Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

45 νεκρά και τραυματισμένα άλογα αγώνων, σε επιχείρηση ενός Αυστραλού, πρώην παλαιστή Ολυμπιακών αγώνωνΜελβούρνη, ο 63χρονος Αυστραλός Bruce Akers, πρώην παλαιστής - που αγωνίστηκε στους Θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1972 και του 1976- και εκπαιδευτής αλόγων, συνελήφθη στις 3 Απριλίου 2016 και οδηγήθηκε στο δικαστήριο (Broadmeadows Magistrates Court)  με την κατηγορία του βασανισμού ζώων.
Στην ιδιοκτησία του στη Βικτώρια, στην περιοχή Bulla, βόρειο-δυτικά της Μελβούρνης, βρέθηκαν 23 νεκρά και 22 τραυματισμένα και υποσιτισμένα άλογα ( ήταν πρώην άλογα αγώνων)
ο Akers σχεδίαζε να ανοίξει μια σχολή ιππασίας, αλλά τα σχέδιά του «χάλασαν»
Τα νεκρά άλογα αναφέρθηκαν ως θύματα ενός αποτυχημένου επιχειρηματικού εγχειρήματος.
Στο δικαστήριο ακούστηκε, ότι ο Akers όταν συνελήφθη, παρότρυνε τους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν και έλεγε ότι, δεν είχε τα μέσα για να ταΐσει και να φροντίσει τα άλογά του.
Μάλιστα απείλησε ότι θα επιστρέψει στο σπίτι του και θα σκοτώσει όσα ζώα είχαν απομείνει ζωντανά.
Ο Bruce Akers αντιμετωπίζει 92 κατηγορίες για βασανισμό ζώων και κακουργηματικές πράξεις.
Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί  βρήκαν στην ιδιοκτησία του, πτώματα σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης, αλόγων που εγκαταλείφθηκαν για να πεθάνουν μέσα στο κατάλυμά τους.
Τα πτώματα πολλών αλόγων είχαν αποσυντεθεί εντελώς και δημιουργούσαν σωρούς από κρανία, οστά και δόντια.

Ο εισαγγελέας Sergeant Jim Currell ανέφερε ότι βρέθηκαν σωροί από νεκρά άλογα στην ιδιοκτησία του Akers, όταν η αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει καταγγελία για αποκρουστική μυρωδιά και ένα άλογο που κείτονταν ανάσκελα στο χώμα, με τα πόδια του στον αέρα.
ο Sgt Currell είπε επίσης ότι υπήρχαν σοβαρά υποσιτισμένα άλογα, έτοιμα να πεθάνουν από ασιτία.
Η ζωοφιλική οργάνωση RSPCA δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες για το χειρισμό της υπόθεσης, δεδομένου ότι έλαβε την πρώτη αναφορά στις 22 Μαρτίου και χάθηκε πολύτιμος για τη ζωή των ζώων, χρόνος.
Η RSPCA δήλωσε: «λυπούμαστε που αυτή η αναφορά δεν περιέγραφε με ακρίβεια την κατάσταση που αποκαλύφτηκε την Κυριακή στις 3 Απριλίου.  Οι παρατηρήσεις από το εξωτερικό της ιδιοκτησίας, δεν αποκάλυπταν την πραγματική έκταση της κατάστασης, που επικρατούσε εκεί μέσα»
Η Racing Victoria, για τους ιππικούς αγώνες,  λέει ότι καταδικάζει κάθε κακομεταχείριση των αλόγων και θα αποφασίσει για την αναστολή ή ανάκληση της άδειας του εκπαιδευτή αλόγων Bruce Akers.
Η Emily Buchanan, δικηγόρος του Akers έκανε αίτηση για αποφυλάκιση με εγγύηση και υποστήριξε ότι, ο πελάτης της αντιμετώπιζε ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα υγείας που μπορούσαν να επιδεινωθούν, εάν βρισκόταν υπό κράτηση. Επισήμανε μάλιστα το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν όταν συνελήφθη.
Η
Buchanan υποστήριξε επίσης ότι –αν και έβλεπε ότι τα άλογα του ήταν αδυνατισμένα – ο ίδιος δεν είχε τα μέσα για να τα βοηθήσει.
Είπε μάλιστα ο θάνατος των αλόγων δεν οφείλονταν σε παραμέληση.
«και άλλα ζώα στις κοντινές ιδιοκτησίες -40 από 60 πρόβατα- είχαν παρόμοια μοίρα λόγω εγγύτητας της περιοχής με έναν σκουπιδότοπο που επεξεργάζεται απόβλητα αμιάντου» δήλωσε η δικηγόρος.
Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι ο Akers έχει προηγούμενες καταδίκες για την παραμέληση τριών αλόγων στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
του χορηγήθηκε εγγύηση υπό αυστηρές προϋποθέσεις και θα εμφανιστεί στο Broadmeadows Magistrates Court στις 2 Μαΐου 2016.
πηγή 4-4-16


Δεν υπάρχουν σχόλια: