Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Θανάτωνε τα ψάρια με ηλεκτροσόκ και έπαθε ο ίδιος ηλεκτροπληξία στην Κίνα. Παρόμοιες μέθοδοι παράνομης αλίευσης στην Ελλάδα.
 Κίνα, ο 47χρονος Li, βρέθηκε νεκρός σε μια λίμνη,στο Suzhou, στην επαρχία Anhui. Φαίνεται ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει  ηλεκτρικό ρεύμα για να πιάσει ευκολότερα ψάρια
Ο άνθρωπος έπαθε ηλεκτροπληξία όταν η παράνομη αλιευτική του μέθοδος απέτυχε

ο ψαράς Li έβαλε στην πλάτη του μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και τη συνέδεσε με το καλάμι ψαρέματος.
Ωστόσο με αυτόν τον αυτοσχέδιο εξοπλισμό, σκότωσε κατά λάθος τον εαυτό του.
Ο Li βρέθηκε ξαπλωμένος σε μια λακκούβα δίπλα στη λίμνη Η μπαταρία φαινόταν δεμένη στο σώμα του και τα ηλεκτρικά καλώδια ήταν ορατά γύρω από τον κορμό του.

Η θανάτωση ψαριών με ηλεκτροσόκ, είναι μια παράνομη πρακτική στην Κίνα.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο ψαράς επισκέφθηκε τους συγγενείς του στην περιοχή και πήγε για ψάρεμα για να σκοτώσει την ώρα του.
Η τοπική αρχή δυσκολεύτηκε ν α προσδιορίσει την αιτία του θανάτου, εάν δηλαδή επρόκειτο για δυσλειτουργία του εξοπλισμού ή ανθρώπινο λάθος.
Είναι παράνομο στην Κίνα να χρησιμοποιείς μη πιστοποιημένα ηλεκτρικά εργαλεία για να αλιεύεις.
Η αλιευτική νομοθεσία της χώρας απαγορεύει στους πολίτες να πιάνουν ψάρια με εκρηκτικά, δηλητήρια, ηλεκτρική ενέργεια και γενικά με μεθόδους που  βλάπτουν τους φυσικούς πόρους.
Ωστόσο, η παράνομη πρακτική χρησιμοποιείται από ψαράδες σε ολόκληρη τη χώρα για να μεγιστοποιήσουν τα αλιεύματά τους.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/peoplesdaily/article-3656231/Angler-accidentally-electrocutes-strapping-rechargeable-battery-BODY-help-kill-fish.html

⧫ στην Ελλάδα ο καταστροφικός και παράνομος αυτός τρόπος ψαρέματος, χρησιμοποιείται από ΄Ελληνες και Βούλγαρους, στο Βόρειο ΄Εβρο. Σε ένα κομμάτι που είναι κοινό σύνορο με Βουλγαρία, περίπου 16 χιλιόμετρα, ψαρεύουν χρησιμοποιώντας μια απλή μπαταρία αυτοκινήτου και έναν πολλαπλασιαστή που αυξάνει την τάση της στα 1000 Volt.
⧫ είναι ευρωπαϊκή περιοχή, δεν υπάρχει στρατός και συντελείται ανεξέλεγκτα οικολογική καταστροφή.
⧫ ένας άλλος τρόπος είναι η παράνομη αλιεία, με taser. όπως στο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή του Οχυρού Δράμας, όπου ένας 45χρονος ψαράς κεραυνοβολήθηκε από την ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση και πέθανε από ηλεκτροπληξία, ενώ η αυτοσχέδια συσκευή που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: