Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Σε κατάμεστο τρένο, οι επιβάτες κατουρούσαν σε πλαστικά μπουκάλια, γιατί οι τουαλέτες ήταν κλειδωμένες.

Αγγλία, τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας  Greater Anglia που εκτελούσε τη διαδρομή μεταξύ Suffolk και  Λονδίνου, είχε τις τουαλέτες κλειδωμένες ( εκτός λειτουργίας)
ήταν γεμάτο επιβάτες που απελπισμένοι αναγκαζόταν να ουρούν μέσα σε πλαστικά μπουκάλια, γιατί δεν άντεχαν να κρατηθούν άλλο.

Ομάδες επιβατών του τρένου στο Suffolk και  Essex κατουρούσαν μέσα σε μπουκάλια, μέσα στο κατάμεστο τρένο της Greater Anglia
οι ταξιδιώτες σε μια "busy intercity service" από London Liverpool Street στο Norwich είπαν ότι οι τουαλέτες του τρένου (που επίσης είχε καθυστέρηση 30 λεπτά) ήταν εκτός λειτουργίας.
Ο επιβάτης Peter Moll κατέβηκε από το τρένο στο Colchester - αρκετές στάσεις πριν από τον προορισμό του.είπε αγανακτισμένος "«σε ποιο  αιώνα βρισκόμαστε όταν τα τρένα δεν έχουν τουαλέτες. Απόλυτη ντροπή.»
Ο Graham Newman,μέλος του "East Suffolk Travellers Association" και πρόεδρος του "Felixstowe Travel Watch", δήλωσε: "πραγματικά, δεν είναι  σωστό να βρίσκονται οι άνθρωποι σε αυτή τη δύσκολη θέση. Υπάρχουν ελάχιστες μόνο στάσεις στα υπεραστικά τρένα και για ένα μακρύ ταξίδι, είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό."
"Ανησυχούμε γιατί τα νέα μοντέλα με 12 βαγόνια έχουν μόνο περίπου 5 τουαλέτες.Τα τρένα συνήθως έχουν 18 τουαλέτες --2 sets στο τέλος του κάθε βαγονιού-- στα 9 βαγόνια τους."
Ο Derek Monnery από την ένωση "Essex Rail Users Association" είπε ότι είχε έρθει σε επαφή με απογοητευμένους ταξιδιώτες που μετακινήθηκαν σε αυτή την κατάσταση, που συνέβη στη διαδρομή από London Liverpool Street προς το Norwich την Παρασκευή, 19 Μαΐου και  πρόσθεσε ότι "απλά ήταν απαράδεκτο"
Εκπρόσωπος από την Greater Anglia ζήτησε συγγνώμη για το «σπάνιο» περιστατικό.
Είπαν: «Λυπούμαστε πάρα πολύ για τοτο γεγονός ότι οι τουαλέτες δεν ήταν διαθέσιμες στη διαδρομή (της 18.10 service) από Stratford, την Παρασκευή 19 Μαΐου.
το τρένο είχε 30 λεπτά καθυστέρηση και μετά ήταν εκτός λειτουργίας, έτσι χρησιμοποιήσαμε ένα εναλλακτικό τρένο, για να μην ακυρωθεί η διαδρομή, αλλά σε ένα τμήμα αυτού του τρένου, οι τουαλέτες ήταν δυστυχώς εκτός λειτουργίας.
«Είναι πολύ σπάνιο να είναι όλες τις τουαλέτες σε ένα τρένο, εκτός λειτουργίας. Αν συμβεί αυτό, θα αποφασίσουμε εάν θα ακυρώσουμε το τρένο ή θα προειδοποιήσουμε τους πελάτες ότι οι τουαλέτες είναι εκτός λειτουργίας.
Γενικά οι πελάτες θα προτιμούσαν να μην ακυρωθεί το τρένο.Εκτιμούμε ότι είναι οδυνηρό για έναν που ταξιδεύει, να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Ζητούμε συγνώμη σε όποιον έχει υποστεί αυτή την ταλαιπωρία. Ωστόσο θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό στις τουαλέτες των τρένων μας είναι κατά μέσο όρο την ημέρα, εκτός λειτουργίας.»
πηγή 2-6-17
http://www.eadt.co.uk/news/unacceptable-toilet-shortage-on-crowded-greater-anglia-train-left-passengers-urinating-in-bottles-between-suffolk-and-london-1-5046074

Δεν υπάρχουν σχόλια: