Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

ένα video test μας βοηθάει να διαπιστώσουμε, εάν οι γάτες μας είναι δεξιόχειρες, αριστερόχειρες ή αμφίχειρες
Πως μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν οι γάτες μας είναι δεξιόχειρες ή
αριστερόχειρες ?
ένα απλό τεστ δείχνει, πως μπορείς να διαπιστώσεις, ποιο χέρι (μπροστινό πόδι) προτιμάει να χρησιμοποιεί η γάτα σου
στο πείραμα (video testπου  προβάλλεται με την ευγενική χορηγία του ιαπωνικού καναλιού «Japanese YouTube channel mugumogu» συμμετέχουν οι celebrity γάτες Maru και Hana (popular stars online)
Οι γάτες χρησιμοποιούν ένα κυρίαρχο μπροστινό πόδι (χέρι), ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, και μερικές μπορεί να είναι αμφιδέξιες (αμφίχειρες)
Σχεδόν όλοι μας χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας εργασίες ένα κυρίαρχο χέρι, αλλά γνωρίζουμε ότι,  όπως εμείς οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες χρησιμοποιούν επίσης ένα προτιμώμενο μπροστινό πόδι?
 
Για το video test τοποθετήθηκε ξηρά τροφή σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης το μόνο που έκανε ήταν  να καθίσει και να παρακολουθήσει ποιο μπροστινό πόδι απλώνει αρχικά η γάτα του , για να αρπάξει τη γευστική απόλαυση.
Ο υπέροχος και αστείος  Maru  αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το πρόσωπό του σαν την πιο κατάλληλη επιλογή.
Ο ενθουσιασμένος χρήστης του YouTube,  Rybpo7 έγραψε: «ο Maru είναι πραγματικά μοναδικός στο είδος του. Η πρώτη αντίδραση του ήταν να δει αν θα μπορούσε να χωρέσει μέσα στο ποτήρι. Ποιος το κάνει αυτό; »
Αλλά στη συνέχεια, ο Maru αποκαλύφθηκε ότι είναι δεξιόχειρας, το αντίθετο της συντρόφου του Hana.
Οι χρήστες του YouTube σχολιάζουν
Ο χρήστης Grytlappar πρόσθεσε: «Aaaaand τώρα χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν τα ίδια πειράματα με τις γάτες τους.»
Αλλά ο χρήστης Max le Fou εξέφρασε τις ανησυχίες του: «Προσπαθήσαμε  με τις γάτες μας, δεν φαίνεται να δουλεύει… και οι δύο μας περιμένουν για να τις ταΐσουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι πάρα πολύ χαζές ή πολύ έξυπνες ... »
Μόνο το 10 τοις εκατό περίπου των ανθρώπων στον κόσμο, είναι αριστερόχειρες. αλλά μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Τουρκίας  (Turkey's Ataturk University) το 1991, βρήκε ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί στο 40 τοις εκατό, στις γάτες.
Είναι ενδιαφέρον ότι σε μια πιο πρόσφατη μελέτη, οι θηλυκές γάτες φαίνεται να είναι πολύ πιο πιθανό, να προτιμούν να χρησιμοποιούν το δεξί  μπροστινό πόδι τους, από ότι οι αρσενικές, σε αντίθεση με το αποτέλεσμα της Maru και  του Hana.
Μερικά αιλουροειδή, εκτιμάται ότι το ποσοστό τους είναι 10 τοις εκατό, θεωρούνται ότι είναι αμφιδέξια, ακριβώς όπως οι ιδιοκτήτες τους.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση γεννήσεων  ανθρώπων που βλέπουν τα γεγονότα από μια «αριστερή» οπτική γωνία (σύμφωνα με έρευνα του Ρώσου καθηγητή Βιολογίας Alexander Dubov) ενώ δεν υπάρχει σχετική έρευνα για άλλα είδη ζώων. Για έναν ανεξήγητο λόγο το φαινόμενο της αριστεροχειρίας παρατηρείται συχνότερα στα αρσενικά άτομα.
πηγή 19-3-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: