Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

10.000 μέλισσες προσπάθησαν να παραβιάσουν το αυτοκίνητο της, στην Αγγλία

Αγγλία, περιοχή Leigh, κοντά στο Μάντσεστερ, ένα σμήνος μέλισσες -εισβολείς προσπάθησαν  να μπουν στο αυτοκίνητο  Ford Fiesta της 32χρονης δικηγόρου Heather Korwin-Szymanowska.
Φαινόταν σαν να συνεργάζονταν για να παραβιάσουν το χερούλι της πίσω  πόρτας.
η Heather Korwin-Szymanowska ανακάλυψε σοκαρισμένη, το σμήνος των -κατ 'εκτίμηση- 10.000 μελισσών να  καλύπτουν το αυτοκίνητό της.
Ο 61χρονος Μελισσοκόμος Philip Adedeji, χρειάστηκε 5 ώρες για να δελεάσει τα έντομα, ώστε να μπουν σε ένα κουτί και να μεταφερθούν με ασφάλεια στο μελισσοκομείο του.
είπε ότι βρήκε αστείο τον τρόπο που επιχείρησαν να εισβάλλουν στο αυτοκίνητο για δημιουργήσουν νέα φωλιά, στο εσωτερικό του.(οι μέλισσες που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα φωλιά, έλκονται από μικρούς χώρους, όπως οι θ΄λοι των τροχών του αυτοκινήτου.)
Οι μέλισσες φαινόταν ήρεμες και ευτυχώς δεν τσίμπησαν κανέναν.
οι μέλισσες είναι σημαντικά πλάσματα και δεν τσιμπούν, εκτός και εάν κάποιος τις προκαλέσει. Βέβαια όταν κάποιος περπατούσε ανάμεσά τους, θύμωναν...
Ωστόσο, εάν ήταν σφήκες, θα είχαμε μια διαφορετική ιστορία.
η κ.Korwin-Szymanowska είπε "πολλοί άνθρωποι γελούσαν μαζί μου στη δουλειά. Δεν έχω ιδέα γιατί επέλεξαν το αυτοκίνητό μου. Σίγουρα ήταν ένα ασυνήθιστο απόγευμα"

ο κ.Philip Adedeji ασχολείται με τη φροντίδα και τη διαχείριση των αποικιών μελισσών, για περίπου επτά χρόνια και παίρνει τακτικά κλήσεις για σμήνη, που εμφανίζονται σε ασυνήθιστα σημεία, μέσα στο αστικό περιβάλλον. Στην επιχείρηση αντιμετώπισης σμήνους μελισσών, παίρνει πάντα μαζί του ένα κουτί "nucleus colony box" για να συγκεντρώσει την αποικία τους.
 Τα σμήνη αποσχίζονται όταν οι μέλισσες ακολουθούν μια βασίλισσα, όταν αυτή αναζητά μια νέα κυψέλη, πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
"συνήθως ψάχνει μια μικρή ρωγμή για να δημιουργήσει μια νέα κυψέλη και έτσι διαφορετικές περιοχές του αυτοκινήτου, την προσελκύουν, αυτός είναι ο λόγος που συγκεντρώθηκαν κάτω από την καμάρα (θόλο) του τροχού."
"ήταν πολύ αστείο, έτσι που τις βλέπαμε σε όλο το χερούλι, έμοιαζαν σαν να προσπαθούσαν να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο."
"είναι αρκετά συνηθισμένο να εμφανίζονται σμήνη σε αυτοκίνητο σαν αυτό και μια φορά είδα ένα σμήνος που προσπαθούσε επίμονα, να εγκατασταθεί σε ένα κώνο κυκλοφορίας."
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3657386/Help-police-s-swarm-car-thieves-10-000-bees-look-like-trying-break-solicitor-s-vehicle-descending-make-nest.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: