Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Αδέσποτα κουταβάκια στα Μουδανιά Χαλκιδικής, ζωή δίχως αύριο.


 Χαλκιδική, Μουδανιά, η αδέσποτη σκυλίτσα δυστυχώς γέννησε, σε εγκαταλειμμένο για χρόνια οικόπεδο.  Αλλά πλέον ξεκίνησαν εκεί μέσα  εργασίες διαμόρφωσης χώρου, έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα.
Η σκυλίτσα έβγαλε έξω τα μωρά της και έψαχνε απελπισμένα κάποιο ασφαλές μέρος, να τα εναποθέσει.
Την είδαμε, τα μωρά έβγαιναν στο δρόμο, κάναμε παντού έκκληση για προσωρινή φιλοξενία των κουταβιών. Η απάντηση αρνητική. 
Μέσα στα Μουδανιά με τις βίλες, τους ελαιώνες, τις απέραντες καταπράσινες εκτάσεις, δεν βρέθηκε πουθενά μια γωνιά για να μείνουν αυτά τα αγγελούδια.  Οι φιλόζωοι δεν τα αναλάμβαναν γιατί φοβόταν τον κρατικό έλεγχο, έπρεπε να έχουν βιβλιάρια με αριθμό μικροτσίπ, εμβόλια και όλα τα νόμιμα χαρτιά και κανείς δεν διέθετε τόσα χρήματα για να πληρώσει.
Η σύμβαση του κτηνίατρου με το δήμο, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ανενεργή.

Τα κουταβάκια διαμελίστηκαν από τα διερχόμενα οχήματα. Τραγικό το τέλος τους και οι εικόνες που μας κατακλύζουν  καθημερινά.
ένα κουταβάκι από αυτά -που βρήκα κοντά στον κάδο απορριμμάτων-  με συντριπτικό

κάταγμα  στο μπροστινό ποδαράκι του μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο που θα συνεργαστεί με το δήμο και με μεγάλη δυσκολία- επέμβαση αστυνομίας, φιλόζωων κλπ- δέχτηκε να πάρει το επείγον περιστατικό.
Ο κτηνίατρος έκανε μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση του ζώου, προσπάθησε να απολυμάνει με διαλύματα την πληγή που σάπισε και έβγαιναν από μέσα σκουλήκια. Έκανε ενέσιμη αντιβίωση, αλλά δεν υπήρχε θετική ανταπόκριση του ταλαιπωρημένου μικρού στη νοσηλεία.

έπειτα χειρούργησε τον μικρούλη, η επέμβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού δεν υπήρχε δέρμα για να κλείσει η τεράστια πληγή του, το μπροστινό πόδι του ακρωτηριάστηκε. Αγωνία και απόγνωση, στο τέλος της χειρουργικής επέμβασης, ο μικρούλης ξεψύχησε.
Την ίδια ώρα, μπήκε μέσα στο κτηνιατρείο ένας πελάτης με ένα ολόιδιο κουταβάκι, έπαιζε και γάβγιζε χαρούμενο, η ζωή για αυτό ξεκινούσε με άλλα δεδομένα. Αναρωτήθηκα πιο ήταν τελικά πιο τυχερό, αυτό που έφυγε για τον παράδεισο, ή αυτό που θα ζήσει εδώ, μαζί με τους ανθρώπους.

Η ζωή κάθε αθώου και ευαίσθητου πλάσματος, γίνεται απελπιστικά δύσκολη μέσα στις συνθήκες κόλασης που οι άνθρωποι επέλεξαν  να ζουν και να νομοθετούν.  Ο κοσμικός θεϊκός  νόμος  συγκρούεται με τον ανθρώπινο. Αναρωτιόμαστε πλέον τι είναι ηθικό, τι είναι νόμιμο και πως πρέπει να ζούμε.  Αυτοί που θα επιβιώσουν στην τρικυμία, είναι αυτοί που αδιαφορούν για όλα γύρω τους, αυτοί που τίποτα δεν αγγίζει την ψυχή τους, μόνο το χρήμα και η καλοπέρασή τους.  Αυτά τα ερπετόμορφα κτήνη θα επιβιώσουν και η μόνη ελπίδα για εμάς τους υπόλοιπους, είναι ο καλός παράδεισος. 
έκανα σχετικές αναρτήσεις στο facebook
LIFE without tommorrow

https://www.facebook.com/alexandra.salamanoude/posts/1226798794016984?pnref=story
https://www.facebook.com/alexandra.salamanoude/posts/1226764230687107?pnref=story
ΠΡΟΣΟΧΗ  ΣΚΛΗΡΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: