Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

η Αμερικανική οργάνωση NED χρηματοδότησε τις μαζικές ταραχές στη Μόσχα,στις 6 Μαΐου 2012 ?Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν «έγχρωμες επαναστάσεις» στη Ρωσία
Κατασχεθέντα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι η Natalia Pelevine,   ακτιβίστρια του «the People's Freedom Party (PARNAS)» εμπλέκεται σε ξένες οργανώσεις που οργάνωσαν τις μαζικές ταραχές στην πλατεία Bolotnaya, στη Μόσχα, στις 6 Μαΐου 2012, παραμονή της ημέρας εγκατάστασης του Προέδρου Πούτιν στο αξίωμά του (για τρίτη θητεία)
Αυτό αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της Εξεταστικής Επιτροπής της Ρωσίας  Investigative Committee of Russia (SKR) την Παρασκευή στις 11 Μαρτίου.

[The Bolotnaya Square case is a criminal case by the Investigative Committee of the Russian Federation on the counts of alleged massive riot (article 212 of the Russian Criminal code) and alleged violence against police (article 318 of the Russian Criminal code) during the " March of the Millions " on May 6, 2012 on the Bolotnaya square in Moscow .]

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την Pelevine, κατασχέθηκαν έγγραφα σχετικά με τη χρηματοδότηση της,  από την αντιπολιτευτική "Committee on May 6th", την αμερικανική "National Endowment for Democracy" (NED).
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών, η δραστηριότητά της είχε ως στόχο την απαξίωση των οργάνων επιβολής του νόμου, που διερευνά την υπόθεση σχετικά με τη διαδήλωση στην πλατεία Bolotnaya, στη Μόσχα, στις 6 Μαΐου 2012, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μαζικές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, που έγιναν στη Μόσχα, τα τελευταία 20 χρόνια και τελείωσε βίαια, με μαζικές συλλήψεις.

"Τα κατασχεθέντα έγγραφα επιβεβαιώνουν την εκδοχή των γεγονότων που προβάλλει η έρευνα, σχετικά με τη συμμετοχή των ξένων αντι-ρωσικών κέντρων στη χρηματοδότηση των μαζικών ταραχών που επιχείρησαν μια έγχρωμη επανάσταση »στη Ρωσία» δήλωσε, το μήνυμα στο  website της Investigative Committee of Russia (SKR)
Η έρευνα υποστηρίζει ότι, κατά την περίοδο 2013-2014, η αμερικανική  NED έδωσε στην Pelevine περισσότερα από $ 35,000. Επίσης, κατά την αναζήτηση βρέθηκε μια απόδειξη, για την αποδοχή χρημάτων από τους συγγενείς των καταδικασθέντων για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της πλατείας Bolotnaya  τον Μάιο του 2012.

Αυτή είναι ύποπτος για τη διάπραξη ενός εγκλήματος που ορίζεται στο άρθρο 138.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ( "Παράνομη διακίνηση από ειδικά τεχνικά μέσα που προορίζονται για την απόκτηση μυστικών πληροφοριών»).

Μια ποινική υπόθεση εναντίον της Natalia Pelevine άρχισε στις 11 Μαρτίου. Η υπόθεση ξεκίνησε αφότου ανακαλύφθηκε ότι, είχε χρησιμοποιήσει ένα στυλό με ενσωματωμένη κάμερα.  Θεωρήθηκε ύποπτη για τη διάπραξη ενός εγκλήματος που ορίζεται στο άρθρο 138.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ( "Παράνομη διακίνηση από ειδικά τεχνικά μέσα που προορίζονται για την απόκτηση μυστικών πληροφοριών»).
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η Pelevine χρησιμοποίησε  ένα DVR-στυλό για να καταγράψει όχι μόνο τα μέλη της επιβολής του νόμου, αλλά και ανθρώπους από την αντιπολίτευση, προκειμένου να χρησιμοποιήσει αργότερα αυτές τις ηχογραφήσεις για τους δικούς της σκοπούς της  Το μήνυμα από τη Διερευνητική Επιτροπή αναφέρει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της  Pelevine θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Όπως σημειώνεται από την SKR, η Pelevine είναι ο εκτελεστικός γραμματέας του «Ανεξάρτητου Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα "Independent Council for Human Rights",καθώς και η ιδρύτρια και διευθύντρια της αμερικανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης  Democratic Russia Committee ("International Committee for a Democratic Russia").
Πηγή  11-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: