Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Κυρώσεις κατά του Πούτιν από 57 μέλη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για την υπόθεση της Nadezhda Savchenko από την ΟυκρανίαΜέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέστειλαν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητούν να επιβάλει κυρώσεις στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και σε 28 άλλα πρόσωπα, για την φυλάκιση στη Ρωσία, της 34χρονης πολιτικού και πρώην πιλότου   Nadezhda Savchenko από την Ουκρανία.
Η Savchenko συνελήφθη στις 17 Ιουνίου, του 2014, κοντά στην ανατολική ουκρανική πόλη Luhansk (κατά η διάρκεια της σύγκρουσης στο Donbass)  και παραδόθηκε στη Ρωσία, όπου κατηγορείται για τη δολοφονία των δύο Ρώσων δημοσιογράφων Igor Kornelyuk και Anton Voloshin –θεωρείται ύποπτη ότι έστρεψε προς το μέρος τους πυρά πυροβολικού-
Η δίκη της προγραμματίστηκε για τις 21 και 22 Μαρτίου του 2016, θα γίνει στο δικαστήριο της
νότιας ρωσικής περιοχής του Rostov-on-Don, η ίδια  διαμαρτύρεται πλέον με απεργία πείνας ενώ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 χρόνων.
 πηγή 9-3-16

Η κα Delphine Colard,  συντονίστρια της μονάδας Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιβεβαίωσε ότι στις 2-3-16 ,  57 μέλη του κοινοβουλίου έστειλαν επιστολή στον VP Mogherini σχετικά με την κατάσταση της Ms. Nadezhda Savchenko από την Ουκρανία.
Με την επιστολή αυτή, προτείνουν την επιβολή προσωπικών κυρώσεων εναντίον του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Νωρίτερα ένας Πολωνός δικηγόρος ανάρτησε στο Twitter, εκ μέρους ενός αριθμού μελών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με επικεφαλής την Federica Mogherini  (Ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής),  έκκληση για την επιβολή προσωπικών κυρώσεων εναντίον του Πούτιν και 28 άλλων προσώπων για την υπόθεση της Nadezhda Savchenko
Πηγή 3-9-16

Ο Stanislav Byshok πολιτικός αναλυτής στο CIS-EMO international monitoring organization (διεθνή οργανισμό παρακολούθησης)  είπε στο Pravda.Ru, ότι οι εκθέσεις σχετικά με τις κυρώσεις κατά του Πούτιν ακούγονται σαν ανέκδοτο από την Ευρώπη.
Όταν η Δύση κατηγορεί την ΕΣΣΔ ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Σοβιετική Ένωση θα μιλάει για το «τελετουργικό λυντσάρισμα των μαύρων στη Δύση».
«Τώρα βλέπουμε κάτι ανάλογο να συμβαίνει σε σχέση με τη Ρωσία και τη Δύση. ΄Ασχετα με το τι θα κάνει η Ρωσία, η Δύση πάντα θα αντιδρά, όπως για το θέμα της Savchenko, την έρευνα για το θάνατο του πολιτικού
Boris Nemtsov,  το δημοψήφισμα για την Κριμαία, τη στήριξη στις πόλεις  Donetsk και Luhansk και ούτω καθεξής. »
«θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η ιδέα επιβολής προσωπικών κυρώσεων  κατά του Πούτιν ξεκίνησε από μια ομάδα 60 μελών, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει 750 μέλη, εάν εξετάσουμε τους ανθρώπους της ομάδας των 60 μελών, θα διαπιστώσουμε ότι, είναι γνωστοί από καιρό, ένθερμοι Ρωσοφοβικοί » είπε ο εμπειρογνώμονας.
Όπως για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Guy Verhofstadt και ο εκπρόσωπος της Πολωνίας, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Saryusz-Wolski. «Η πρωτοβουλία τους δεν είναι πιθανό να κερδίσει την υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να παίρνουν Ρωσοφοβική «Russophobic» θέση.»
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια άμορφη δομή, όπου κάθε βουλευτής μπορεί να δηλώσει οτιδήποτε. Ακόμα και αν αυτή η δήλωση δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, θα λάβει την προσοχή του κοινού και θα μεταδοθεί ως θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όλο αυτό δεν είναι παρά η προβολή της προσωπικής τους άποψης.
για παράδειγμα στη Ρωσία, η φατρία LDPR στην
State Duma μπορεί να προωθήσει τις κυρώσεις, κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα.
«όλοι θα γελάσουν, οι κυρώσεις δεν πρόκειται να εγκριθούν, αλλά το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα θα πάρει δημοσιότητα, " είπε  ο Stanislav Byshok στην  Pravda.Ru.
Η Ευρώπη έχει ένα πολύ μεγαλύτερο «fight» με τη Ρωσία από ό, τι αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω αυτών των" πρωτοβουλιών "
Αυτοί  οι άνθρωποι δεν αποφασίζουν τίποτα. Αυτή είναι η δουλειά τους να αντιπαθούν τη Ρωσία, " κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.
Αυτή η ομάδα των Ευρωπαίων MPs εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χωρών τους. Ούτε η Πολωνία ούτε το Βέλγιο ενδιαφέρονται να καταστρέφουν τις τους δεσμούς τους -ακόμη περισσότερο- με τη Ρωσία.
«Κυρώσεις εναντίον του Πούτιν; Αυτό είναι ανοησία - κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να τιμωρήσει τον αρχηγό του κράτους » είπε ο εμπειρογνώμονας στην Pravda.Ru.
Πηγή 10-3-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: