Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Καναδική διαφημιστική καμπάνια για τη σεξουαλική συναίνεση, περιορίζει τον έρωτα στη συνεύρεση των γεννητικών οργάνων

Πολλοί θεωρούν απλό τι σημαίνει συναίνεση στο σεξ, ωστόσο οι υποθέσεις βιασμών που φτάνουν στα δικαστήρια δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.
Στη Νορβηγία, η κυβέρνηση οργανώνει σε όλη τη χώρα, ομαδικά μαθήματα για την σεξουαλική συναίνεση, ώστε οι χιλιάδες πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα, να κατανοήσουν τις συνήθειες της νέας τους πατρίδας, να προσαρμοστούν σε αυτές και να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Βουλευτές στην Δανία έχουν εισηγηθεί να γίνουν στην χώρα τους παρόμοια μαθήματα -για άτομα που πρέρχονται από κοινωνίες που  θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι ιδιοκτησία των ανδρών-

Ωστόσο ο σεβασμός της συναίνεσης ή μη αυτής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε σεξουαλική πράξη. Η συναίνεση στο σεξ δεν είναι απλά ένα ναί ή ένα όχι, η παραβίασή της δε μετριέται με τα ορατά τραύματα που φέρει το θύμα, δε συμπεραίνεται από την ταυτότητα ή την εικόνα -τον τροπο ένδυσης, τη στάση σώματος- του θύματος και του θύτη.
Επομένως είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία. Η κραυγή άρνησης πνίγεται συνήθως από την άσκηση εξουσίας στο "σεξουαλικό αντικείμενο" του θύτη.
Η προσωπικότητα κάθε ατόμου είναι διαφορετική όπως και η γλώσσα του σώματός του.
Το σεξ βασίζεται στην επικοινωνία και πρόκειται για μία αλληλεπίδραση ανθρώπων που η συναίνεσή τους δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη.

Μια νέα Καναδική διαφημιστική καμπάνια για τη σεξουαλική συναίνεση υποστηρίζει ότι το θέμα δεν είναι περίπλοκο, αλλά τόσο απλό όσο ένα ναι ή όχι. Η φιλανθρωπική οργάνωση για τη συναίνεση στο σεξ,"Charity Project Consent " δημιούργησε τα διασκεδαστικά κινούμενα σχέδια για την καταπολέμηση και αποδόμηση της κουλτούρας του βιασμού -με το συνηθισμένο όρο της σεξουαλικής κακοποίησης- με την ενημέρωση για τον επιβλαβή τρόπο που εμφανίζεται στην κοινωνία.
όπως λέει η καμπάνια " η συγκατάθεση στο σεξ δεν είναι περίπλοκη, είναι απλή, δείτε πόσο απλή μπορεί να είναι στο βίντεο..."
Ο Terry Drummond, (the ads’ creator) δήλωσε ότι το θέμα της συναίνεσης είναι δυνατό να γίνει αντιληπτό με αυτόν τον απλό και  διασκεδαστικό τρόπο.

με αυτή την καμπάνια, η εσωτερική φιλοσοφία του έρωτα που σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα περιορίζεται μόνο στο φυσικό επίπεδο της ένωσης, δηλαδή τη συνεύρεση των γεννητικών οργάνων.   Οι άλλοι παράγοντες για την ένωση, θεωρούνται ανύπαρκτοι. Η συναισθηματική συμπάθεια, το αμοιβαίο πάθος, το κοινό περιεχόμενο συνείδησης και ενδιαφέροντος, η διανοητική συμπάθεια, τα κοινά πνευματικά ιδανικά, το 1+1=1! είναι μικρά γράμματα για την ενημερωτική καμπάνια...
οι ΝΟΜΟΙ του ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από τη φυσική ένωση, αφού σκοπός του "ζευγαρώματος" δεν είναι μόνο η "σεξουαλική εκτόνωση" αλλά η πλήρης ανάπτυξη των δυνατοτήτων της ανθρώπινης ύπαρξης. Διαφορετικά η ένωση παραμένει ατελής και η φυσική συνουσία ικανοποιεί μόνο την ενστικτώδη ανθρώπινη ή ζωώδη επιθυμία με μια ελάχιστη ή και ανύπαρκτη νοητική επικοινωνία.
Το σεξ, σαν πηγή ενέργειας που πρέπει να λειτουργεί σε πολικότητα και να βοηθά στη ροή της κοσμικής δύναμης, περιορίζεται μόνο στα φυσικά όργανα αναπαραγωγής, και δεν περιλαμβάνει το νου ή το πνεύμα, έτσι οι άνθρωποι μένουν ανικανοποίητοι αφού δεν καταφέρνουν να βρουν αυτό που αναζητούν, την πύλη σε ανώτερα επίπεδα, που βρίσκεται στην ανθρώπινη ψυχή και τη μεγέθυνση της συνείδησής τους.
έτσι, περιοριζόμαστε στον κόσμο των φαινομένων και έχουμε την αίσθηση της ελλείπουσας

πραγματικότητας

πηγή 2-3-16
https://www.rt.com/viral/334272-animated-genitals-teach-consent/

Δεν υπάρχουν σχόλια: