Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ο Βρετανός Lauri Love, φέρεται να χάκαρε υπολογιστές μεγάλων κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 99 χρόνων


Αγγλία, Βρετανός ακτιβιστής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 99 χρόνων για hacking σε οργανισμούς όπως o US Army, η NASA και το FBI
ο 31χρονος Βρετανός Lauri Love κατηγορείται ότι χάκαρε υπολογιστές των αμερικανικών υπηρεσιών.
Τον συνέλαβαν  στο σπίτι των γονιών του στο Stradishall στην κομητεία του Suffolk, το 2013, με τρία αμερικανικά εντάλματα σύλληψης.
Μετά τη σύλληψή του, αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης του και τους κωδικούς πρόσβασης
Φέρεται να χάκαρε -έσπασε το σύστημα ασφαλείας- υπολογιστές μεγάλων κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve Bank) και του Οργανισμού Άμυνας Πυραύλων (Missile Defence Agency)
τα εικαζόμενα αδικήματα διαπράχθηκαν στο New Jersey, τη Virginia και στη New York κατά τη διάρκεια του 2012 και του 2013
ο Lauri που πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ,  εμφανίστηκε
σήμερα στο δικαστήριο (Westminster Magistrates’ Court) και φορούσε ένα πράσινο καπέλο που απεικονίζει μια αρκούδα.
Η  Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (UK’s National Crime Agency) ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για να τον αναγκάσει να αποκαλύψει τα κλειδιά κρυπτογράφησης του (συμβολοσειρά που χρησιμοποιεί για την κρυπτογράφηση ή και/ αποκρυπτογράφηση, καθώς και για τη δηµιουργία ή επαλήθευση ψηφιακής υπογραφής)   και τους κωδικούς πρόσβασης.
ο Lauri φέρεται ως μέλος ενός εγκληματικού δικτύου που ειδικεύεται σε επιθέσεις σε υπολογιστές και λέγεται ότι έχει λάβει μέρος σε μια «hacktivist» διαμαρτυρία εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ από τους Anonymous.

Οι NCA εισαγγελείς,  ζήτησαν
σήμερα από την τοπική δικαστικό Nina Tempia, να διατάξει τον Lauri Love να αποκαλύψει τις πληροφορίες, μετά την αποτυχία να αποκτήσουν τα δεδομένα χρησιμοποιώντας τον κανονισμό του νόμου περί αρμοδιοτήτων έρευνας ( section 49 of the Regulation of Investigatory Powers Act)
ο Lauri Love που είναι ελεύθερος με εγγύηση, έχει ξεκινήσει νομική δράση κατά του οργανισμού, και προσπαθεί να εξασφαλίσει την επιστροφή του εξοπλισμού πληροφορικής του.

 Στο δικαστήριο ενώθηκε με τους υποστηρικτές από το Courage Foundation που υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις συνθήκες στις φυλακές των ΗΠΑ.
Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται.

πηγή 12-4-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3536631/British-activist-faces-99-years-jail-hacking.html


τρομοκράτες ή ρομαντικοί αναζητητές της αλήθειας που τα βάζουν με το σύστημα και τις κυβερνήσεις?
Η περίπτωσή του συγκρίνεται με την υπόθεση του 50χρονου χάκερ Gary  McKinnon,  που κατηγορήθηκε για το «μεγαλύτερο χακάρισμα στρατιωτικών συστημάτων όλων των εποχών» αλλά διέφυγε την έκδοση στις ΗΠΑ το 2012  (είχε «χακάρει» υπολογιστές των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της NASA, μέσα στο χρονικό διάστημα 2001-2002, με το username «Solo»)
Ο Gary McKinnon γεννήθηκε στην Γλασκόβη. Σύμφωνα με το  αμερικανικό κατηγορητήριο, τη χρονική περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2001 έως και τον Μάρτιο του 2002 εν γνώσει του προέβη στην παράνομη μετάδοση κωδικών, πληροφοριών και εντολών με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά σε υπολογιστές που ανήκαν στον Αμερικανικό Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, το Πεντάγωνο, τη ΝΑSΑ, σε κάποια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο του Τενεσί και σε μερικές εταιρείες, όπως η Frontline Solutions.
Στις επιθέσεις του χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Solo” (Μοναχικός) και ισχυρίζεται ότι έψαχνε αποδείξεις για την ύπαρξη τεχνολογίας αντιβαρύτητας και «ενέργειας μηδενικού σημείου» (zero point energy) την οποία πίστευε πως κατέχουν οι αμερικανικές υπηρεσίες και την αποκρύπτουν από το κοινό.Πίστευε επίσης ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην ελεύθερη ενέργεια, λύνοντας έτσι όλα τα ενεργειακά προβλήματα του κόσμου.
Ο McKinnon υπήρξε από τα 15 του χρόνια μέλος της BUFORA (British UFO Research Association), οργάνωσης έρευνας γύρω από τα UFO. Πίστευε λοιπόν, πως η τεχνολογία προερχόταν με reverse engineering από εξωγήινα σκάφη, τα οποία είχαν με κάποιο τρόπο στην κατοχή τους οι αμερικανικές αρχές.
Τον Μάρτιο του 2002, συνελήφθη από την Βρετανική Μονάδα Δίωξης του Τεχνολογικού Εγκλήματος (National High Tech Crime Unit). Μετά τη σύλληψή του υποχρεώθηκε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα και του απαγορεύτηκε η χρήση υπολογιστή με σύνδεση στο Internet. Εάν είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ, θα κινδύνευε να δικαστεί ως τρομοκράτης και θα αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης έως και 70 χρόνων, χρηματική ποινή πάνω από 1.000.000 δολάρια -ίσως και εγκλεισμό στο Γκουαντάναμο-
Ο McKinnon φέρεται ως πρωτοπόρος σε μία κατηγορία Hacker που ποτέ ως τότε δεν είχαν παρουσιαστεί δημόσια.
Είναι οι Hackers-Συνωμοσιολόγοι, Hackers που δεν επιθυμούν να καταστρέψουν λειτουργικά συστήματα, να γονατίσουν το κυκλοφοριακό, να τινάξουν στον αέρα τα χρηματιστήρια. Αναζητούν στοιχεία για τη Συγκάλυψη τεχνολογιών, για τις κυβερνητικές συγκαλύψεις, για απόρρητα διαστημικά προγράμματα. Ζητούν επιβεβαίωση των Θεωριών Συνωμοσίας.
Ωστόσο φαίνεται ότι χαρακτηρίζονται ως απειλή για το σύστημα και τρομοκράτες.
Είναι βέβαιο ότι ο McKinnon είχε μπει σε σημαντικά στρατηγικά συστήματα αλλά δεν ήταν ούτε στρατιωτικός, ούτε τεχνικός, ούτε αεροπόρος. έτσι, ίσως δεν αναγνώρισε ότι, ανακάλυψε απόρρητα στρατιωτικά προγράμματα και αποδείξεις για τη Μεγάλη Συνομωσία Συγκάλυψης  (Mega-Conspiracy ) ίσως οι αποδείξεις ήταν εκεί, μπροστά του, αλλά δεν τις είδε...
Μερικοί θεωρητικοί συνωμοσίας (UFO τεχνολογίας) ισχυρίζονται ότι οι κυβερνήσεις παγκοσμίως πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμη έτοιμη να αντιμετωπίσει την αλήθεια, ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν και ότι οι εξωγήινες φυλές παρακολουθούν την εξέλιξη της ανθρωπότητας, εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: