Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Μετά τον εξορκισμό τα δαιμονικά πνεύματα Jinns μεταπήδησαν σε γειτονικό σπίτι, στην Κένυα


Ανατολική Αφρική, Κένυα, Ναϊρόμπι,περιοχή Uhuru, χωριό Wanjerere (in Murang'a county, Kangema)  Μετά τον εξορκισμό που εκτέλεσε ο πάστορας της πόλης, σε ένα σπίτι, στο χωριό Wanjerere (στο προπύργιο του Uhuru), τα δαιμονικά πνεύματα επέστρεψαν "διψασμένα για εκδίκηση", μεταπήδησαν σε ένα γειτονικό σπίτι και επακολούθησε μια δραματική αλλαγή γεγονότων.

Το περιστατικό συμβαίνει στο χωριό Wanjerere (Murang'county), μόλις μια εβδομάδα μετά τον εξορκισμό που πραγματοποίησε ο ιερέας στο σπίτι, όπου οι δαίμονες έσπερναν τον όλεθρο εδώ και μήνες, με μια σειρά αλλόκοτων πυρκαγιών.
Η οικογένεια ανέφερε περίεργες πυρκαγιές (αυτόματης ανάφλεξης "αυτανάφλεξης") τρία σπίτια της ιδιοκτησίας της κάηκαν ολοσχερώς, από τις παράξενες πυρκαγιές (που η αιτία τους δεν εντοπίστηκε) ενώ άλλα αντικείμενα όπως ρούχα στις απλώστρες, στρώματα, σχολικά βιβλία των παιδιών που ήταν μέσα σε σχολικές τσάντες, αλλά και οι μαθητικές ποδιές τους, είχαν την ίδια τύχη (ενώ τα κρεβάτια για παράδειγμα, έμειναν αλώβητα...)
Η οικογένεια στη Murang'a ζούσε μέσα στο φόβο και τη σύγχυση αφού το σπίτι τους στοιχειώθηκε από δαίμονες που προκαλούσαν τις ανεξήγητες πυρκαγιές.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πάστορας Godfrey Migwi (από House of Hope) επισκέφθηκε το σπίτι και πραγματοποίησε εξορκισμό.
Μιλώντας στο TUKO.co.ke στο τηλέφωνο, o Malia Wambui κάτοικος ενός κοντινού χωριού, δήλωσε ότι, οι περίεργες πυρκαγιές είχαν πλέον πλήξει κι ένα σπίτι γειτονικό με αυτό, όπου εκτελέστηκε ο εξορκισμός.
Αυτό συνέβη παρά τον επιτυχημένο εξορκισμό που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, με την παρουσία γειτόνων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κληρικών και άλλων ατόμων που βοήθησαν στο τελετουργικό, στις 29-5-17.
Ο πάστορας που έκανε τον εξορκισμό προειδοποίησε ότι, αν οι δαίμονες δεν αποσταλούν στην άβυσσο ή εάν δεν τους δοθεί μια εναλλακτική λύση για να πάνε κάπου αλλού, μπορεί να μεταπηδήσουν σε άλλο σπίτι.
Ωστόσο δεν είναι σαφές γιατί οι δαίμονες μεταπήδησαν από τη μια οικογένεια στην άλλη, ακόμα και μετά τον εξορκισμό που έκανε ο ιερέας και τα άλλα θρησκευτικά πρόσωπα που συμμετείχαν.
Ο  ιερέας που εκδίωξε τους δαίμονες από την οικογένεια έκανε πλήρη περιγραφή του τρόπου, με τον οποίο την εξόρκισε.
Μιλώντας στο TUKO.co.ke ο πάστορας Godfrey Migwi (από House of Hope) εξήγησε πως γίνεται ένας εξορκισμός και ποια είναι η προέλευση των εν λόγω δαιμόνων.
Η οικογένεια που είχε πληγεί, βυθίστηκε στη δυστυχία και τη φτώχεια, αφού όλα τα υπάρχοντά τους καταστράφηκαν. Ζήτησε τη βοήθεια του ιερέα που έσπευσε να συμπαρασταθεί.
Ο ιερέας  Godfrey Migwi εξήγησε στο TUKO.co.ke, ότι έκανε τον εξορκισμό με τη βοήθεια της ομάδας από την "House of Hope, church Kayole".
είπε ότι ήταν μια συγκλονιστική στιγμή, αφού μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε, εάν κάτι πήγαινε λάθος με τον εξορκισμό.
Ευτυχώς ο εξορκισμός πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μετά ο ιερέας προμήθευσε την οικογένεια με κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και όλα τα αναγκαία για την επιβίωση της.
έπειτα η οικογένεια επέστρεψε στον ιερέα, για να του πει ότι από τότε, μπορούσαν πλέον να κοιμηθούν  ειρηνικά.
Σχετικά με την προέλευση των δαιμόνων, ο πάστορας εξήγησε ότι "προφανώς η οικογένεια έγινε στόχος ενός ζηλόφθονου γείτονα, που γνώριζε πως να καλεί τα δαιμονικά πνεύματα Jinns και ο σκοπός τους ήταν να βασανίσει και να καταστρέψει ολοκληρωτικά την οικογένεια αυτή. Τα Jinns κλήθηκαν από αυτόν τον διεστραμμένο γείτονα που έβαλε στόχο την δύστυχη οικογένεια." και πρόσθεσε "οι άνθρωποι αγοράζουν  αυτά τα Jinns πνεύματα από Nigeria, Tanzania ή ακόμη τη Mombasa"
Οι κάτοικοι στο χωριό Wanjerere ζουν πλέον με το φόβο ότι, αυτοί οι δαίμονες θα επιτεθούν στα σπίτια τους.
Προφανώς ένας άνθρωπος του Θεού, όταν διώχνει τους δαίμονες από ένα ακίνητο ή ένα ον, οφείλει να τους προσφέρει ένα άλλο σπίτι,  για να κατοικήσουν εκεί, αλλιώς θα επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη ή θα επιστρέψουν για να στοιχειώσουν την οικογένεια. Ο πάστορας εξήγησε ότι υπάρχει μια άβυσσος, ένα απύθμενο πηγάδι όπου οι δαίμονες και κάθε είδους τέτοια πνεύματα κατοικούν και εκεί ακριβώς έστειλε τους δαίμονες που έδιωξε από την ιδιοκτησία της οικογένειας.
After city pastor perfomed an exorcism, demons return to a village in Uhuru's stronghold with a vengeance
πηγή 1-6-17
https://www.tuko.co.ke/242311-after-city-pastor-perfomed-exorcism-demons-return-a-village-uhurus-stronghol.html

Ο ιερέας που θα μπορούσε να κυριαρχήσει στο βασίλειο των δαιμόνων -και έτσι να εκτελεί εξορκισμούς- θα έπρεπε να είναι άμεμπτος (να υπακούει στο Θεϊκό Λόγο και να ενεργεί σύμφωνα με τον συμπαντικό θεικό Νόμο)

Η περίπτωση του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών  (του Μιχαήλ Χούλη Θεολόγου)Κάποια φορά ο Ιησούς επισκέφθηκε την πόλη Γέργεσα με πλοιάριο. Εκεί τον συνάντησε ένας άνθρωπος (στο Ματθ. 8,28 αναφέρονται δύο άνθρωποι) με πνεύμα ακάθαρτο που κατοικούσε στα μνήματα (που ήταν τότε μέσα σε σπηλιές). Ούτε και οι αλυσίδες μπορούσαν να τον συγκρατήσουν, επειδή πολλές φορές είχε σπάσει τις αλυσίδες και τα δεσμά είχε συντρίψει, και κανείς δεν είχε τη δύναμη να τον δαμάσει. Και νυχθημερόν γύριζε στα μνήματα και τα βουνά, κραυγάζοντας και καταπληγώνοντας τον εαυτό του με πέτρες. Και όταν είδε τον Ιησού (τον μοναδικό αυτόν γιατρό ψυχών και σωμάτων), να έρχεται από μακριά, έτρεξε και τον προσκύνησε και αφού φώναξε με μεγάλη κραυγή, του λέει: «Τι σχέση έχω εγώ με σένα, Ιησού, γιε του Θεού του Υψίστου; Σε εξορκίζω στο Θεό, μη με βασανίσεις». Γιατί ο Χριστός τού έλεγε: «Βγες ακάθαρτο πνεύμα από τον άνθρωπο». Και τον ρωτούσε ο Ιησούς: «Ποιο είναι το όνομά σου;» Και απάντησε αυτό και είπε: «Λεγεώνα με λένε, γιατί είμαστε πολλοί» (Λεγεώνα ήταν στρατιωτικό σώμα από 6.000 περίπου πεζούς και 300 ιππείς).  Και πολύ παρακαλούσε τον Ιησού να μην τους στείλει έξω από τη χώρα (ή στην άβυσσο, σύμφωνα με το Λουκ. 8,31). Αλλά ήταν και ένα κοπάδι χοίρων που έβοσκε προς το μέρος του βουνού. Και τον παρακάλεσαν τα πονηρά πνεύματα και του έλεγαν: «Στείλε μας στα γουρούνια και άσε μας να μπούμε μέσα σ’ αυτά». Και τους το επέτρεψε ο Χριστός (για να φανεί έτσι η δύναμη του Θεού και η αλήθεια των λόγων του), γιατί σπλαχνίστηκε τον δυστυχισμένο αυτόν άνθρωπο. Και πράγματι μπήκαν στους χοίρους και όρμησαν αυτοί από το γκρεμό στη θάλασσα. Ήσαν δε οι χοίροι περίπου 2.000 και πνίγηκαν στη θάλασσα -και συμβολικά ακόμη, η θάλασσα εκπροσωπούσε για τους Εβραίους τις δυνάμεις του χάους και της καταστροφής. Και οι χοιροβοσκοί έφυγαν και αναγγείλανε το γεγονός στην πόλη και στα χωράφια. Και οι κάτοικοι βγήκανε να δούνε τι συνέβη. Και έρχονται κοντά στον Ιησού και βλέπουν τον δαιμονισμένο να είναι πλέον καθισμένος και ντυμένος και γνωστικός, και φοβήθηκαν. Και άρχισαν να παρακαλάνε τον Ιησού να φύγει έξω από τα σύνορά τους (φοβήθηκαν μην πάθουν χειρότερα κακά, αλλά και παρέμειναν στην πτώση τους διότι δεν πίστεψαν σ’ αυτόν). Και όταν έμπαινε ο Χριστός στο πλοίο για να κατευθυνθεί στην Καπερναούμ, τον παρακαλούσε ο πρώην δαιμονισμένος να πάει μαζί Του (Είχε θαμπωθεί από το μεγαλείο του Χριστού, αλλά και δεν έπαυε να φοβάται μήπως επανέλθει στο ίδιο κακό). Και δεν τον άφησε ο Ιησούς, αλλά του λέει: «Πήγαινε στο σπίτι σου και στους δικούς σου και ανάγγειλέ τους όσα έκανε ο Κύριος σε σένα και σε ελέησε». Κι έφυγε ο ευεργετηθείς και άρχισε να κηρύττει στη Δεκάπολη όσα του έκανε ο Ιησούς και όλοι θαύμαζαν [βλ. Μάρκ. 5,1-20 και 9,14-29/ Ματθ. 8,28-34 και 16-17/ Λουκ. 8,26-39 και 9,37-42].


Δεν υπάρχουν σχόλια: