος πωλητής  στο Seminyak, σε μια δημοφιλή παραλία, παραδέχτηκε στο πρόγραμμα ότι πουλάει κρέας σκύλου, αλλά δεν το λέει στους τουρίστες πελάτες του.
Οι τουρίστες που περπατούν στο δρόμο, θα δούν ότι ένα κατάστημα πουλάει "satay" (κύβους κρέατος συνήθως σε σουβλάκι, φαγητό του δρόμου) αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι  ότι, τα γράμματα RW στο κατάστημα, σημαίνουν ότι σερβίρεται κρέας σκύλου.

ένας μυστικός ερευνητής (Animal Australia investigator - identified as Luke) για την προστασία των ζώων, αναφέρει στην έκθεσή του για το ABC 7.30 ότι, διείσδυσε στο εμπόριο κρέατος σκύλου στο Μπαλί και παρόλο ότι είχε εκπαιδευτεί για να παρακολουθλησει σκληρές σκηνές, τίποτα δεν τον είχε προετοιμάσει για την εξαιρετικά βίαιη σύλληψη των σκύλων, στα χωριά του Μπαλί.
όπως λέει "προσπαθούσα να επικεντρωθώ στην εργασία της φωτογράφησης, αλλά το στομάχι μου γύριζε ανάποδα, καθώς άκουγα αυτά τα σκυλιά να ουρλιάζουν και να θρηνούν από τρόμο και πόνο"
Παρουσιάζεται επίσης, η συνέντευξη ενός  Balinese  χωρικού που ομολόγησε ότι σκότωσε χιλιάδες σκύλους, εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, ενώ ένας άλλος στο Denpasar, κάνει βόλτες με το scooter του και πυροβολεί τους σκύλους με πυροβόλο όπλο.
Άλλα ζώα θανατώθηκαν με δόλωμα κυανίου, πρόκειται για μέθοδο που θέτει ένα σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, (επειδή το άτομο εκτίθεται σε ένα πολύ τοξικό δηλητήριο) σύμφωνα με το γιατρό Andrew Dawson, διευθυντή του Κέντρου Δηλητηριάσεων στη Νέα Νότια Ουαλία.  (New South Wales Poisons Information Centre).
όπως είπε "το κυάνιο δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα, έτσι υπάρχει κυάνιο σε όλο το σώμα του σκύλου"
«Ο πραγματικός κίνδυνος εξαρτάται από το πόσο δηλητήριο υπάρχει στο κρέας του σκύλου.»
 Ο κλινικός τοξικολόγος είπε ότι, οι συγκεντρώσεις κυανιδίου στη σάρκα του σκύλου που χρησιμοποιείται συνήθως σε ένα "satay stick" μπορεί να οδηγήσουν σε ήπια συμπτώματα, όπως «αίσθημα ναυτίας, διάρροια, πόνους στους μυς και δύσπνοια».
αλλά στο Μπαλί, υπάρχουν και άνθρωποι που αγωνίζονται για τον τερματισμό  αυτής της σκληρής βιομηχανίας.

Ο πνευματικός ηγέτης Gusti Ngurah Harta  ( Influential Hindu)  είπε στο ABC ότι ήταν συγκλονισμένος όταν άκουσε ότι οι άνθρωποι έτρωγαν κρέας σκύλου.
«Αυτό σημαίνει ότι ξέχασαν τη διδασκαλία από τους μεγαλυτέρους τους», είπε. «Δεν επιτρέπεται να τρώνε κρέας σκύλου στο Μπαλί. Αυτό είναι ανησυχητικό», είπε.

O σύλλογος για την ευημερία των ζώων στο Μπαλί (Bali Animal Welfare Association) δήλωσε ότι, η οργάνωση φροντίζει αυτή τη στιγμή περίπου 150 σκυλιά και κατέγραψε τα 70 εστιατόρια που σερβίρουν κρέας σκύλου στο Μπαλί.

πηγή 19-6-17
http://www.stuff.co.nz/travel/travel-troubles/93855888/dogs-being-poisoned-with-cyanide-and-fed-to-unknowing-bali-tourists-in-restaurants--report

Δεν υπάρχουν σχόλια: