Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Ζητούνται δελφίνια Τζέιμς Μποντ για επικίνδυνες στρατιωτικές αποστολές στη ΡωσίαΖητούνται: Spy δελφίνια για στρατιωτικά καθήκοντα  (πρέπει να έχουν τέλεια δόντια και σωματική ακεραιότητα)
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ψάχνει να αγοράσει πέντε δελφίνια με τέλεια δόντια και χωρίς σωματικές βλάβες
Σύμφωνα με ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τις δημόσιες συμβάσεις, την Τετάρτη, ο στρατός  επιδιώκει να αγοράσει δύο θηλυκά και τρία αρσενικά δελφίνια ηλικίας μεταξύ τριών και πέντε ετών.
Έχει ανοίξει την υποβολή προσφορών για το συμβόλαιο παράδοσης των δελφινιών στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, μέχρι την 1η Αυγούστου, με το ποσό των £ 17.300 (1.750.000 ρούβλια ή ($24,000) )
Τον Μάρτιο 2014 μια ανώνυμη πηγή πληροφόρησε το RIA Novosti κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι έχουν σχεδιαστεί νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα δελφίνια, ώστε αυτά να εξυπηρετούν στρατιωτικά συμφέροντα της Ρωσίας (ανίχνευση πιθανών κινδύνων όπως νάρκες θαλάσσης ή εχθρικούς δύτες που προσπαθούν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα, τα εκπαιδευμένα δελφίνια μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ασφάλεια στην ανοιχτή θάλασσα, ανιχνεύουν ήχους και αντικείμενα σε θολά νερά, όταν ανιχνεύεται από το υποβρύχιο σόναρ των δελφινιών κάποιο αντικείμενο, ειδικές συσκευές δίνουν σήμα στην οθόνη του χειριστή,  τα δελφίνια θα μπορούσαν ακόμα και να σκοτώνουν εχθρικούς βατραχανθρώπους με όπλα τοποθετημένα στο κεφάλι τους.
Το αμερικανικό ναυτικό εκπαιδεύει επίσης δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια  σε μια ειδικά διαμορφωμένη βάση του ναυτικού, στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.   
Στη Σοβιετική ένωση η εκπαίδευση των δελφινιών χρονολογείται από το 1965. Τα δελφίνια στρατιώτες εκπαιδεύονται σε απόρρητα στρατιωτικά προγράμματα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, εάν εκπαιδεύονται για να σκοτώνουν ανθρώπους, ωστόσο  από τη φύση του ένα δελφίνι δεν επιτίθεται όπως ο άνθρωπος, αλλά ούτε είναι έτοιμο για να θυσιάσει τη ζωή του.
Τα θαλάσσια θηλαστικά επιλέγονται για ειδικά καθήκοντα, την περιπολία μιας περιοχής, επίσης μεταφέρουν εξοπλισμό βιντεοσκόπησης, δεν χρειάζονται ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό και έτσι ελαχιστοποιείται το κόστος των καταδύσεων.
Το ναυτικό χρησιμοποιεί επίσης τους θαλάσσιους λέοντες για την περιπολία των λιμανιών και την προστασία των πολεμικών πλοίων -είναι πιο ευέλικτοι από τα δελφίνια, αντέχουν περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες, είναι εξαιρετικά ευφυή πλάσματα και κυρίως διαθέτουν εξαιρετική ακοή –προσδιορίζουν την πηγή εκπομπής ήχου- και εργάζονται σε καταστάσεις μειωμένης ορατότητας λόγω χαμηλού φωτισμού
 Έχουν πολύ εξελιγμένο ηχοεντοπιστικό σύστημα –σόναρ- που επιτρέπει την ανίχνευση κάθε κίνησης, μπορούν να κολυμπούν με 40 χιλιόμετρα την ώρα και να εκτελούν επαναλαμβανόμενες καταδύσεις έως και 300 μέτρα.
 
Η ιδέα εκπαίδευσης και χρησιμοποίησης δελφινιών για πολεμικούς σκοπούς ανάγεται στην αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη
Χρησιμοποιήθηκαν από ΗΠΑ και Ρωσία κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και μέχρι σήμερα τα προγράμματα εκπαίδευσής τους αναπτύσσονται και εξελίσσονται.
Τον Φεβρουάριο του 2000 τα δελφίνια -καμικάζι της Σεβαστούπολης, πουλήθηκαν στο Ιράν γιατί η χρηματοδότηση της εκπαίδευσής τους σταμάτησε και δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα για τη σίτισή τους (όπως ανέφερε
ο Boris Zhurid, ( Submariner) στην ρωσική εφημερίδα, Komsomolskaya Pravda.
Το 2012 οι ουκρανοί στρατιωτικοί ξανάρχισαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα δελφινιών.
με την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, το ρωσικό ναυτικό ανέλαβε την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τα θαλάσσια θηλαστικά.
Πηγή 9-3-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: