Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Ρεαλιστικές κούκλες μωρά 'reborn dolls' καλύπτουν το αίσθημα μητρότητας της άτεκνης γυναίκας και αγοράζονται από συλλέκτεςΆτεκνη γυναίκα που προσπαθεί να συλλάβει παιδί εδώ και επτά χρόνια, αγόρασε έξι ρεαλιστικές κούκλες μωρά 'reborn dolls' και τις φροντίζει σαν αληθινά μωρά.
Η 28χρονη Emma Cook, από το Port Talbot, της Ουαλίας, έχει ξοδέψει £ 1.000 για τις 'reborn dolls' τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Τα κουκλομωρά της «vinyl reborn dolls» είναι ζωγραφισμένα με το χέρι ( hand-painted) για να μοιάζουν σαν αληθινά μωρά
Αγόρασε για αυτά ρούχα, ένα καροτσάκι, κούνια « baby bouncer» ακόμη και πάνες.
Η Emma ανακάλυψε τις κούκλες 'reborn dolls' το 2011, μετά από μια αποβολή που βίωσε τον Ιούλιο του 2009 και την οδήγησε σταδιακά σε κατάθλιψη.
Η Emma έχει σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών,  αγωνίζεται να συλλάβει  παιδί με φυσικό τρόπο και οι 'reborn dolls' τη βοηθούν στην προσπάθειά της.  Λέει ότι οι κούκλες είναι  το επόμενο καλύτερο πράγμα, μετά από ένα αληθινό μωρό, αφού όταν τις παίρνει αγκαλιά, το σώμα της παράγει ενδορφίνες (ορμόνες χαράς) 
Ο 31χρονος σύζυγός της Alan, που είναι εργάτης,  υποστηρίζει το χόμπι της γυναίκας του και της επιτρέπει να αγοράζει πράγματα για τις κούκλες, αν και ο ίδιος δεν τις παίρνει αγκαλιά.
Το ζευγάρι εγκρίθηκε από τον NHS  για να πάρει χρήματα, για εξωσωματική γονιμοποίηση
Η Emma ονόμασε  Joshua την πιο αγαπημένη κούκλα της και όπως λέει "οι ενδορφίνες  που αποκτώ, όταν παίρνω αγκαλιά τον Joshua, μου δίνουν λόγο για να ασχοληθώ με ότι αγαπώ περισσότερο, μέχρι να γίνω στα αλήθεια  μαμά."
Πήρε την πρώτη κούκλα της Ellie, σαν δώρο το Δεκέμβριο του 2011, δύο χρόνια μετά την αποβολή της, και λέει ότι αυτό το δώρο, τελικά την γιάτρεψε από την κατάθλιψη της.
Το 2013 αγόρασε για τις κούκλες ένα καροτσάκι και με αυτό τις βγάζει βόλτα.
Όταν οι άνθρωποι παρατηρούν ότι το μωρό μέσα στο καρότσι δεν κινείται, η Emma αποφεύγει να παραδεχτεί ότι το μωρό δεν είναι πραγματικό.
Μερικές φορές παίρνει τις κούκλες μαζί της όταν επισκέπτεται τους γονείς ή τους φίλους της και κάποτε αυτοί αγοράζουν ρούχα για τις κούκλες της, γιατί καταλαβαίνουν πως νιώθει και τι πέρασε η Emma.
Η Emma ξοδεύει χρήματα για πάνες που ποτέ δεν θα λερωθούν  και λέει, ότι ακόμη και αν έχει επιτυχή εξωσωματική γονιμοποίηση δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την αγαπημένη της κούκλα Joshua.
Πηγή 4-3-16

Τα Reborn Babies κατακλύζουν σήμερα τον κόσμο.
Στην παγκόσμια σκηνή υπάρχουν περίπου 20.000 κατασκευαστές και συλλέκτες  αγοράζουν αυτές τις ρεαλιστικές κούκλες μωρά

 Οι τιμές τους κυμαίνονται από $250 έως $800 δολάρια, ανάλογα με το πόσο λεπτομερής είναι ο σχεδιασμός τους.  Το πιο ακριβό «Reborn Baby » σχεδιάστηκε από την καλλιτέχνιδα Romie Strydom και πουλήθηκε σε συλλέκτη για 22.000 ευρώ (περίπου $30.000)


πηγή
http://www.vice.com/video/reborn-babies


Δεν υπάρχουν σχόλια: