Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Στο μέλλον θα ζούμε 1000 χρόνια, υποστηρίζει ο Δρ Aubrey de Grey, που αναζητά το κλειδί της αιώνιας νεότητας


Ο Βρετανός επιστήμονας, Δρ Aubrey de Grey, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αναζήτηση της αιώνιας νεότητας, υποστηρίζει ότι,  το ανθρώπινο σώμα μπορεί να επισκευαστεί, ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο.
Μερικοί άνθρωποι που έχουν ήδη γεννηθεί,  μπορεί να ζήσουν μέχρι και 1.000 χρόνια στο μέλλον.


Ο Δρ Aubrey de Grey (φοίτησε στο Harrow school) σπούδασε βιοϊατρική τεχνολογία (biomedical theorist) στο πανεπιστήμιο του Cambridge, αποφοίτησε το 1985 και είναι γνωστός για την έρευνά του στην πρόληψη της γήρανσης.
Είναι επίσης συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Ερευνών «Strategies for for Engineered Negligible Senescence (SENS) Research Foundation», με έδρα την Καλιφόρνια, και εργάζεται για μια νέα μορφή φαρμάκου για την αναγεννητική θεραπεία.
Η ομάδα του ερευνά την εφαρμογή των αρχών της αναγεννητικής ιατρικής για την αποκατάσταση των ζημιών από τη γήρανση, στο επίπεδο όπου εμφανίζεται.

Ο Δρ Aubrey de Grey περιγράφει το ανθρώπινο σώμα, σαν να είναι μια «μηχανή με κινούμενα μέρη» όπως ένα αυτοκίνητο ή ένα αεροπλάνο και θεωρεί ότι η βλάβη που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ζωής του, είναι συνέπεια της φυσικής λειτουργίας του (είναι μέρος της ζωής).

Η ερευνητική ομάδα του Δρ de Grey 's εργάζεται για κάποιες νέου τύπου αναγεννητικές θεραπείες, που αφαιρούν, επισκευάζουν, αντικαθιστούν ή καθιστούν αβλαβή την κυτταρική και μοριακή βλάβη, που συσσωρεύεται στους ιστούς μας με το χρόνο. Η φιλανθρωπική οργάνωση (SENS) υποστηρίζεται οικονομικά από χορηγίες της Google και Paypal, που προσφέρουν εκατομμύρια δολάρια σε αυτή την έρευνα.

το Ίδρυμα Έρευνας (SENS) υποστηρίζει ότι « με την επανόρθωση (ανασυγκρότηση) της λεπτής δομής των ιστών και των οργάνων του σώματός μας (των ζωντανών μηχανισμών μας) οι νέου τύπου βιοτεχνολογίες αναζωογόνησης, αποκαθιστούν την κανονική λειτουργία των κυττάρων του σώματος και των βασικών στοιχείων των βιομορίων και αντιστρέφουν (δεν επιβραδύνουν μόνο) την γήρανση. Η επισκευή των φθορών που επιφέρουν τα γηρατειά (μακροπρόθεσμες βλάβες που οφείλονται στις «παραφωνίες» του μεταβολισμού) επαναφέρει το νεανικό σφρίγος του σώματος, τη νεότητα και την υγεία.

Στην ιστοσελίδα του το (SENS) υποστηρίζει ότι υπάρχουν επτά κύριοι λόγοι (κυτταρικές και μοριακές βλάβες ) για τους οποίους γερνάμε και όλοι μπορούν να αντιμετωπιστούν. (αυτό διαπιστώνεται από έρευνα δεκαετιών σε ηλικιωμένα άτομα και σε πειραματόζωα)
μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο κατάλογος με τις 7 αιτίες είναι πλήρης, κυρίως από το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει νέα είδη φθοράς που συμβάλλουν στη γήρανση, για μια σχεδόν μια γενιά έρευνας, παρά την αύξηση του αριθμού των επιστημονικών κέντρων και των επιστημόνων που αφιερώνονται στη μελέτη του θέματος και χρησιμοποιούν όλο και πιο ισχυρά εργαλεία για την εξέταση της γήρανσης του σώματος.

Με το δικό του τρόπο, κάθε ένα από αυτά τα 7 είδη φθοράς κάνει το σώμα μας αδύναμο και συμβάλλει στην αύξηση της αδυναμίας και της κακής υγείας, που εμφανίζεται στην έκτη δεκαετία της ζωής μας και στη συνέχεια, διαρκώς επιταχύνεται.

Ωστόσο οι νέες θεωρίες του έχουν επικριθεί έντονα από άλλους επιστήμονες

ο Δρ Tilo Kunath του Κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, (Centre for Regenerative Medicine at the University of Edinburgh) απέρριψε τις θεωρίες του, ως 100% λανθασμένες.
όπως είπε « πολλοί, όπως η Google, προσφέρουν βραβεία σε όποιον ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας νεότητας. Αλλά ο Δρ de Grey κάνει λάθος, αφού αυτή η θεωρία δεν αποδείχτηκε ούτε καν σε ποντίκι, ούτε βέβαια σε άλλο ζώο….»
«Ο μόνος τρόπος για να επεκτείνουμε δυνητικά τη διάρκεια της ζωής μας κατά 30% είναι η επιμονή σε μια περιορισμένη διατροφή»
ο Δρ Kunath είπε επίσης ότι «κανείς στο παρελθόν δεν έζησε πάνω από 120 χρόνια, ούτε θα ζήσει περισσότερο στο εγγύς μέλλον.»
«κανείς στο μέλλον δεν θα μπορούσε να τροποποιήσει γενετικά κάποιον άνθρωπο για να ζήσει περισσότερο από –ας πούμε- 120 χρόνια

σύμφωνα με την Daily Express «αυτό δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της διατροφής ή των φαρμάκων, ούτε μέσα στα επόμενα 100 χρόνια»

πηγή 3-4-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3567038/We-soon-live-1-000-British-scientist-dedicated-life-quest-eternal-youth-claims-human-body-repaired-just-like-car.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: