Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Θαλάσσιο λιοντάρι κατέβηκε 145 σκαλοπάτια για να βρει τροφή στο Cave Store στην πόλη La JollaΗΠΑ, , στη βόρεια Καλιφόρνια, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, στην πόλη La Jolla, που καταλαμβάνει 11 χλμ. ακτής στον Ειρηνικό Ωκεανό, η άγρια  ζωή -φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια -συνυπάρχει με τον πολιτισμό.
Ωστόσο στο “Cave Store” που υπάρχει εδώ και 100 χρόνια στο La Jolla, ποτέ δεν εμφανίστηκε ένας τέτοιος επισκέπτης, σαν αυτόν που φέτος, στα τέλη Ιανουαρίου, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, γιατί ήταν ένα θαλάσσιο λιοντάρι.
Φωτογραφίες που έβγαλε η  Rachelle Agosti, υπάλληλος του Cave Store, δείχνουν το θαλάσσιο λιοντάρι μέσα στο κατάστημα. Μάλιστα σε μια εικόνα φαίνεται να περιμένει όρθιο, για να το βοηθήσει κάποιος να βρει είδος τροφής. Απλά περίμενε χωρίς να κάνει τίποτα ενοχλητικό και οι πελάτες το λάτρεψαν, δήλωσε ο Jim Allen, ιδιοκτήτης του Cave store.
Ωστόσο, το πιο συναρπαστικό μέρος της ιστορίας είναι το ταξίδι που έκανε το θαλάσσιο λιοντάρι για να φτάσει μέχρι το κατάστημα. Κατέβηκε -περπάτησε με τα τέσσερα-μια μεγάλη σκάλα που αποτελείται από 145 σκαλοπάτια, στο τέλος όλων των σκαλοπατιών υπάρχει μια πλατφόρμα που περιβάλλεται από μεταλλική σχάρα -για να εμποδίζει τα θαλάσσια λιοντάρια να εισχωρήσουν στην πλατφόρμα- εντύπωση προκαλεί πως το θαρραλέο θαλάσσιο θηλαστικό κατάφερε να την παρακάμψει και να εισχωρήσει στο σπήλαιο- μόνο αυτό ξέρει πως το έκανε-  μπήκε στο κατάστημα, την ώρα που αυτό έκλεινε και η υπάλληλος Rachelle Agosti σοκαρίστηκε όταν το είδε ξαφνικά, σκέφτηκε αμέσως πως να το βγάλει έξω, του έδωσε μερικά κομμάτια σολομό που του τα πέταξε από απόσταση γιατί φοβήθηκε τα μεγάλα δόντια του, έπειτα το θαλάσσιο λιοντάρι βγήκε από την πλευρά της πόρτας, πέρασε μέσα από τον κήπο, έξω από την πύλη και επέστρεψε πίσω στον ωκεανό, όπου η Agosti είδε ότι συναντήθηκε με τη μητέρα του.
ήταν ένα νεαρό υποσιτισμένο θαλάσσιο λιοντάρι που έψαχνε για τροφή και κατάλυμα στη στεριά. Μέσα στο κατάστημα υπήρχε η γάτα Orson που παρακολούθησε όλο το θέαμα χωρίς να κουνηθεί από την καρέκλα της.
πηγή 3-2-16
σχετικό βίντεο στο
https://www.facebook.com/TheCaveStore/Δεν υπάρχουν σχόλια: