Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

στην Αγγλία, κλέφτης επιτέθηκε σε άτομο καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα, για να πάρει 15 ευρώ


Αγγλία, στην πόλη Νόργουιτς,   ο 36χρονος Danny Barrett, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα και υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση, έπεσε θύμα ληστείας.
Ο κ.Barrett επέστρεφε -από επίσκεψη σε φίλους του, στο Taverham- στη μονάδα φροντίδας John Grooms Court care home, όπου ζει εδώ και 11 χρόνια. Περίμενε στη στάση -Castle Meadow bus stop - για το λεωφορείο, στο κέντρο της πόλης, όταν ο ληστής τον πλησίασε και απαίτησε να του δώσει τα χρήματά του.
όταν ο 
κ.Barrett αρνήθηκε να παραδώσει τα μετρητά του, ο κλέφτης τον γράπωσε από το παλτό,  άρπαξε το πορτοφόλι από την τσέπη του   και έτρεξε μακριά

Ο κ Barrett δήλωσε μετά τη δοκιμασία του: "Αισθάνομαι απόλυτα αηδιασμένος από αυτό, έτρεμα από το σοκ όταν επέστρεψα. Δεν θα ήθελα να συμβεί ποτέ αυτό σε άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες"
και πρόσθεσε ότι,  το μαύρο δερμάτινο πορτοφόλι που περιείχε £ 12 (περίπου 15 ευρώ) ήταν δώρο γενεθλίων από έναν φίλο του και είχε συναισθηματική αξία.

Ο κλέφτης του είπε ότι ήταν άστεγος και χρειαζόταν χρήματα για να μείνει κάπου.
Αλλά ο κ.Barrett πιστεύει ότι αυτό, ήταν πρόσχημα για την κλοπή, αφού δεν θα ήταν δυνατόν, ένας άστεγος να επιτεθεί σε ένα άτομο με αναπηρία.

Ο PC Michael Pearce, από την Αστυνομία του Norfolk, δήλωσε: "Αυτό είναι ένα αποκρουστικό έγκλημα, όπου ένα ευάλωτο μέλος της κοινότητάς μας έγινε στόχος ενός ανάλγητου κλέφτη"
Η τοπική αστυνομία κάλεσε για τυχόν αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος.
πηγή 15-4-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3541616/Wheelchair-bound-man-cerebral-palsy-mugged-wallet-bus-pass-homeless-thug.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: