Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

΄Εδεσαν πράσινη θαλασσοχελώνα πίσω από αυτοκίνητο και την έσυραν κατά μήκος του δρόμου, στην Κόστα Ρίκακεντρική Αμερική, Κόστα Ρίκα, σκληροί κακοποιοί έδεσαν πράσινη θαλασσοχελώνα πίσω από αυτοκίνητο και την έσυραν κατά μήκος του δρόμου. Όπως αναφέρεται, αργότερα την κομμάτιασαν ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.
προσοχή σκληρές εικόνες
οι δύο νέοι βιντεοσκόπησαν το έγκλημά τους και το ανέβασαν στο facebook, με την κοινοποίηση του, ο ακτιβιστής για την προστασία ζώων Alvaro Sagot παρέλαβε το βίντεο κλιπ από φίλους του που ζουν στην περιοχή.
Οι νεαροί κακοποιοί πήραν τη γιγαντιαία,
απειλούμενη με εξαφάνιση θαλάσσια χελώνα, από το λιμάνι Moin στην επαρχία Limon, της Κόστα Ρίκα στην ακτή της ανατολικής Καραϊβικής.
Έπειτα την γύρισαν ανάποδα  με το καβούκι της στο έδαφος, τράβηξαν το κεφάλι της, την έδεσαν από τα μπροστινά της πτερύγια, πίσω από ένα αυτοκίνητο και την έσυραν σε έναν ανώμαλο, λασπωμένο δρόμο στην Κόστα Ρίκα.
στο βίντεο ακούγεται το γέλιο τους, καθώς επιταχύνουν το αυτοκίνητο και το έντρομο ζώο τραντάζεται και χτυπιέται πάνω στις λακκούβες του δρόμου.
στο βίντεο, φαίνονται περήφανοι για τη διεστραμμένη και εγκληματική πράξη τους και δεν κρύβουν τα πρόσωπά τους, .
όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε, έλυσαν τα πτερύγια της χελώνας και τη σκότωσαν με πολύ σκληρό τρόπο –την κομμάτιασαν ενώ ήταν ακόμα ζωντανή-

Ο ακτιβιστής Alvaro Sagot είπε ότι όλοι, έμειναν άναυδοι και τους κόπηκε η αναπνοή όταν είδαν το βίντεο, ενώ δηλώνουν ότι είναι απογοητευμένοι με τη ζωή.
όπως δήλωσε: «Είναι μια έλλειψη σεβασμού στις διαφορετικές μορφές ζωής. Ο τρόπος που κακομεταχειρίζονται τη χελώνα, έρχεται σε αντίθεση με οτιδήποτε αφορά μια πολιτισμένη χώρα».
ο Sagot διαβεβαίωσε τους χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι αυτό είναι ένα ποινικό αδίκημα   και διάφορες οργανώσεις προστασίας ζώων έχουν καταγγείλει την κακοποίηση της θαλάσσιας χελώνας στις αρχές και ασκούν πίεση για να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται (άλλωστε στο βίντεο φαίνονται, τόσο η πινακίδα του αυτοκινήτου, όσο και τα πρόσωπα των εγκληματιών)
 
Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες περιλαμβάνονται στα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη, της Κόκκινης Λίστας της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και είναι παράνομο για κάποιον να τις συλλέγει, να τις κακοποιεί ή να τις σκοτώνει, οι πράξεις δε αυτές, επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία χρόνια.

Πηγή 30-3-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3515560/Cruel-thugs-tie-turtle-car-drag-road-slicing-alive-Costa-Rica.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: