Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Γαλλικό τσίρκο με γάτες που εκτελούν ακροβατικά νούμερα, δίνει παράσταση στην Αγγλία
Το γαλλικό περιοδεύον τσίρκο Zippos Circus με ΓΑΤΕΣ, έκανε την πρώτη του επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το σλόγκαν της επιχείρησης είναι «Είμαστε οι acroCATS!»
Η οικογενειακή τσιρκο-επιχείρηση διατηρεί 27 εκπαιδευμένες γάτες, που τις χρησιμοποιεί στο πρόγραμμά της,  για να πραγματοποιούν παραστάσεις και να «ψυχαγωγούν» το κοινό.
Ιδιοκτήτες της τσιρκοεπιχείρησης είναι η 40χρονη
Rosline Borissov, ο 48χρονος σύζυγός της Boris και η 16χρονη κόρη τους Nora
ο πρωταγωνίστριες γάτες του τσιρκο-θεάματος είναι
ο επτάχρονος Felix η supercat που θεωρείται το αστέρι του θιάσου του γαλλο-τσίρκο«acrocats»
ο 3χρονος
Rundi, που εκπαιδεύτηκε να πηδάει  μέσα από το στολισμένο με γκλίτερ (χρυσόσκονη) στεφάνι (που δεν είναι φλεγόμενο…)
ο εννέα μηνών Junior  ο «σχοινοβάτης»  '
tightrope' walker
η 6χρονη Pattatina που η εκπαιδεύτρια τη διαχειρίζεται ώστε να καταφέρνει να ισορροπεί πάνω σε μια μπάλα
και η μόλις ενός έτους
Valentina, που είναι ευκίνητη και την αναγκάζουν να περνάει ανάμεσα από τα γκλιτερένια βάθρα.
Η Rosline Borissov λέει ότι, όλες οι γάτες που χρησιμοποιούν στις παραστάσεις τους, διασώθηκαν από τους δρόμους της Angers, 190 μίλια νότια-δυτικά του Παρισιού
Οι παραστάσεις του τσίρκο με γάτες άρχισαν πριν από πέντε χρόνια, όταν η Rosline  – της οποίας η οικογένεια εμφανίζεται εδώ και επτά γενεές σε τσίρκο ως κλόουν, ζογκλέρ και ακροβάτες -  και ο σύζυγός της, ο οποίος διευθύνει μια παράσταση με άλογα στο  Zippos τσίρκο, βρήκαν τον Felix σε ένα πάρκο. ΄Ηταν ο πρώτος γάτος που εκπαιδεύτηκε για το θίασο, που ο αριθμός των πρώην αδέσποτων γάτων του, συνεχώς αυξάνεται.
Οι 27 εκπαιδευμένες γάτες  του τσίρκο, ανταμείβονται για την εργασία τους με μερικές γευστικές απολαύσεις, όπως λουκάνικα Στρσβούργου ή πατέ πάπιας.
Όπως λέει η Rosline «οι γάτες είναι πολύ ανεξάρτητες, εκπαιδεύονται δύσκολα και εάν κάποια δεν θέλει να εργαστεί,  μπορεί να μην εκτελέσει  το ακροβατικό της νούμερο, στην παράσταση»
«δίνουν παράσταση ανά ομάδες,  εναλλάξ για να μη κουράζονται με την καθημερινή βραδινή τους εργασία ή απλά  για να μη χάνουν το ενδιαφέρον τους για τα ακροβατικά τους νούμερα»
και συνεχίζει ««Χρειάζονται περίπου έξι μήνες για να εκπαιδεύσεις κάθε γάτα. Εμείς το κάνουμε, από όταν είναι μικρά, χρησιμοποιώντας κεράσματα. Κάθε ζώο από αυτά εκτελεί το δικό του ακροβατικό νούμερο, αλλά όλα μετέχουν στην παράσταση μόνο με φυσικές κινήσεις, ώστε να επιδεικνύουν την ευελιξία τους.
οι επικριτές της παράστασης του τσίρκο με ζώα, αντιλαμβάνονται τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι «εκπαιδευτές» του τσίρκο και τα αποκαλύπτουν.
Αλλά ο  
Zipposcreative director David Hibling λέει ότι είναι σπάνιες οι παραστάσεις με γάτες σε τσίρκο, στον κόσμο, ιδιαίτερα όταν  όλα γίνονται  με πνεύμα αγάπης ».

Σχόλια αναγνωστών της Dailymail  για το δημοσίευμα
I'm sure they would prefer to be on the street rather than being exploited like this

No. Dressing up animals in stupid costumes and having them perform tricks is robbing them of their dignity. It's about time circuses were banned.
NO animals should be made to perform in circuses!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: