Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Εξαρθρώθηκε δίκτυο κατασκευής πλαστών Ευρωπαϊκών διαβατηρίων στην Ταϊλάνδη, για άτομα στη Μέση Ανατολή που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην ΕυρώπηΤαϊλάνδη, η αστυνομία εντόπισε τον μεγάλο Ιρανό πλαστογράφο, γνωστό ως 'The Doctor'  Mysterious Master Forger και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε για την κατασκευή πλαστών διαβατηρίων.
 Στις 10-2-16 πλαστά διαβατήρια και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους, εμφανίστηκαν στο γραφείο μετανάστευσης στην Μπανγκόκ.
Η αστυνομία της Ταϊλάνδης διέλυσε ένα μεγάλο δίκτυο πλαστών διαβατηρίων με επικεφαλής έναν Ιρανό γνωστό ως "The Doctor".

Για χρόνια, η αστυνομία της Ταϊλάνδης προσπαθούσε  να εντοπίσει τον επικεφαλής μεγάλου δικτύου,  πλαστογραφίας διαβατηρίων γνωστό μόνο ως "The Doctor".
Όπως αναφέρει το «Thailand's The Nation» το μόνο στοιχείο που είχε η αστυνομία  ήταν μια πρόχειρη περιγραφή: «ένας φαλακρός Ιρανός γύρω στα 40»
Η δημοσίευση αναφέρει ότι "The Doctor" είχε κρατήσει τον εαυτό του μακριά από τη δημόσια θέα  και ήταν σε επαφή μόνο με 4-5  από τους πελάτες του, έτσι το πρόσωπο και το όνομά του παρέμεναν ένα μυστήριο.
Το κυνήγι τελείωσε τη Δευτέρα, όταν η αστυνομία της Ταϊλάνδης έκανε έφοδο σε σπίτι ανατολικά της Μπανγκόκ και συνέλαβε τον 48χρονο Hamid Reza Jafary.
Σε μεταγενέστερες πράξεις, συνέλαβαν επίσης πέντε Πακιστανούς που φέρεται ότι ενήργησαν ως μεσάζοντες, αναφέρει το AFP
οι Αρχές βρήκαν σχεδόν 200 διαβατήρια στο σπίτι – μερικά εντελώς πλαστά, ενώ άλλα ήταν πραγματικές ταξιδιωτικά έγγραφα που φέρεται να έχουν μεταποιηθεί, σύμφωνα με το AFP.

Αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης κατηγορούν τον Jafary για την αποστολή "χιλιάδων διαβατηρίων σε πελάτες του, στη  Μέση Ανατολή  που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ευρώπη," η wire service λέει, ότι  δεν είναι σαφές, εάν κάποιο από τα πλαστά έγγραφα χρησιμοποιήθηκε στην τρέχουσα μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη.

Η επιδρομή αποκάλυψε επίσης "ένα μηχάνημα χαρακτικής με λέιζερ, ρολά από λεπτό δέρμα για καλύμματα διαβατηρίου και μεταλλικές σφραγίδες από διάφορες χώρες», σύμφωνα με το AFP.

Ο εξοπλισμός τέθηκε σε δημόσια έκθεση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη και κρατείται από την αστυνομία στην Μπανγκόκ.

Οι εκτυπωτικές πλάκες πλαστών διαβατηρίων που χρησιμοποιούσε ο "The Doctor" εμφανίζονται στο γραφείο μετανάστευσης στην Μπανγκόκ.
Nicolas Asfouri / AFP / Getty Images

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο The Nation δείχνουν την αστυνομία να οδηγεί με  χειροπέδες, έναν φαλακρό άνδρα που φοράαει ένα κίτρινο σακάκι στην συνέντευξη Τύπου. Το πρόσωπό του καλύπτεται από σκούρα γυαλιά ηλίου και φοράει μια ιατρική μάσκα πάνω στο στόμα του.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο  Jafary "ομολόγησε την εκτύπωση πλαστών διαβατηρίων" που κοστίζουν περίπου $ 1.450 έως $ 2.325, σύμφωνα με την  Telegraph.

Προσθέτει ότι «η Ταϊλάνδη έχει μια ακμάζουσα αγορά πλαστών διαβατηρίων  που τροφοδοτεί εγκληματικές συμμορίες εμπορίας ανθρώπων και δίκτυα της τρομοκρατίας»

Η AFP αναφέρει ότι ο διοικητής Αντιπτέραρχος Natthorn Phrosunthorn για την αστυνομία μετανάστευσης,  δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ύποπτος »χρησιμοποιούσε έξι διαφορετικά διαβατήρια, τρία από τη Βραζιλία, και ένα από το Περού, ένα από την Πορτογαλία και ένα από τη Νέα Ζηλανδία.  Ήταν καταζητούμενος από τις υπηρεσίες ασφαλείας σε πολλές χώρες, ιδίως της  ΕΕ και της Ιαπωνίας ».
Πηγή 10-2-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: