Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Εκκλησία εξορκίζει τους δαίμονες των μελών της με ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, στη βόρεια Καρολίνα. Οι "ηγέτες" της περικύκλωσαν, γρονθοκόπησαν και στραγγάλιζαν νεαρό μέλος, για να το λυτρώσουν από τους ομοφυλοφιλικούς του δαίμονες. Η δίκη τους παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού καθυστέρησε πάνω από 5 χρόνια και ήδη αποδείχθηκε μια κακοδικίαΗΠΑ, Βόρεια Καρολίνα,  Η εκκλησία (αίρεση) "Word of Faith Fellowship" στο Spindale,  "καθαρίζει" τα "αμαρτωλά" μέλη της με ξυλοδαρμό, χαστούκια και με την μέθοδο της "ανατίναξης" (όλοι μαζί κραυγάζουν ταυτόχρονα και πέφτουν επάνω στον αμαρτωλό) για να τον λυτρώσουν από τα δαιμόνια.
Αυτά αποκάλυψε έρευνα του Associated Press, με αποκλειστικές συνεντεύξεις 43ων  πρώην μελών της αίρεσης, έγγραφα και κρυφές ηχογραφήσεις.

Οι συναθροιζόμενοι στο εκκλησίασμα, γρονθοκοπούσαν τακτικά  κάποιο μέλος τους, που το θεωρούσαν ακάθαρτο και αμαρτωλό, το χαστούκιζαν ομαδικά, το στραγγάλιζαν, το έριχναν βίαια στο πάτωμα ή στους τοίχους για να το λυτρώσουν από τα δαιμόνια. Με αυτή την πρακτική, εκτελούσαν ένα είδος εξορκισμού στο μέλος τους, που διέπραττε κάποια αμαρτία.
Η αίρεση ιδρύθηκε το 1979 από τη Jane Whaley, πρώην καθηγήτρια μαθηματικών, και τον σύζυγός της Sam, έναν πρώην  πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Οι πρακτικές τους αποκαλύφθηκαν, όταν στις 27-1-2013, επιτέθηκαν στον 19χρονο Matthew Fenner, πρώην μέλος τους. Μετά την προσευχή, επιτέθηκαν ξαφνικά στον Fenner και εφάρμοσαν την πρακτική της"ανατίναξης" παρά τη θέλησή του, για να αποβάλλει τους ομοφυλόφιλους δαίμονές του. Ξαφνικά 30 άτομα περικύκλωσαν τον νεαρό Fenne, μέσα στην εκκλησία. τον χαστούκιζαν, τον γρονθοκοπούσαν, τον έπνιγαν για δύο ολόκληρες ώρες και τέλος τον "ανατίναξαν" με έντονες κραυγές.
ο 23χρονος (σήμερα) Fenner εντάχθηκε στην αίρεση με τη μητέρα και τον αδελφό του, το 2010 και βέβαια αποχώρησε μετά την επίθεση.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις τα τελευταία 5 χρόνια. (συμπεριλαμβάνεται το αίτημα της εκκλησίας για να εκδικαστεί η υπόθεση σε άλλη περιοχή, εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας γύρω από τις πρακτικές της εκκλησίας)
Η αίρεση που αυτοπροσδιορίζεται σαν " protestant, non-denominal church with a Christian school" ιδρύθηκε το 1979 και αύξησε γρήγορα τον αριθμό των μελών της (έχει επιπλέον 2.000 μέλη σε εκκλησίες στη Βραζιλία και την Γκάνα)
ένα από τα 5 άτομα που δικάζονται για τον ξυλοδαρμό του νεαρού, μέσα στην εκκλησία, είναι η Sarah Anderson που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Matthew Fenner ήταν κατά τη γνώμη της, βρώμικος και αμαρτωλός και  αυτό το ανέφερε στους άλλους 4 ηγέτες της αίρεσης.

[οι εκκλησιαστικοί ηγέτες που κατηγορούνται για την κακοποίηση του νεαρού είναι οι : Sarah Covington Anderson, Adam Christopher Bartley, Brooke McFadden Covington, Justin Brock Covington και Robert Louis Walker Jr.]
Η 58χρονη Brooke Covington (Minister at the Word of Faith Fellowship) που ήδη δικάζεται για την απαγωγή και κακοποίηση του 19χρονου -τότε- Fenner, ξεκίνησε την πρακτική της ανατίναξης (the confrontation by screaming) του Fenner μέσα στο ιερό της εκκλησίας.  ΄Αρχισε να τον χαστουκίζει και μετά κάλεσε άλλα 30 περίπου άτομα που τον χτυπούσαν και τον έπνιγαν, ενώ ούρλιαζαν για  2 ώρες.
στη διάρκεια της επίθεσης ο Fenner σκεφτόταν ότι θα του σπάσουν το λαιμό και ότι πάει να πεθάνει. Δεν αντιδρούσε γιατί η αντίδραση του θα έφερνε μεγαλύτερη τιμωρία...
σαν παιδί είχε καρκίνο και μια βδομάδα πριν από την κακοποίησή του είχε κάνει βιοψία.
Η  Covington τόνιζε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του νεαρού, λέγοντας "ο Θεός είπε ότι κάτι λάθος υπάρχει στη ζωή σας"

Η εκκλησία είχε αυστηρούς κανόνες για τον έλεγχο της ζωής των μελών της, για το αν μπορούν να παντρευτούν ή να αποκτήσουν παιδιά. Η μη συμμόρφωση συχνά πυροδοτούσε μια ταπεινωτική επίπληξη από τον άμβωνα ή χειρότερα, τη σωματική τιμωρία.
τα μέλη της δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να πάνε κινηματογράφο, να διαβάσουν εφημερίδες ή να φάνε σε εστιατόρια που παίζουν μουσική ή σερβίρουν αλκοόλ. Αν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες πιστεύουν ότι το μέλος έχει σεξουαλικές ή βρώμικες σκέψεις, μπορεί να κατηγορηθεί ότι είναι "βρώμικο" και να τιμωρηθεί, όπως είπαν πρώην μέλη της αίρεσης.

οι κατηγορούμενοι δικάζονται -ο καθένας χωριστά- σε δίκη με πολλά απρόβλεπτα, μεγάλη μυστικότητα, ενώ  διαρκώς προσκομίζεται στο δικαστήριο, νέο υλικό για την υπόθεση.
΄Ηδη απολύθηκε μια κριτική επιτροπή, αφού υπήρξε προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής απόφασης από τον ένορκο Perry Lee Shade, Jr. που καταδικάστηκε για παραβίαση όρκου και  ασέβεια προς το δικαστήριο, με ποινή 30 μέρες φυλάκισης και πρόστιμο $500.
έχει ήδη διαπιστωθεί με αποδεικτικά στοιχεία, κακοδικία στην υπόθεση αυτή και τώρα εξετάζονται οι συνέπειές της.
Τα ηγετικά στελέχη της αίρεσης Word of Faith fellowship (WOFF) που δικάζονται είναι οι Brooke Covington,  Sarah Anderson, Justin Covington, Robert Lewis Walker, Jr. και Adam Bartley  ενώ ο Chad Metcalf κρίθηκε ένοχος για παρενόχληση των ενόρκων (κακούργημα με ποινή 39 μηνών και πρόστιμο $100.000)
Σε προηγούμενη συνέντευξή του στο Associated Press ο κ Fenner, δήλωσε ότι η ζωή του ήταν «σε αναμονή» μέχρι το δικαστήριο να βγάλει κάποια απόφαση.
Η ομάδα της αίρεσης παραδέχθηκε τη βίαιη επίθεση στο νεαρό άνδρα, ένας από αυτή την ομάδα παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι απλά, ήταν μια προσπάθεια να φύγουν οι «ομοφυλόφιλοι δαίμονες» από τον άνθρωπο.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι,  οι συναθροιζόμενοι στην εκκλησία, διατάχθηκαν από τα ηγετικά στελέχη της εκκλησίας να πουν ψέμματα στις αρχές που διερευνούσαν τις αναφορές για κακοποίηση και ότι δύο βοηθοί εισαγγελείς και ένας βετεράνος κοινωνικός λειτουργός, ήταν μεταξύ εκείνων που καθοδηγούσαν τα μέλη της αίρεσης  και τα παιδιά τους, για το τι να πουν στους ανακριτές.
Ο δικαστής  Gavenus  (με τον εισαγγελέα Garland Byers και τον  District Attorney Ted Bell) δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις κάμερες που περίμεναν έξω από τη δικαστική αίθουσα  και ενδιαφέρθηκε μόνο για τη διατήρηση της ακεραιότητας των στοιχείων, για το μέλλον αυτής της υπόθεσης.
Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου η σκηνή ήταν ξέφρενη, ενώ ένας ρεπόρτερ ειδήσεων απεγνωσμένα έψαχνε για κάποιον να σχολιάσει είτε εντός είτε εκτός κάμερας.
κάποιος είπε "οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές" και ένας άλλος πρόσθεσε ότι "πάντα θα είναι..."
ένας άλλος που επιβίωσε από την αίρεση, τόνισε ότι κάθε φορά που θα αντιμετωπίζετε την εκκλησία "Word of Faith fellowship (WOFF)" θα βάζετε σε κίνδυνο την καριέρα σας και μάλιστα την προσωπική σας ασφάλεια.
πηγές 7-6-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4576384/Gay-beating-case-hands-jury-4-years-incident.html
http://religiouscultsinfo.com/2017/06/mistrial-the-wounds-are-still-open/#more-6804
http://www.wcyb.com/news/north-carolina/update-suspect-admits-to-slapping-gay-man-in-demon-exorcism/526808794

Δεν υπάρχουν σχόλια: