Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Ψευδή καταγγελία, για απόπειρα απαγωγής τους από μαύρο ρατσιστή, έκαναν δύο λευκά παιδιά, για να γλιτώσουν από τα σχολικά τους μαθήματα


Νότια Καρολίνα, περιοχή Fort Mill, στις 11-4-16  το πρωί, ο 10χρονος Michael Huskey, και ο 7χρονος ξάδελφός του Jayden, ξεκίνησαν για το σχολείο.   Γρήγορα όμως,  επέστρεψαν σπίτι και κλαίγοντας υστερικά διηγήθηκαν στους γονείς τους ότι ένας μαύρος Αμερικανός ρατσιστής με μαχαίρι και σουγιά, αποπειράθηκε να τους απαγάγει.
Οι γονείς τρομοκρατημένοι ειδοποίησαν την αστυνομία και άρχισε η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.
Ο εκπρόσωπος του σερίφη  Trent Faris δήλωσε στη "The Herald" ότι : "ο ντετέκτιβ άρχισε να υποψιάζεται ότι η απόπειρα απαγωγής ήταν ψέμα, όταν οι ιστορίες που είπαν τα δύο αγόρια, δεν ταίριαζαν μεταξύ τους. Οι Κ-9 μονάδες έψαξαν την περιοχή και δεν βρήκαν ίχνη για τον ύποπτο. Αστυνομικοί και βοηθοί αναπληρωτές τους, εργάστηκαν αμέτρητες ώρες την τελευταία εβδομάδα για να βρουν απαντήσεις, μετά την αναφορά για απόπειρα απαγωγής των παιδιών"

Ο διευθυντής του σχολείου Pleasant Knoll στο Fort Mil,  απέστειλλε ξεχωριστά emails στους γονείς και στα μέλη του προσωπικού σε όλη την περιοχή, για να γνωστοποιήσει ότι, δεν έγινε καμία  απόπειρα απαγωγής παιδιών.
Η μητέρα του Huskey, Terrie Ruff δεν έβρισκε λόγια για να εκφράσει το θυμό της, για τη φάρσα του γιού της,  είπε μόνο ότι η ίδια και ο πατέρας του, τον τιμώρησαν ήδη.
Τα δύο λευκά αγόρια κατασκεύασαν αυτή την ιστορία με κάθε λεπτομέρεια, για να γλυτώσουν από τα μαθήματα.
Ο
Trent Faris είπε ότι, εάν ένας ενήλικας  ανέφερε ψευδώς ένα τέτοιο περιστατικό,  θα μπορούσε πιθανότατα να χρεωθεί για την υποβολή ψευδούς  έκθεσης (αναφοράς) στην αστυνομία, είναι ένα πλημμέλημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι $ 200 ή μέχρι 30 ημέρες στη φυλακή. Αλλά είπε ότι δεν θα απαγγελθεί κατηγορία εναντίον των αγοριών.
«Είναι ένα καλό μάθημα για όλους", δήλωσε ο Faris. Ελπίζουμε ότι αυτά τα παιδιά θα πάρουν το μάθημά τους.
Η εικαζόμενη απόπειρα απαγωγής κοντά στο σπίτι του 10χρονου Huskey κινητοποίησε πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας, εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες και τα δυο αγόρια απουσίασαν αρκετές μέρες από τα μαθήματα τους.
Το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (The National Center for Missing and Exploited Children) διαθέτει πολλούς γονείς που μπορούν να βοηθήσουν για ουσιαστικό διάλογο με τα παιδιά, που μόνον έτσι θα μπορέσουν να καταλάβουν τη σοβαρότητα μιας τέτοιας  φάρσας.
πηγή 25-4-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3558104/Two-white-boys-told-police-knife-wielding-black-man-tried-abduct-story-wanted-skip-school.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: