Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Retro videogames ξεχασμένα για χρόνια στο ντουλάπι μας, τώρα ίσως αξίζουν μια περιουσία


Εάν έχετε ένα κουτί με τα αγαπημένα σας videogames, που δεν έχετε παίξει για χρόνια, κρυμμένα κάτω από το κρεβάτι σας, τώρα,  ίσως κάθεστε πάνω σε μια περιουσία.

Διαδραστικό  κουίζ από το site τυχερών παιχνιδιών MrGamez  επιτρέπει να μαντέψουμε πόσο θα μπορούσαν να αξίζουν τα αγαπημένα μας ψηφιακά παιχνίδια (κλασικά retrogames)
η αξία τους εμφανίζεται στο  http://mrgamez.com/video-games/

 Η νοσταλγία για διαφορετικές εποχές, η απλότητα που είχαν αυτά τα βιντεοπαιχνίδια, από τη δεκαετία του 1970 έως το 1990, έγιναν αιτία για το Retrogaming
Ο κόσμος που έχει δημιουργηθεί από τα διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια  μοιάζει σαν παιδική χαρά, όπου ο παίκτης αλληλεπιδρά με το πρόγραμμα.
 Θεωρούνται εκθέματα και μορφές τέχνης όπως ο κινηματογράφος, δανείζονται θέματα και αισθητική από τους πιο δημοφιλείς τίτλους ψηφιακών παιχνιδιών.
γίνεται εκτίμηση της καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας τους, αφού αποτελούν καλλιτεχνική έκφραση, ικανή να επηρεάσει τη διάθεση, αλλά και την αισθητική μας.

Πολλά ρετρο videogames εμφανίζουν υψηλό σχεδιασμό και αισθητική και είναι ικανά να επηρεάζουν την κοινωνία και την τέχνη, προσφέροντας συναισθηματικές και γνωσιακές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους.
Πολύτιμους ψηφιακούς τίτλους περιλαμβάνουν τα παιχνίδια Ice Climber, Castlevania και Crash Bandicoot (που είχε μεγάλη επιτυχία στο PlayStation)
υπάρχει μεγάλη αύξηση της ζήτησης για τα παλιούς ψηφιακούς (pixelated) τίτλους

Η υψηλότερη τιμή  για ένα αντίγραφο του Resident Evil, που κυκλοφόρησε το 1996 για το PlayStation, ήταν £ 575 ($ 828).
Περίπου 35 εκατομμύρια αντίτυπα του Tetris έχουν πουληθεί, το εθιστικό παιχνίδι που ξεκίνησε το 1984. Ένα μπρελόκ αφιερωμένο στο παιχνίδι εμφανίζεται στη φωτογραφία. Αρχικά είχε σχεδιαστεί και προγραμματιστεί από τον ρώσο  σχεδιαστή παιχνιδιών Alexey Pajitnov και πήρε το όνομά του από το ελληνικό αριθμητικό πρόθεμα «Tetra», επειδή όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού έχουν τέσσερα τμήματα και το τένις, που είναι το αγαπημένο άθλημα του Pajitnov.

Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα Pokemon - ένα παιχνίδι που βασίζεται σε τέρατα (τη μάχη και τη συλλογή τους)- έγιναν 20 ετών.
Σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, όπως το Βερολίνο και το Αμστερνταμ, υπάρχουν μουσεία ψηφιακών παιχνιδιών, στα οποία εκτίθενται βιντεοπαιχνίδια με ιστορική, αλλά και καλλιτεχνική -για το μέσο- αξία.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3553740/Could-sitting-fortune-quiz-tests-gaming-knowledge-retro-games-earn-you.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: